De prin lume adunate

#zilele bucurestiului #tango #targ #recomandare de weekend

Recomandare de weekend: Tango Fantasia si targuri pentru toti

Cel de-al doilea week-end al lunii septembrie se anunta plin de evenimente. Se da startul la Zilele Bucurestiului, au loc numoase evenimente culturale, expozitii, targuri cu vanzare si chiar o bataie cu flori. Cei mai romantici dintre voi pot alege insa un eveniment special, Tango Fantasia, unde vor invata pasii de baza ai acestui dans pasional.

Bataie cu flori in Piata Constitutiei

Obiceiurile populare romanesti si imaginile Bucurestiului de altadata nu lipsesc nici ele din programul evenimentelor din acest week-end. In Piata Constitutiei va fi organizat Targul de Mesteri Populari, se vor organiza parade ale costumelor de epoca si plimbari cu trasura pe Bulevardul Unirii. Nu vor lipsi fanfara si bataia cu flori "la sosea", care se muta in Piata Constitutiei pe 12 septembrie, de la ora 17:00.

Aceste evenimente dau startul Zilelor Bucurestiului, care au loc in perioada 12 - 20 septembrie 2009 si marcheaza 550 de ani de atestare documentara a capitalei.

Tango Fantasia la Bucuresti

Scoala de tango argentinian TangoBrujo organizeaza weekendul de tango argentinian Tango Fantasia. Evenimentul ii are ca invitati speciali pe maestri de tango din Buenos Aires, Javier Rodriguez si Andrea Misse.

Tango Fantasia cuprinde o serie de workshopuri intensive si interesante de tango argentinian cu cei doi profesori din Argentina, in timpul zilelor de 12 si 13 septembrie, si trei petreceri de tango argentinian (milongas) in cadrul carora maestrii vor sustine dansuri demonstrative, ca parte a turneului mondial al acestora, in timpul noptilor de 11, 12 si 13 septembrie.

Festivalul va debuta vineri, in salonul Regina Maria de la hotelul Athenee Palace Hilton, unde va avea loc o petrecere de tango argentinian, intre orele 22.00 - 3.00. Sambata, la aceleasi ore, petrecerea se va muta la JCC Bucuresti - Jewish Community Center din Strada Popa Soare, numarul 18, iar ultima petrecere va avea loc la Athenee Palace Hilton, intre orele 21.30 si 1.30.

Targul cadourilor pe Bulevardul Aviatorilor

In perioada 11-13 septembrie pe bulevardul Aviatorilor, pe trotuarul din fata Parcului Kiseleff are loc Targul Cadourilor. Aici vei gai cadouri pentru toate gusturile, de la cele clasice, pana la cele mai putin conventionale. De la flori de gradina , plante ornamentale, pana la obiecte de artizanat, arta populara, carte, ghiduri de specialitate, obiecte de anticariat, vintage si handmade.

Printre obiectele inedite ale acestui targ se numara si cateva ziare de colectie aparute in perioada 1910 - 1920 si bijuterii pe care artizanii le vor realiza la fata locului, in functie de preferintele vizitatorilor.

Slow Food la Targul Taranului Roman

Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor te asteapta la Targul Taranului, in perioada 12 si 13 septembrie. Aici vei gasi produse traditionale din carne, branzeturi, legume si fructe si multe alte surprize. Evenimentul are loc la ARK-Bursa Marfurilor, in strada Uranus colt cu Calea Rahovei la nr. 196, vis-a-vis de Piata de Flori Cosbuc in Bucuresti.

Targul iconarilor si al mesterilor cruceri

De Ziua Crucii, Muzeul Taranului Roman te invita la un eveniment inedit, plin de culoare si traditie: Targul iconarilor si al mesterilor cruceri. De la 10 dimineata pana la 6 seara, vei praznui alaturi de mesteri, iconari, cruceri si artisti, de vineri, 11 septembrie, pana duminica, 13 septembrie. Iti vei bucura ochiul si inima cu troite, cruci, icoane, izvoade, pristolnice, miniaturi, ingeri tesuti, povesti despre cruceri si atelierele lor.

La acest targ vor fi expuse Troite din Valea Slanicului din Buzau, 60 de biserici din lemn din nordul Olteniei si sudul Transilvaniei, iar in Sala Foaier a muzeului vor avea loc concerte de muzica psaltica. Biletul de intrare este de 4 lei integral si 2 lei redus pentru elevi, studenti si pensionari.

Green Fair la Green Hours

Tot in acest week-end, in curtea clubului Green Hours are loc targul de handmade Green Fair. Targul de creatie este unul 100% handmade si pe langa faptul ca vei putea viziona exponate orginale, poti pleca cu ele acasa, pentru ca sunt si la vanzare.

Astfel, aici vei gasi bijuterii, gentute, hainute, accesorii vestimentare, obiecte de decor interior, mic mobilier realizate si decorate manual, ceramica, coliere din perle de sticla , bratari din cupru, hainute din matase, bumbac si in, mobilier din lemn, decoratiuni din sticla, gentute din material textil sau incaltaminte din piele.

Targ de produse handmade Antartique

Targul handmade de la Green Hours nu estesingurul care se va organiza in acest week-end in capitala. Se pare ca gustul bucurestenilor pentru acest tip de exponate este mare, prin urmare trebuie satisfacut. La Cafeneaua Actorilor, de langa Teatrul National , are loc ce-a de-a doua editie a targului de accesorii handmade si haine vintage. Evenimentul incepe la orele 11 si se termina la ora 22.

Esti asteptat sa te destinzi intr-un weekend placut de toamna in centrul Bucurestiului, sa admiri creatiile unor tineri artisti si mai ales sa-ti alegi lucruri unice care sa te reprezinte, de la accesorii lucrate manual pana la hainute in stil retro si actual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea