De prin lume adunate

#hobby #poligon #tir #sport #indoor #outdoor

Poligoane de tir in Bucuresti

Cand te-ai jucat ultima oara de-a "hotii si vardistii"? Cand ai simtit ultima oara ca traiesti la maxim, fiecare secunda? Tirul sportiv este hobby-ul care iti poate readuce in prim plan jocurile copilariei . Daca vrei lucruri serioase, pentru oameni mari, atunci te poti inscrie si la cursul de folosire a armelor letale.

Tirul sportiv a aparut pentru prima oara la noi in tara in 1831 la Arad, unde au avut loc si primele competitii de tir. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost interesat de aceasta forma de activitate si a infiintat in 1862 o federatie de tir. Nu numai Alexandru Ioan Cuza era pasionat de acest sport. Tirul sportiv era practicat si de regele Ferdinand I si de printul George Valentin Bibescu. In prezent, tirul sportiv este prezent la competiile si olimpiadele nationale si internationale.

Chiar daca nu esti un sportiv profesionist, poti apela la acest sport pentru a te deconecta de agitatia zilnica. Echipamentul de care ai nevoie atunci cand tragi cu arma este format din ochelari de tragere si dopuri de protectie pe timpul antrenamentului.

Clubul Sportiv Aktiv

Clubul sportiv Aktiv propune mai multe activitati de petrecere a timpului liber intr-un mod cat mai activ si sanatos: tir sportiv , tir cu arcul , aikido sau karate. Clubul dispune de personal calificat care te va instrui in tainele tirului. Tot aici se pot face inscrieri pentru copii si juniori la tirul cu arcul, iar o parte din echipament este pusa la dispozitie de club.

Poligonul de tir sportiv pune la dispozitie atat pistoale si pusti cu aer comprimat, cat si cu munitie de calibru 5.6. Tirul cu arcul este un sport care dezvolta capacitatea de concentrare, imbunatateste echilibrul mental si coordonarea. Poate fi inceput la orice varsta si se poate merge catre performanta chiar daca practicarea lui incepe la varsta adulta. Arcurile, sagetile, tintele si protectiile sunt oferite de catre club. Mai multe detalii gasesti la numerele de telefon 0745.121.678 si 0728.121.678.

Complexul sportiv Iosif Sarbu

Un alt loc unde poti practica tirul sportiv este Complexul Iosif Sarbu din Baneasa. Aici vei gasi si instructori calificati care sa te initieze. O ora in poligon costa 20 de lei pentru pistoalele fara munitie si 50 de lei pentru cele cu munitie. Inchirierea unei arme costa 20 de lei pe ora, iar in week-end toate tarifele se majoreaza. Complexul se afla pe strada Vadul Moldovei, la numarul 1, in padurea Baneasa langa Gradina Zoologica. Mai multe informatii gasiti la numarul de telefon 021.233.27.28.

CTS Tunari

Clubul sportiv de la Tunari este primul club de tir sportiv privat din Romania infiintat dupa 1989. Oferta clubului este foarte variata si cuprinde atat cursuri de tir sportiv cat si de folosire a armelor letale. Clubul de la Tunari este mai exclusivist si inainte de a incepe cursurile face o selectie a candidatilor.

Poligonul de tir este construit simplu, insa ofera iubitorilor acestui sport tot confortul de care au nevoie. Clubul din Tunari este unic in Romania prin faptul ca aici se poate practica tirul sportiv si pe timpul noptii. CTS Tunari se afla in comuna Joita din judetul Giurgiu, la 8 km de Carrefour Militari. Mai multe detalii obtii la numarul de telefon 0744.530.095.

45 Target Shooting Club

Clubul 45 Target Shooting este situat in centrul Bucurestiului, intr-o zona rezidentiala si dispune de toate dotarile pentru a invata si practica tirul, precum si de personal calificat pentru a antrena si supraveghea amatorii acestui sport. Clubul organizeaza cursuri de instruire si perfectionare in acest sport, trageri de agrement si competitii in sala si in aer liber. Ca orice club privat, 45 Target Shooting Club isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela. Mai multe detalii gasiti la numarul de telefon 0726.796.225.

Tirul sportiv mai poate fi practicat si la Complexul sportiv Dinamo si la Asociatia de tir sportiv Valahia, unde pe langa tir sportiv mai poti practica si paintball.

Pentru a practica acest sport in siguranta trebuie sa tii cont si de cateva sfaturi:

  • Arma trebuie sa fie tinuta tot timpul indreptata doar catre tinta
  • Trebuie sa stii modul de utilizare al armei pe care o folosesti
  • Trebuie sa porti ochelari de tragere si dopuri de protectie in timpul antrenamentului.
  • Cand oferi arma pe care ai folosit-o unui alt tragator , aceasta trebuie sa fie intotdeauna cu teava indreptata in jos.
  • Nu trebuie sa tragi in suprafete dure sau in apa.

Mai multe sfaturi vei primi insa din partea instructorilor si a personalului calificat de la poligoanele de tragere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea