De prin lume adunate

#filme #copii #kinodiseea #recomandare de weekend

Recomandare de weekend: KINOdiseea - primul festival de film pentru copii

Week-endul acesta este dedicat copiilor. La Cinema Gloria si Muzeul Taranului Roman are loc Kinodiseea . Daca ai chef sa retraiesti anii copilariei, acest eveniment este cel mai potrivit. Aici te vei reintalni cu filmele copilariei, desene animate si baluri mascate.

KINOdiseea este primul festival international de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989 si se desfasoara pana pe 27 septembrie, la Muzeul Taranului Roman si la Cinema Gloria.

Acest eveniment este dedicat celor mai tineri spectatori si ofera o alternativa la filmele de la Hollywood. La KINOdiseea sunt prezentate filme pentru copii de fictiune, documentare si de animatie selectionate si premiate la festivaluri internationale. Tot aici vei putea vedea si trei productii romanesti clasice.

Festivalul include si ateliere interactive de regie, actorie si efecte speciale pentru elevii bucuresteni, sustinute de cineasti tineri, cu experienta atat in domeniu, cat si in lucrul cu copiii. Pe langa proiectiile de filme, la festival au loc concerte, petreceri, un bal mascat sau intalniri cu actorii din filmele prezentate.

Iata si cateva dintre recomandarile noastre:

Sambata, 26 septembrie, de la ora 19:00, la Muzeul Taranului Roman are loc proiectia filmului Khamsa. Dupa ce fuge de langa familia sa adoptiva, Khamsa se reintoarce la satra sa, unde s-a nascut cu 13 ani in urma. Baiatul se simte din nou acasa. Pana cand cel mai bun prieten al lui, Coyote, il intalneste pe Rachitique, un mic borfas, si cei doi incep sa dea "lovituri" marunte.

Tot sambata, de la ora 14:30 are loc proiectia filmului In Pod. Pacea domneste peste imparatia jucariilor abandonate pana cand Buttercup, o frumoasa papusa, devine obiectul dorintei unui conducator malefic din Tara Raului. In dificila lupta pentru salvarea ei, puterea prieteniei si dorinta de a perpetua minunata lume veche ies la lumina.

Duminica, 27 septembrie, de la ora 18.45, la Cinema Gloria este programat filmul Legende pentru viata. Alexandria, o fetita de 5 ani, provenita dintr-o familie saraca din Romania, sufera un accident si ajunge la spital. Aici se imprieteneste cu tanarul Roy Walker, un cascador plin de imaginatie, care ii spune zilnic o poveste.

Tot duminica, de la ora 10:00, la Muzeul Taranului Roman va fi proiectat filmul Mia si Migou. Tatal Miei, plecat din sat la munca, dispare din senin. Mia decide sa plece in cautarea sa si, obligata sa treaca prin padurea blestemata, ea intra intr-o lume fermecatoare, plina de magie, unde il va intalni pe misteriosul Migou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea