De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #restaurante indiene #mancare #preparate #condimente #restaurant cu specific

Restaurante indiene in Bucuresti

Mancarurile condimentate, preparatele exotice si aromele imbietoare si mistice fac din bucataria traditional indiana una  dintre cele mai apreciate din lume. Armonia preparatelor si principiile sanatoase de viata si te fac sa revii iar si iar in restaurantele cu specific indian.

Trasatura principala a bucatariei indiene o reprezinta folosirea condimentelor exotice, multe dintre ele necunoscute in Europa. Odata ce vei pasi intr-un restaurant cu acest specific vei observa ca din meniu lipsesc cu desarvarsire preparatele din carne de vita si porc. In cultura indiana, vaca este animal sacru, iar porcul este considerat un animal mizerabil. Ca regula generala, este indicat sa nu intrebati de preparate din aceste tipuri de carne.

Pentru indienei, mancarea reprezinta un act sacru si este tratata in consecinta. Astfel, este nepoliticos sa imparti din mancare sau farfuria ta cu altcineva si sa risipesti mancarea. Atentie astfel la modul in care rupi painea, astfel incat sa nu faci prea multe firimituri. De obicei, in restaurantele traditionale indiene, bautura alcoolica lipseste, cele mai consumate bauturi fiind ceaiurile si sucurile naturale din fructe si legume.

 

Haveli

 

Restaurantul Haveli este un restaurant cu specific indian, unde poti savura preparate traditionale indiene delicioase, preparate chiar de un bucatar indian. Meniul este bogat si poti alege Daal tarka (Linte galbena gatita cu chimen), Chana masala (Naut gatit cu sos de rosii si ceapa), Aloo gobi (Conopida si cartofi prajiti in sos de rosii si ceapa) sau Mushroom mutter (Ciuperci cu mazare gatit in si rosii).

In meniu vei gasi aperitive cu legume, carne de pui sau de miel, salate, preparate vegetariene in diferite combinatii de legume, preparate din carne de pui si miel, preparate cu orez, in diverse combinatii cu legume sau carne de pui si miel, paine tradtionala indiana (naan) cu usturoi, unt sau menta si deserturi. Preturile sunt de 14-20 de lei pentru aperitive, salatele sunt 10 lei, preparatele vegetariene 17-25 de lei, preparatele din pui si miel 32 de lei, preparatele pe baza de orez sunt intre 13 si 29 de lei, painea indiana 6-12 lei, iar deserturile 12 lei.  Restaurantul Haveli se afla pe strada Episcopul Radu, la numarul 3, in zona Mihai Eminescu, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.211.03.90.

 

 

Restaurantul este cel mai nou din Bucuresti si singurul restaurant complet care vine in intampinarea tuturor categoriilor de clienti. Agra Palace a fost deschis de Arun Kumar, bucatarul care a adus mancarea indiana in Romania. Restaurantul isi propune sa aduca oaspetilor o parte din misterul si savoarea culturii indiene. Cei de la Agra Palace se lauda ca in orice moment din zi veti trece pragul restaurantului, veti putea avea parte de cele mai deosebite si diversificate feluri de mancare. Meniul este diversificat si ofera peste 100 de feluri de mancare.

La Agra Palace te vei putea desfata cu supe, aperitive, delicatese preparate in cuptorul de argila, preparate din pui, miel, peste, creveti, preparate vegetariene, preparate din praz , specialitati de panificatie, salate si deserturi indiene. Preturile sunt de 11 lei pentru supe, aperitivele 12 lei, felurile de mancare principale in jur de 25-35 de lei, in functie de ceea ce iti doresti, preparatele din peste si creveti sunt 38 de lei, specialitatile din orez 28 de lei, salatele indiene 10 lei, preparatele vegetariene 16-19 lei, iar deserturile 15 lei. Restaurantul Agra Palace se afla pe bulevardul Pipera-Tunari, la numarul 47, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.350.31. 14.

 

Karishma

 

Situat in capitala Romaniei, restaurantul indian Karishma are o atmosfera eleganta, comfortabila si rafinata. Meniul este inspirat din bucataria indiana, cu mancaruri traditionale si moderne. Condimentele picante si aromate venite tocmai din india sunt indispensabile prepararii mancarurilor, dupa retete, unele vechi de sute de ani. Cei de la Karishma spun ca se straduie sa faca miracole in fiecare zi Astfel, atunci cand comanzi un anumit fel de mancare vei fi intrebat despre preferintele tale in ceea ce priveste condimentele.

Contrar zvonurilor, mancarea indiana nu este si nici nu trebuie condimentata in exces astfel incat sa nu poata fi savurata. De fapt, arta bucatariei indiene sta in rafinamentul condimentarii. Cei de la Karishma se gandesc si la clientii care nu isi doresc o mancare condimentata, iar preparatele sunt realizate la diferite niveluri de condimentare.

In meniu vei gasi aperitive vegetariene si cu carne, preparate din carne de pui si miel, specialitati din orez, biryanis (cu pui, miel sau legume), lipii indiene, preparate vegetariene si dulciuri. Preturile sunt de 14 lei pentru aperitivele vegetariene, 30-49 de lei pentru aperitivele pe baza de carne, felurile principale vegetariene sunt intre 19-28 de lei, preparatele din carne de pui 34-35 de lei, preparatele din miel sunt 36 de lei, orezul 12-14 lei, iar deserturile sunt 15 lei. Restaurantul Karisma se afla pe strada Iancu Capitanu, la nuamrul 36, in apropiere de intersectia Dacia cu Mosilor, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0.21.252.51.57.

 

Taj

 

La restaurantul Taj, te asteapta mii de gusturi si culori, venite din indepartata Indie. Cei de la Taj te asigura ca bucataria indiana iti va oferi in festin al simturilor, iar papilele tale gustative nu vor ramane indiferente. Traditia indiana spune ca mirodeniile au un mister anume. Dezlegarea acestui mister sta in indelungatul drum pe care il strabati prin miile de gusturi si culori.

Desi la inceput mai putin cunoscute in Romania, mancarurile aromate pregatite in restaurantul Taj nu si-au pierdut nimic din autenticitatea culturii lor. Retetele pregatite cu grija in traditionalul cuptor de lut, tandoor, pastreaza si acum vechile legende. La Taj, bucatele pregatite zilnic din igredientele proaspete si condimente parfumate iti vor deslusi mereu cate ceva din talcul povestilor cu maharajahi.

Meniul consta in aperitive (15-20 lei), deserturi (15-18 lei), garnituri (9-13 lei), feluri principale din carne de pui si miel (27-38 lei), peste si creveti (42-70 lei), feluri de orez (13 -15 lei), preparate vegetariene (17-19 lei), paine indiana (6-10 lei), salate indiene (10-12 lei). Restaurantul Taj se afla pe Calea 13 Septembrie, la numarul 127, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.410.18.20.

Preparate indiene traditionale mai poti incerca si la restaurantele Tamarind (Stefan cel Mare, nr 35) si Barka Saffron (Aviator Sanatescu, nr 1). In meniu vei gasi cam aceleasi tipuri de preparate ca si la restaurantele enumerate mai sus.

Oferte pentru tine

  •   2010-01-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii