De prin lume adunate

#relaxare #exercitii #yoga #spirit #liniste

Practici stravechi pentru minte, corp si spirit

In epoca vitezei, tot mai multe persoane nu mai gasesc timpul necesar pentru nevoile proprii, pentru liniste si relaxare. Daca simti ca ai obosit si nu mai poti face fata sarcinilor zilnice, opreste-te pentru cateva minute. Intreaba-te ce este mai important pentru tine: sanatatea ta sau termele limita de la serviciu? Incearca sa iti acorzi mai mult timp, sa te eliberezi de stres si problemele cotidiene. Falun Dafa, Yoga sau Munay Ki sunt ritualuri ancestrale care te vor ajut sa iti recapeti echilibrul fizic si spiritual.

 

Falun Dafa

 

Falun Gong, numita si Falun Dafa, este o forma antica de purificare a corpului si a mintii prin intermediul unor exercitii speciale si a meditatiei. Falun Dafa este o parte vitala a vietii multor oameni din Asia. Aproape fiecare parc din China este plin de oamenii care practica aceasta arta. Falun Dafa pune accent nu numai pe cultivarea fizica, ci si pe cultivarea caracterului moral in viata de zi cu zi, conform principiilor inalte predate de Li Hongzhi, fondatorul practicii Falun Dafa.

Practica Falun Dafa consista in doua componente: imbunatatirea sinelui prin studierea invataturilor lui Li Hongzhi si efectuarea celor cinci exercitii line ale Falun Dafa. Exercitiile si meditatiile sunt usor de invatat, placute. Aceste practici sunt atat  relaxante, cat si energizante . Practicarea Falun Dafa are numeroase beneficii. Imbunatateste sanatatea, elibereaza stresul si promoveaza o stare de liniste mentala.

In Bucuresti, exercitiile Falun Dafa se organizeaza in fiecare sambata si duminica, de la ora 9.00, in parcul Herastrau. Mai multe detalii obtii la numarul de telefon 0762.206.177.

 

Yoga

 

Yoga este una din cele cinci scoli ale filozofiei hinduse si o combinatie intre exercitii si meditatie. Reprezinta o cale spre autocunostere de mai bine de 5000 de ani. Printre avantajele practicarii acestui tip de exercitii se numara: eliminarea stresului si a depresiilor, amplificarea memoriei sau echilibrarea sistemului imunitar. Yoga induce si o stare de calm si pace interioara, imbunatateste capacitatea de a comunica, armonizeaza viata sexuala, amplifica increderea in sine, intareste si tonifica musculatura, mareste atentia si concentrarea.

Si in Romania, in ultimii ani si-au facut aparitia cateva sali unde se poate practica yoga. Practicata cu regularitate de vedete precum Madonna sau Sting, in tara noastra aceasta disciplina este asociata in general cu anumite practici si organizatii oculte. Daca vrei insa sa ai parte de cateva ore de relaxare si liniste nu trebuie sa rateze cel putin o sedinta de yoga.

Yoga se adreseaza tuturor acelora care cauta sa decopere sensul profund al existentei si, totodata, noi resurse interioare pentru o viata echilibrata si linistita. Mai multe detalii despre scolile de yoga din Bucuresti gasesti aici.

 

Ritualurile Munay Ki

 

In luna aprilie a acestui an, in Bucuresti are loc un curs special, pentru suflet, care  va facilita accesul intr-o noua dimensiune a vietii. Ritualurile Munay Ki sunt initierile pe care le primeau, inca din vechime, samanii din America de Sud, cunoscuti sub numele Laika, Pastratorii Pamantului. Ele constituie un proces in noua pasi pentru vindecarea ranilor din trecut, din copilarie, a ranilor stramosesti, a mostenirilor genetice si karmice cu care ne-am nascut in aceasta viata.

Aceste initieri au fost aduse in lumea moderna de Alberto Villoldo, psiholog si antropolog. Acesta a studiat timp de peste 25 de ani practicile de vindecare ale samanilor incasi si amazonieni .

Aceste ritualuri sunt transmise pe cale energetica si ajuta la vindecarea trupului, mintii si sufletului. Cele noua ritualuri pe care le vei primi sunt: ritualul vindecatorului, ritualul benzilor de putere, ritualul armoniei, ritualul clarvazatorului, ritualul pastratorilor zilei, ritualul pastratorilor intelepciunii, ritualul pastratorilor pamantului, ritualul pastratorilor stelelor si ritualul Creatorului.

Cursul are loc in perioada 8 - 10 aprilie, in zona parcului Carol. Mai multe detalii despre curs obtii la numarul de telefon 0721.465.852.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea