De prin lume adunate

#pub #irish pur #pub englezesc #mancare #bautura #local #irlanda

Puburi irlandeze in Bucuresti

Un proverb irlandez spune ca "oamenii veseli se aduna acolo unde mancare este buna". Acesta este si motto-ul puburilor irlandeze din Bucuresti, unde vei gasi o atmosfera placuta si interesanta, cu muzica, mancare si bere buna. In ultima vreme Bucurestiul se poate lauda cu multe localuri de acest gen, care te invita prietenos sa iti lasi banii la jocurile de datrs si berea irlandeza.

The Harp

The Harp este printre primele localuri cu specific irlandez din Bucuresti. Este de fapt al doilea, deschis in 1998. Romanii au fost atrasi inca de la inceput de ideea unui local cu specific irlandez, unde pot discuta alaturi de prieteni, pot incerca berile irlandeze si in special placintele si unde pot urmari diverse competitii sportive. Pubul este mobilat cu mese si scaune solide din lemn, iar peretii sunt in general decorati cu postere aduse de proprietar chiar din Irlanda. Atmosfera este relaxanta si prietenoasa si este locul potrivit pentru a-ti face noi prieteni, mai ales daca esti nou in oras strain.

La The Harp, pe langa bauturi poti comanda si cateva specialitati irlandeze. La mare cautare sunt salatele si placintele, in diverse combinatii. Pentru felul principal puteti incerca placinta cu ciuperci, fish and chips, hamburgeri, preparatele cu bacon, la desert placintele cu mere si inghetata sau frisca si waffles. Preturile incep de la 16 lei pentru placinta cu ciuperci sau pui, 25 de lei pentru pizza si 5-7 lei pentru bere. The Harp se gaseste pe strada Bibescu Voda, la numarul 1, in zona Unirii, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.335.65.08.

The Dubliner

este primul pub irlandez din Romania, deschis inca din 1994. Este decorat in stil irlandez, cu un vechi tonomat de muzica, canapele confortabile si tablouri de darts. Meniul este variat si poti alege dintr-o gama variata de bauturi, dar si preparate culinare precum sandwich-uri, pizza sau salata.

Preturile pentru bauturi sunt in jur de 7 lei pentru o halba de bere, 12 lei un shot de tequilla si 7 lei un suc de mere . In caz ca ti se face foame, poti opta intre un sandwich cu bacon si cascaval, salata, gratar de pui, placinte de diverse sortimente si pizza. Dubliner Irish Pub este locul potrivit pentru a te intalni cu prietenii la o barfa si iti ofera intimitatea, linistea si relaxarea de care ai nevoie la sfarsitul programului. The Dubliner se afla pe bulevardul Nicolae Titulescu, la numarul 16. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.222.94.73.

Molly’s Irish Pub

Molly's Irish Pub este un alt pub irlandez din centrul Bucurestiului. Deschis mai recent, de cativa ani, pubul pastreaza aceeasi atmosfera irlandeza. Molly's Irish Pubse afla intr-o cladirea impunatoare din zona Calarasi si este dispus pe trei niveluri: parter si doua etaje. Pubul este decorat in acelasi fel precum The Harp si Dubliner, pe mese vei gasi aceleasi lumanari postate pe sticlele goale de bere sau spirtoase, peretii sunt decoarati cu postere vintage si fotografii din Irlanda.

Mesele si scaunele sunt tot din lemn masiv, rosiatic, atmoafera este calda, mancarea buna si calda si bautura rece. In meniu vei gasi aceleasi feleuri traditionale irlandeze: sandvisuri, placinte, carnati, oua, cartofi prajiti, bere si alte tarii. Localul se umple instant dupa ora 19.00 si printre meseni vei intalni si numerosi straini, manati aici de ospitalitate si serviciile profesioniste. La Molly's poti juca ’s Day. Molly's Irish Pub este situate pe Calea Calarasilor, la numarul 96, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.320.05.04.

St. Patrick Irish Pub

St. Patrick Irish Pub este un nou pub deschis pe Smardan, specializat in cocktail-uri cu bere. Gandit pe specific irlandez, St. Patrick de pe Lipscani iti va atrage imediat atentia prin specificul inedit. Localul pastreaza acelasi mobilier din lemn masiv, cu mese zdravane de lemn inconjurate de canapele sobre, iar peretii sunt decorati cu sigle precum Guinness si Kilkenny si alte postere irlandeze.

Meniul este insa cu adevarat impresionant. Pe langa bauturile clasice pe care le gasesti intr-un local obisnuit si nelipsitele beri, la v vei ramane masca si nu vei sti ce sa alegi din multitudinea de cocktailuri cu bere, gin si alte amestecaturi irlandeze. Daca ai venit in St. Patrick in mod special pentru bere, vei avea surpriza sa descoperi ca aici e raiul berii. In meniu vei da peste cateva raritati, printre care Radeberger la 12 lei, Sapporo la 14 lei, Guinness draught 12 lei si berea St. Patrick la 19 lei.

In ceea ce priveste cocktail-ul din bere, lista e variata. Poti consuma Beer Buster, Dark & Stormy, Trojan Horse, Irish Russian, Irish Car Bomb, Mamula, Valley la pretul de 14 lei paharul. Cocktail-urile au in combinatie de obicei berea Guiness cu vodka, gin, rom si diverse sucuri naturale. Daca nu ai picat in St. Patrick vrajit de indemnul berii, poti sa optezi si pentru alte bauturi cum ar fi Irish whisky sau cocktail irish. In meniu mai gasesti si preparate culinare precum salate (16 lei), Irish Breakfast (19 lei), la Irish Stew (22 lei), Chicken and Mushroom Pie (21 lei), sau sandwich-uri. St. Patrick Irish Pub se afla pe strada Smardan, la numarul, iar rezervari se pot face la nuamrul de telefon 021.313.03.36.

Raymond's Pub

Raymond's Irish Pub este un pub care nu se incadreaza in standardele irlandeze. Deschis in locul unui fost local unde se dansa si se canta karaoke, Raymond's Irish Pub vrea sa fie si pub irlandez si club. Una dintre inacaperi este mobilata cu traditionalele mese si scaune irlandeze, iar in alta vei gasi scaune si canapele joase, potrivite unui club.

Raymond's Irish Pub se afla intr-o casa veche, construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, iar atmosfera si decoratiunile sunt retro. Peretii din caramida, decorul vechi si pozele de pe pereti creeaza un spatiu elegant, un pic cam rigid pentru un local destinat in principal betiilor. In timpul verii, localul dispune si de o terasa pe care este amenajat un ecran urias pentru urmarirea meciurilor de fotbal. Pe langa bauturi, in meniu vei mai gasi si cateva preparate culinare, in special gustari rapide si diverse sortimente de placinta. Raymond's se afla in piata Valter Maracineanu, la numarul 1, langa Parcul Cismigiu .

Shamrock Irish House

Din luna februarie a anului 2008, consumatorii de puburi irlandeze, transmisii live sport si darts au la dispozitie o noua locatie de profil, Shamrock Irish House. Denumirea a fost inspirata din simbolistica specific irlandeza, trifoiul, un simbol al norocului. Pubul isi asteapta clientii cu o oferta de mancare bogata, incluzand mancare cu specific irlandez dar si meniul zilei (mancare traditional romaneasca) pentru orele de pranz, bere irlandeza Guinnes, bere nefiltrata, cocktailuri, darts, muzica buna si transmisii sportive live.

Sloganul pubului, The truth comes out when the drink goes in, se potriveste celor care vor sa isi petreaca cateva ore intr-o atmosfera tipic irlandeza. Programul restaurantului este de la ora 10 pana la ultimul client in timpul saptamanii, iar sambata si duminica de la ora 12 si pana la ultimul client. In Shamrock Irish House se organizeaza si petreceri tematice si pot fi vizionate transmisii live de sport. Shamrock Irish House se afla pe strada Aristizza Romanescu, la numarul 8, in zona Timpuri Noi, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0724.535.150.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea