De prin lume adunate

#circ #teatru #expozitii

Periplu de weekend

In cazul in care ramai in Bucuresti la sfarsitul acestei saptamani, iti recomand cateva "trasee" sau peripluri culturale pe care le poti intreprinde prin capitala.

Daca iti plac expozitiile, sambata dimineata, iti recomand sa mergi la MNAC ( Muzeul National de Arta Contemporana pe care il gasesti pe Bd. Izvor 2-4  ) pentru a viziona expozitia Cel mai probabil maine. Aceasta expozitie este deschisa in weekend intre orele 10 si 18 pana pe data de 30 noiembrie. Acelasi muzeu prezinta si o expozitie de pictura denumita Peinture sans fin. Acest proiect este un omagiu adus lui Andrei Cadere, una dintre figurile emblematice ale artei conceptuale. Grabeste-te pana pe data de 24 noiembrie daca vrei sa mai prinzi aceasta expozitie cu un stil de arta unic in lume.

Ar fi o idee buna sa continui periplul tau prin Bucuresti pana la Casa de Cultura a Studentilor (Calea Plevnei nr.61). Aici va avea loc la orele 19 piesa de teatru Asteptandu-l pe Godot dupa Samul Beckett.  Dureaza o ora si jumatate, iar intrarea este libera.

Pentru a termina sambata intr-o maniera muzicala, iti recomand concertul Vita de Vie de la orele 21 din Fire Club. In cazul in care preferi un alt gen de muzica, Jose Carreras iti vine in intampinare. Marele tenor se intoarce la Bucuresti si va sustine un concert cu scopuri caritabile la orele 20 in Sala Palatului. Biletele costa intre 60 si 750 RON.

Duminica artistico-acrobatica

In cazul in care ai libera numai aceasta duminica, poti alege sa cunosti mai bine arta tarilor vecine Romaniei. Daca te plimbi intre Piata Traian, Parcul Carol, Piata Crangasi precum si in cele trei piete de pe bulevardul Magheru ( Piata Unirii, Romana si Universitatii) te asteapta tineri artisti care si-au propus sa infrumuseteze cateva cladiri din Bucuresti. Proiectul Cargo- Among houses este ideea cehilor care vor sa promoveze din tara lor. Evenimetul se va desfasura pe parcursul intregii luni octombrie.

Duminica seara ai mai multe posibilitati. Poti alege intre prezinta la ora 19 piesa de teatru Gabriela si-a extirpat un ovar. Dureaza 1 ora si costa 10 lei.

Nostalgicii sau cei care au copii au program la Circul Globus. In fiecare sambata si duminica se joaca spectacolul Padurea fermecata . Pricipalele prsonaje ale acestei povesti sunt „ciucureii veseli” care pleaca in cautarea nemuririi sufletului. Poti sa alegi sa iti continui periplul prin oras impreuna cu cei mai mititei pana la Aleea Circului, nr. 15 unde gasesti Circul Globus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea