De prin lume adunate

#ceainic electric #fierbator ceai # ceai englezesc #obiceiuri ceai #ceaiul de la ora 5

Povestea ceaiului de la ora 5. Tu stii cine l-a inventat?

Unul dintre cele mai relaxante si placute obiceiuri este servirea ceaiului. Iar ceaiul de la ora 5, practicat cu sfintenie inca de multi britanici, a fost adus, de-a lungul anilor la rang de arta. Iata cateva detalii mai putin stiute despre acest obicei.

Încă din 1840, Anna Maria Stanhope, Ducesă de Bedford şi doamnă de onoare a reginei Victoria, a transformat obiceiul ei de a servi ceaiul la ora 5 într-o adevărată ocazie de socializare. Puţine lucruri s-au schimbat în tot acest timp în ritualul de servire a ceaiului de la ora 5, iar unul dintre acestea, modalitatea de încălzirea a apei. În urmă cu 60 de ani, Russell Hobbs lansa primul fierbător electric cu oprire automată, K1, propunând nu doar o nouă modalitate de încălzire a apei, ci și o schimbare a ritualului de servire a ceaiului în Marea Britanie, locul unde, cu mai bine de 100 de ani în urmă, apăruse obiceiul ceaiului de la ora 5. 

Iata si alte lucruri mai putin cunoscute despre acest obicei atat de placut si relaxant: 

 

Foto sus: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea