De prin lume adunate

#concert #londra #icr #plush festival ensemble

Recital Plush Festival Ensemble la ICR Londra

Stagiunea de concerte 2007-2008 a Societatii Enescu s-a incheiat joi 4 iulie cu un concert memorabil sustinut pe scena Institutului Cultural Roman din Londra de Ansamblul Plush.

In fata unei audiente numeroase si entuziamate, din care a facut parte si ambasadorul Romaniei la Londra, programul a inclus lucrari de Franz Schubert si Antonin Dvorak si, ca piesa de rezistenta, Octetul pentru coarde op. 7 de George Enescu .

Infiintat in 2001, Ansamblul Plush este un colectiv de muzicieni de reputatie internationala, care urmareste sa ofere programe muzicale de o mare diversitate, la cel mai inalt nivel. La concertul Societatii Enescu au participat Remus Azoitei, Simon Blendis, Corinne Chapelle, Ruth Rogers (vioara), Sue Knight, Tobias Breider (viola), Adrian Brendel, Pierre Doumenge (violoncel) si Tim Horton (pian).

Cu aceasta ocazie, Societatea Enescu a expus probabil cea mai celebra fotografie a lui Enescu in postura de violonist. Facuta la jumatatea anilor '40, fotografia fusese oferita cu autograf de Enescu sopranei Pia Igy-Delan, in 1948.

"Am ascultat cel mai extraordinar concert la Londra din ultimii doi ani!"
Niki Katsaouni, Atasat Cultural, Ambasada Ciprului

Societatea Enescu a fost infiintata in iunie 2007 de ICR Londra, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta , cu scopul de a promova personalitatea si opera lui Enescu in mediul britanic. Presedintele Societatii Enescu este dirijorul Cristian Mandeal, Directorul Filarmonicii George Enescu .

Vizibilitatea Societatii a crescut constant, in special datorita stagiunii de concerte lunare care aduc in atentia publicului londonez muzicieni de cea mai buna factura.

Printre numele importante care au concertat la ICR Londra in cadrul stagiunii Enescu s-au numarat pianista Mihaela Ursuleasa, violoncelistul Adrian Brendel, Cvartetul Voces sau violonistul Sherban Lupu. Concertele Societatii Enescu sunt semnalate in mod regulat publicului meloman in reputatul ghid cultural Time Out London.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea