De prin lume adunate

#teatru #premiera #spectacol #dans #teatrul foarte mic #centrul national al dansului

Premiere de inceput de februarie

“Vanturam apa cu ulei si parfum, lasam la dospit pana se face o pojghita groasa, infasuram aluatul intr-o broboada cu motive unguresti, ne trec toate apele, scuipam de trei ori in san, ne infigem zdravan cu dintii in pardoseala , il insfacam pe cel mic, il scrutam cu privirea si-l aruncam de trei ori in aer, il trecem prin faina, il batem bine cu facaletul si gata masa.”

Daca vrei sa afli despre ce e vorba, mergi la spectacolul “Iluzionistele” de la Centrul National al Dansului , iar daca vrei sa ai o idee despre vulnerabilitatea finite umane, Promised Land da la Teatrul Foarte Mic te introduce in atmosfera.

Promised Land la Teatrul Foarte Mic

Dupa ce in ultimii ani Teatrul Foarte Mic s-a constituit ca spatiu de exprimare al tinerilor creatori din zona teatrului, acum sala se deschide si catre spectacolul de dans, gazduind o productie UNATC, realizata de o echipa solida, coordonata de Arcadie Rusu.

Promised Land nu are o legatura directa cu motivul biblic. Este vorba de absurditatea lumii in care viata nu ne mai apartine pentru ca deciziile, de cele mai multe ori, nu ne mai apartin.

Din acest punct de vedere vulnerabilitatea umana e o consecinta a tipului de viata pe care il experimentam, care ne ia prin surprindere, care de fapt, ne experimenteaza pe noi.

Spectacolul comprima formalitati sociale. Starile ascunse in spatele oricarui gest, oricarei miscari constituie esenta singuratatii. Pe noi, oamenii, ne poate salva numai singuratatea, spune Evgheni Evtusenko.

Vineri, 6 februarie, de la ora 19.00, Teatrul Foarte Mic va invita la premiera spectacolului Promised Land. Interpretii sunt Ioana Marchidan, Casandra Stelea, Istvan Teglas, Attila Bordas si Elisabeta Mihai.

Pretul unui bilet este de 20 de lei.

''Iluzionistele'' la Centrul National al Dansului

Sambata 7 si duminica 8 februarie, la Sala Ronda, cu incepere de la ora 19.30 are loc premiera spectacolului de dans “Iluzionistele”. Spectacolul poarta semnatura scenografei Madalina Dan iar interpretii sunt Maria Baroncea, Carmen Cotofana, Mihaela Dancs si Madalina Dan.

"Noi locuim departe de aceste locuri cochete, intr-un castel, la intretaierea drumului de vest cu cel de sus-est, acolo sus, mai in stinga pe harta, pe Tarimul de Nord cu accente citadine, acolo unde stelele cazatoare se numara cu aplomb si maniere alese.

Periodic, frunzarim neglijent brosurici pline cu litere lipsa, ne facem manichiura cu iod, dam de mincare la plozi, ne rotim in directia acelor de ceasornic, ne uitam cuviincioase la televizor….totul pentru igiena mentala.

La prinz, la somnul de frumusete, mai atipim putin pe prichici, apoi ne trezim despletite, urcam incaltate pe lavita, ne invioram cu o limonada si o cafea neagra, o sorbim nemilos si asteptam sa ne ploua in gura.

La cina gatim urmatoarele: intr-o oala de dimensiuni reduse, punem putin cite putin, apoi amestecam, dupa gust, cinci viermi intestinali cu apa clocotita, presaram atent niste bobite de splinuta aromata, foarte bine uscate, niste sare, piper si ciocolata, dupa gust si apoi doi ochi larg deschisi…cam atit de deschisi…

La siesta, un vultur neinfricat, cu puseuri de romantism ne salveaza din ghearele plantelor carnivore.
De cele mai multe ori ni se sfisie rochitele inflorate…vai pardon… ne urcam pedant in saua lui, ii dam binete ….el ne face neaos cu ochiul si ne trece dincolo. Acolo, un alai domnesc de joasa speta , se aduna gretosi in fiecare dimineata sa ne vada cum rontaim arahide."

Asa ne imbie Madalina Dan sa mergem sa vedem spectacolul.

Pretul unui la acest spectacol este de 15 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea