De prin lume adunate

#salina slanic #slanic prahova # statiune balneoclimaterica #muntele de sare

Plimbare la Salina Slanic Prahova

Salina Slanic prahova este cea mai mare salina din Europa. Este situata in una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Romania. Pe langa salina, in statiunea Slanic Prahova mai poti vizita si alte atractii precum Muntele de Sare , Grota Miresei, Baia Baciului sau Baia Verde.

 

Istoricul salinei Slanic Prahova


Mosia Slanic a fost cumparata de spatarul Mihai Cantacuzino in anul 1685. Prima Exploatare miniera a avut loc in anul 1688, pe Valea Verde. In anul 1713, mosia Slanic a fost donata Manastirii Coltea din Bucuresti.

In anul 1881 se deschide mina Carol, din care s-a extras sare timp de 61 de ani. In anul 1912 se deschide mina Mihai. Mina Mihai a fost prima din tara iluminata electric. In anul 1943 se deschide Mina Unirea, situata sub cele doua mine.
 

Salina Slanic Prahova


Salina Slanic Prahova este alcatuita din 14 camere, cu o inaltime de 54 de metri. Accesul in mina se face cu lifturi. Din anul 1970, Mina Unirea devine obiectiv turistic, oferind conditii naturale de tratare a maladiilor respiratorii.

In subteran este amenajat si un sanatoriu pentru bolnavii de astm. Aerul din mina este natural, temperatura este constanta in tot timpul anului, de 12 grade Celsius.

Aerul din mine este bogat in ioni de natriu cu efecte de ameliorare si de profilaxie a numeroase afectiuni respiratorii.

 

Ce poti face la salina Slanic Prahova


In salina sunt amenajate locuri de joaca pentru copii, un teren de sport, o sala de biliard si un bufet. Turistii pot admira statuile lui Decebal si Traian, sculptate in sare de catre artistul Iustin Nastase.

De altfel, in incinta salinei se gaseste un adevarat muzeu de sare. In Sala Genezei se pot admira numeroase obiecte realizate din sare. In salina exista si o pista de alergari si un laborator de masurare a radiatiilor.

Alte atractii ale zonei sunt Lacul Miresei, Baia Baciului, Manastirea Crasna si Casa Memoriala Nicolae Iorga.
 

Cand se viziteaza salina Slanic Prahova


Salina Slanic Prahova se poate vizita zilnic, de marti pana duminica, intre orele 9.00 - 17.00. Taxa de intrare este de 14 lei pentru adulti si 7 lei pentru studenti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea