De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #restaurant cu specific #mancare libaneza #restaurant libanez

Restaurante libaneze in Bucuresti

Daca ai chef de mancaruri savuroase, in combinatii inedite, insa sanatoase si satioase, noi iti recomandam bucataria libaneza. Cunoscute si apreciate in toata lumea, preparatele libaneze sunt indragite atat de carnivori, cat si de vegetarieni.

 

Piccolo Mondo

 

Restaurantul Piccolo Mondo este unul dintre cele mai vechi restaurante libaneze din capitala, deschis in 1993. Preparatele oferite sunt specificifice bucatariilor libaneze, mediteraneene si internationale, iar painea este facuta in casa. Spatiul restaurantului este gandit sa aminteasca de povestile din O mie si una de nopti. Multe mancaruri libaneze sunt coapte in cuptoare de caramida. La Piccolo Mono ai ocazia sa incerci numeroase sortimente de pita, cu diverse umpluturi. Lahme bajien  este o pita umpluta cu carne, iar Sfika sunt pateuri cu carne, frigaruile de vita fripte la carbune se cheama kekab.

In acest restaurant poti incerca si alte mancaruri traditionale libaneze. Labneh este o pasta cu iaurt parfumata in diverse feluri, cu usturoi si menta. Humus este pasta de naut, baba kanoui este asemanatoare cu salata de vinete insa contine susan. Kebal este carne mixta tocata crud cu sapte condimente. Falafel sunt chifle vegetariene, iar Kibe prajit sunt chifle din carne de oaie si germeni de grau. Restaurantul Piccolo Mondo se afla pe strada Clucerului, la numarul 9. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.222.57.55.

 

Four Seasons

 

Restaurantul Four Seasons este foarte intim, potrivit pentru intalnirile romantice sau pentru reuniunile restranse de prieteni. Muzica este traditionala arabeasca, foarte potrivita cu localul. In meniul de la Four Seasons vei gasi gustari reci, pe baza de humus, preparate calde, preparate la gratar, salate, supe, deserturi si bauturi traditionale libaneze.
La Four Seasons mai poti incerca si diverse feluri de humus, biftec tartar libanez, Labneh, o crema de iaurt cu menta, sarmale libaneze, arais cu carne de vita sau pui, falafel, Rasasfur, muschi file de vita cu sos de rodii, Sujuk, carne condimentata cu sos special sau , o salata cu grau.

La capitolul bauturi poti alege cateva dintre bauturile traditionale in Liban: airan cu menta si usturoi, Jalab, sirop de smochine si curmale, arak, o bautura alcoolica sau cafea alba cu esenta de flori de portocale. Preturile de la acest restaurant sunt medii, nota de plata pentru doua persoane fiind in jur de 100 de lei. Restaurantul Four Seasons se afla pe strada Vasile Lascar, la numarul 81, in apropiere de Piata Gemeni. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.212.29.92.

 

El Bacha

 

Restaurantul El Bacha este deschis in capitala inca din anul 2001 si este unul dintre cele mai rafinate restaurante. Meniul este unul diversificat, potrivit atat pentru cei care prefera mancarurile cu carne, cat si pentru vegetarieni. Meniul cuprinde salate, supe, gustari reci si calde, fatteh, specialitati din carne, preparate la gratar, peste, garnituri si deserturi. In Bucuresti exista doua restaurante El Bacha, unul se afla in incinta hotelului Phoenicia, pe strada Alexandru Serbanescu, iar celalalt in Pipera, pe strada Drumul Bisericii.

 

Habibi

 

Habibi este un cu o gama larga de preparate traditionale libaneze: homus, mutabal, baba ganuj, fatush, tabule, ras asfur, araies, pui fataiel sau peste proaspat mediteranean, preparate dupa retete originale libaneze. In limba araba, "Habibi" inseamna "iubitul meu". La noi, acest restaurant s-a deschis din 2008 si ofera celor care ii calca pragul experienta testarii mancarurilor traditionale libaneze. Restaurantul se afla pe strada Vasile Lascar, la numarul 98. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0732.060.029.

 

Beirut

 

Beirut este un restaurant cu specific libanez si international, locul unde descoperi mancarurile traditionale cele mai apreciate si mai rafinate din lumea araba. La restaurantul Beirut ambianta este placuta, iar preturile sunt rezonabile.  La mezzeh (gustare) se poate opta, alaturi de tabule si salata de sezon, pentru homos, labne, sambusek, kebe si multe altele. Din preparatele la gratar se pot enumera: frigarui de vita sau de pui, aripi de pui, araies, kafta, kebab, macanec si altele. Restaurantul se afla in apropierea podului Grant, pe strada Nicolae Racota, la numarul 3A. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.222.01.69.

 

Alte restaurante libaneze

 

Pe langa aceste restaurante, in Bucuresti se mai gasesc si altele cu specific libanez. Chez Toni, Aisha Lebanese, Capitan, Coin Vert , , Tripoli, Tulin, Decano, Blida si El Mir. In aceste restaurante vei regasi aceeasi bucatarie oriental plina de arome si gusturi inedite.

 

Ce trebuie sa stii despre bucataria libaneza

 

Bucataria libaneza este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei. Aceasta imbina sofisticarea si subtilitatea bucatariilor europene cu ingredientele exotice din Orientul Mijlociu si Indepartat. Gastronomia libaneza este ilustrarea perfecta a dietei mediteraneene, o bucatarie sanatoasa bazata pe o abundenta de fructe si legume.

Ingredientele de baza ale bucatariei libaneze, denumita chiar de poporul sau drept "bucataria soarelui si bucataria inimii", sunt carnea de pui, uleiul de masline, cerealele, usturoiul, legumele si verdeturile. Nautul, fasolea, vinetele si castravetii sunt alte ingrediente ale bucatariei libaneze, indragita atat de carnivori cat si de vegetarieni.

 

Ce trebuie sa incerci in bucataria libaneza

 

Daca ai intrat intr-un restaurant libanez , nu trebuie sa pleci de acolo fara sa fi incercat cateva dintre cele mai renumite preparate ale acestei bucatarii. este simbolul bucatariei libaneze. Este un preparat pe baza de vinete, amestecate cu diverse condimente. Tabbouleh este o salata cu patrunjel, boabe de grau pisate, rosii, menta, ulei de masline si lamaie. Kibbeh este un amestec de boabe de grau, carne maruntita, ceapa si mirodenii. 

Siyadiya este o mancare din peste la gratar cu orez fiert. Fatoush este o salata din legume, amestecate cu bucati de pita. Labneh este o pasta de iaurt. Mouhalabieh este o budinca pe baza de lapte, cu felii de portocale si fistic. O masa nu este completa si fara bautura. In restaurantele libaneze trebuie sa incerci bautura alcoolica arak, din anason si cafeaua libaneza, consumata dupa masa.

  •   2010-05-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria democratizarii ciocolatei

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii