De prin lume adunate

#unde iesim #recomandare de weekend #galop show #spectacol

Recomandare de weekend: Galop Show

Animal de companie , animal de lupta, arhetip si bun prieten al omului, calul este un simbol al libertatii. Barbatii isi aparau teritoriile sau cucereau altele noi, ajutati de forta si viteza calului, care devenea scut, tovaras si salvator. Arta, gratia si eleganta au un loc de cinste in acest spectacol unic.

Galop Show este despre toate acestea. O mega-productie, cu o desfasurare masiva de forte: zeci de oameni in arena, peste 50 de oameni in staff-ul de productie, ani de antrenament si repetitii, recuzita de cele mai diverse tipuri, arcuri, steaguri, torte, focuri, show de lumini sincronizate cu muzica si 20 de cai.

Sunt putine companii in lume care se pot mandri ca au portofoliu un spectacol de acest gen. In multe tari, show-ul ecvestru are loc in sali polivalente, in fata a zeci de mii de oameni. La Paris, Sala Bercy se umple de doua ori pe zi, doua zile la rand cu cate 16.000 de spectatori la o reprezentatie. Si bucurestenii merita un astfel de spectacol.

Cei 20 cai, de diverse rase, au propietari diversi si au fost antrenati impreuna timp de trei luni pentru a-si invata rolurile. Antrenorii calareti le sunt cei mai apropiati si dragi tovarasi. Calaretii, dresorii si acrobatii intra in arena, alaturi de prietenii lor fara grai, dar cu gratie desavarsita, dublata de energie contagioasa.

Vei vedea evolutii de cai in sincronizare perfecta, pe ritmurile Calusului, in competitie directa cu o trupa de calusari adevarati, vor fi cai in pasi de dans, sarituri peste obstacole (inclusiv peste o caruta in care sunt oameni), acrobatii ale calaretilor in galopul cailor, dresuri in care poneii devin mai ascultatori si mai cuminti decat cateii, si, mai presus de toate vei vedea comunicarea perfecta dintre cai si antrenori.

Stiai ca daca unuia dintre calareti ii este teama, calul nu poate sari peste obstacol? Dresorii se simt liberi lucrand cu caii. La randul lor caii sunt mandri cand isi inteleg antrenorii si sunt laudati de acestia. In afara de a fi un spectacol care are toate ingredientele pentru a fascina toate categoriile de public, Galop Show este reamintirea unui alt stil de viata, de cei mai multi dintre noi uitat.

Sambata si duminica, pe 1 si 2 mai, la Arenele Romane, esti asteptat la Galop Show, un spectacol cu si despre cai, potrivit pentru toata familia. Pretul unui bilet este de 50 de lei pentru adulti si 35 de lei pentru copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea