De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival film #evenimente bucuresti

Recomandare de weekend: Festival de film documentar dedicat democratiei

British Council si Asociatia Pro Democratia organizeaza festivalul de film "Why Democracy", care aduce in atentia publicului romanesc 22 de filme documentare proiectate in peste 200 de tari si teritorii.

Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect international si sunt realizate de regizori independenti, premiati la festivaluri de film de notorietate.

Subiectele abordate de filme sunt diverse, de la metodele de tortura aplicate in inchisorile americane, alegerea democratica a unui sef de clasa in China comunista pana la scandalul generat de niste benzi desenate daneze in comunitatea musulmana.

Actiunea filmelor se desfasoara in diferite tari: Marea Britanie, Bolivia, China, Croatia, Cuba, Danemarca, Republica Democrata Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania si Statele Unite ale Americii.

Filmele "Why Democracy" au constituit punctul de plecare a numeroase discutii in intreaga lume, ajungand la audiente impresionante care s-au angajat intr-o dezbatere globala despre democratie si drepturile omului.

Filmele sunt in limba engleza si nu au subtitrare in limba romana. Intrarea este gratuita.

Programul festivalului:

Vineri, 3 august
Ora 18: 30 – 19:30: Scurtmetraje
Ora 20:00: Please Vote for Me

Sambata, 4 august
ora 18:30: Bloody Cartoons
Ora 20:00: Taxi to the Dark Side

Duminica, 5 august
ora 18:30: Egypt: We Are Watching You
Ora 20:00: Iron Ladies of Liberia

Luni, 6 august
ora 18:30: In Search of Gandhi
Ora 20:00: For God, Tsar and the Fatherland

Marti, 7 august
Ora 18:30: Looking for the Revolution
Ora 20:00: Dinner with the President

Miercuri, 8 august
Ora 18:30 - 19:30: Scurtmetraje.

Cateva cuvinte despre filme:

Please Vote for Me: Un experiment de democratie in China: alegeri democratice sunt organizate intr-o scoala primara.

Bloody Cartoons: O poveste despre cum si de ce 12 desene dintr-o mica publicatie de provincie din Danemarca au putut implica aceasta tara in confruntari cu musulmani din intreaga lume.

Taxi to the Dark Side: O poveste despre disparitatile din ce in ce mai mari dintre respectarea drepturilor omului si metodele folosite pentru a colecta informatii de la suspectii de terorism.

Egypt: We Are Watching You: Daca primele alegeri democratice din Egipt, dupa 24 de ani, sunt umbrite de acuzatii grave de frauda si de numeroase acte de violenta, ce legitimitate are noul regim?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea