De prin lume adunate

#ceai #mistic #orient #ceainarie #cafenea #ramayana cafe #unde iesim

Ramayana Cafe - o parte din orient in centrul Bucurestiului

Imi place la nebunie toamna. Este anotimpul pe care il astept mereu cu placere si care ma surprinde mereu. Si imi mai plac si ploile de toamna. Imi dau sentimentul de siguranta, de pamant si de planuri noi. Si nu in ultimul rand, ploile de toamna ma ajuta sa ma ascund in Bucurestiul, chiar daca urat si mizerabil, pe care il iubesc.

Toamna imi da mereu ocazia sa descopar si sa redescopar capitala tarii, iar in zilele racoroase de toamna as vrea sa cuprind toate locurile frumoase din el. Intr-una din aceste zile, poate prima a unui septembrie ploios si friguros, am descoperit un loc frumos si mistic, la cativa pasi de Gara de Nord.

Chiar daca locatia nu este tocmai una fericita, printre bisnitari, calatori grabiti si case darapanate, Ramayana Cafe , caci despre ea este vorba, este o cafenea care mie mi-a satisfacut dorinta de a ma ascunde.

Ramayana Cafe - cafenea cu ambianta orientala

Ramayana Cafe este prima cafenea cu ambianta orientala din Bucuresti. Te asigur ca din primul moment in care vei pasi in aceasta cafenea te vei simti cu adevarat relaxat, departe de griji si termene limita. Vei pasi intr-o alta lume, mult mai linistita si mai exotica. Pentru cateva momente vei crede ca nimeni nu te va gasi acolo, este locul tau magic, plin de culoare si mirosuri ademenitoare. Cel putin asa am simtit eu.

Ramayana Cafe aduce misticismul indian intr-o capitala europeana. Majoritatea obiectelor de mobilier si a decoratiunilor sunt aduse chiar din indepartata Asie sau din misticul Orient Mijlociu. La Ramayana accentul este pus pe confortul si intimitatea celui care paseste in acest spatiu. Picturile murale, candelabrele orientale si vitraliile aduc un plus de exotism acestui spatiu demn de un print arab.

Muzica completeaza si ea in mod armonios aceasta atmosfera relaxanta. Aici vei asculta genuri precum trip-hop, nu-jazz, neo-swing, nuevo-tango, electro-bossa sau dubstep. Cand am ajuns eu la Ramayana Cafe, din difuzoarele discrete se auzeau acordurile celor de la Lhasa, foarte potrivite cu starea mea si mai ales cu locul. Luminile difuze si mirosurile delicate intregesc ambiata de la Ramayana Cafe.

Ramayana inseamna, in mitologia hindusa, "calatoria lui Rama" si povesteste cum un print din nordul Indiei reuseste sa depaseasca obstacolele geografice si militare pentru a-si elibera sotia pe care demonul Ravana o rapise si o tinea prizoniera pe insula sa fortificata. Calatoria mea, chiar daca nu atat de plina de peripetii precum a printului Rama, a fost una poate la fel de plina de misticism.

Cafeneaua este impartita pe doua niveluri, parter si subsol. Fiecare salon al localului are o nuanta de culoare proprie, decoratiuni, mobilier, vitralii si candelabre unice. Camera rosie este cea mai spatioasa dintre incaperi si este presarata cu tabureti colorati, perdele si canapele in aceeasi culoare pasionala. Urmeaza salonul verde si cel lila, cu cate trei, respectiv doua mese, destul de intime. Camerele de la subsol sunt adevarate separeuri, unde te poti ascunde de ochii celorlalti clienti.

Intr-un spatiu atat de intim si cu atatea separeuri, primul gand ar fi ca vei astepta o vesnicie (nu ar fi deranjant intr-un spatiu atat de frumos) pentru ca un chelner sa vina sa iti ia comanda. Cei de la Ramayana s-au gandit insa si la acest aspect, atfel ca fiecare masa dispune de un sistem de chemare a personalului, la doar un buton distanta. Si intr-adevar, nu este nevoie sa apesi butonul de doua ori, caci o fata draguta va veni imediat sa iti ia comanda sau sa iti dea cateva sfaturi in privinta meniului.

Ce comandam la Ramayana Cafe

Si pentru ca tot am mentionat cuvantul meniu, acesta este unul cu adevarat atragator la Ramayana Cafe. Cafelele si ceaiurile sunt autentice si organice si provin direct din China, India, Sri-Lanka sau Africa de Sud. La Ramayana exista doar cateva sortimente de cafea (12 lei), meniul fiind axat mai multe pe ceaiuri (15 - 20 lei).

Aici vei gasi o varietatea foarte mare de ceaiuri: de la ceai verde, negru, alb, de fructe, pana la ceaiuri de plante. Mie mi-au trebuit cateva minute bune sa ma hotorasc ce voi bea. Toate ceaiurile au nume tentante, insa in final m-am hotarat asupra unui ceai cu mere si scortisoara si a unui ceai negru masala.

La Ramayana, meniul nu este structurat insa numai pe ceaiuri. Aici vei mai gasi sucuri naturale (8 lei), racoritoare (7-8 lei), apa minerala (7 lei), energizante (15 lei), bere (8-9 lei), vinuri (de la 50 de lei), whiskey (15 lei), rom ( 12 lei), vodca (12 lei), lichioruri ( de la 12 lei), cocktailuri alcoolice (16 lei) si non alcoolice (15 lei), dar si produse de patiserie , bomboane sau prajiturele .

La fiecare ceai comandat, din partea casei vei primi si cateva prajiturele, dar si miere, zahar alb si brun. Cei de la Ramayana pun mare pret pe ritualul High Tea, un serviciu complet destinat pentru 2 sau 4 persoane.

High Tea for 2 (50 lei) cuprinde doua sortimente de ceai sau cafea la alegere, insotit de un platou cu bunatati: prajiturele, placinte, bomboane, bezele sau trufe. La Ramayana poti incerca si narghileaua (25 lei) cu mai multe arome: mar, mandarina, capsuni, ciocolata, cirese sau cola.

Unde se afla Ramayana Cafe

Ramayana Cafe se afla pe strada Baldovin Parcalabul, la numarul 11, in zona Gara de Nord, in spatele Ministerului Transporturilor. Cafeneaua este deschisa non stop, insa nu ar fi rau daca ti-ai face o rezervare la numarul de telefon 0788.595.595.

Ramayana Cafe este un loc in care cu siguranta voi reveni, atat pentru ceaiurile bune, servirea de calitate, dar si pentru atmosfera palcuta si relaxanta. Si nu in ultimul rand, pentru ca m-a ajutat sa ma ascund intr-o zi ploioasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea