De prin lume adunate

#opera #expozitie #eveniment #premiera #spectacol #concerte #muzica #film #teatru

Pe unde ne petrecem Martisorul?

Zilele de martie se apropie cu pasi repezi si ca in fiecare an avem motive sa sarbatorim. In progam avem o saptamana de rasfat, cadouri si martisoare. Mamele si bunicile noastra primeau la venirea primaverii traditionalul snur alb cu rosu, in zilele noastre insa, cadourile trebuie sa fie mai consistente. Daca vrei insa ca iubita ta sa se simta speciala in aceasta perioada ii poti oferi o iesire la unul dintre cele mai interesante evenimente. Fie ca alegi un concert, un film simpatic sau o piesa de teatru captivanta, optiunile sunt variate si pentru toate gusturile.


Muzica

Mugur de fluier cu Phoenix

E 1 martie, mirosul primaverii iti invadeaza toate simturile si nu te mai saturi de aerul proaspat pe care-l adulmeci cu pofta. Corzile chitarii uitate in debara te indeamna sa visezi la acordurile trubadurului ce te alinta pe ritmurile vetuste.

Te gandesti la Phoenix si ratraiesti momentele perioadei hippie? Daca e asa, nu mai sta pe ganduri si fugi la Timisoara. Cantarea are loc la Sala Olimpia, incepand cu ora 19.00. „Ravasele” se dau pe 55 de galbeni, respectiv 85 pentru „jilturile” cavalerilor. Negotul se face prin Eventim.ro, de la „tarabele” Germanos, online pe eventim.ro si, de la poarta Salii Olimpia.

Phoenix si Moni Bordeianu te vor trata „regeste” si te vor purta „Inapoi in viitor” („Back in the Future) pe melodii celebre precum „Ulciorul”, „Stiu ca ma iubesti” sau „Touche, Touche”.

Si cum, la final, nu te poti intoarce in prezent fara un suvenir menit sa-ti incante gandul primavaratic abia imbobcit, la iesire te asteapta o banda imprimanta cu gandurile sonore semnate Phoenix.

Primavara si-a intrat in drepturi. Parca ai renascut. Ai o energie molipsitoare care nu te mai lasa sa dormi noaptea. Te gandesti la noptile traznet pe care le petreceai alaturi de viberii din cluburile de tot felul.


DJ Model isi da intalnire cu clubberii din Expirat

Daca e asa, nu mai pierde vremea uitandu-te pe fereastra la lasarele ce se proiecteaza pe cer anuntand o super petrecere intr-o super locatie. Mai degraba du-te si ia-ti tinuta de “scandal”, bratara fosforescenta, fluierul si da o raita prin clubul Expirat. Pe 4 martie, invarte platanele DJ The Model, preferatul tau. Cand se pune baiatul pe treaba? Constiincios, incepand cu ora 20.00. Iti da timp sa vii de la serviciu, sa-ti faci un dus si sa-ti pui un CD cool in masina pentru a te familariza cu ritmurile electro, techno, acid, punk si italo-disco.

Daca il pierzi pe 4 martie, mai ai o sansa pe 5, in club Zoom din Constanta. E adevarat, asta implica o plimbare pana la mare si bani de benzina. Dar pana la urma, iti satisfaci astfel 2 pofte: dorul de mare si dorul de vibratii semnate The Model.

Trompete si pilaf sarbesc

Cum poti celebra mai bine venirea primaverii decat printr-un dans jucat cu foc pe ritmurile dracesti ale celor de la Boban Markovic Orchestra? Muzica din Balcani trezeste si cele mai amortite simturi. Si exact de asta ai tu nevoie, dupa o iarna motaind cu gandul la Mos Ajun si la sarmalele si caltabosii din bucataria bunicii.

Trompetele baietilor din orchestra lui Boban Markovic sunt exact ce-ti trebuie. Nu trebuie decat sa te prezinti pe 4 martie, la Sala Palatului cu biletul in mana si sa astepti cuminte sa bata tobele ce anunta un show sarbesc ametitor.

Cat te costa drumul in lumea muzicii balcanice? Depinde de cat de aproape vrei sa fii. Ai de ales intre 80, 100, 120 si 150 lei. Le poti achizitiona online de pe bilete.ro, blt.ro, eventim.ro, ticketpoint.ro sau din magazinele: Muzica, Diverta, Germanos si Carrefour Voiaj si la Sala Palatului.

Nu te-am convins inca? Ok, atunci gandeste-te asa. Esti fan Kusturica? N-ai ratat niciun lungmetraj al celebrului regizor? Pai atunci afla ca Boban Markovic Orchestra si-a pus amprenta pe coloana sonora a filmelor de succes „Arizona Dreams” sau „Underground”, semnate Emir Kusturica.

Ce mai astepti? Nota: daca nu esti prin Bucuresti, si te gasesti prin Timisoara, te poti intalni cu orcheastra sarbeasca acolo, pe 6 martie, la Sala Olimpia. Biletele au aceleasi preturi ca si cele de la concertul de la Bucuresti.

Nu te impresioneaza ghioceii? Preferi florile de camp? Nu te incadrezi in sabloane si clar urasti rozul, considerandu-l o forma prin care necuratul te indeamna rautati? Atunci sigur gandurile sonore nonconformiste ale celor de la Coma te vor face sa vibrezi.

Te-ai gandit cum ar fi sa incepi sezonul primavaratic cu o portie de rock zdravan, numai bun sa-ti zdrucine creierii? Daca da, atunci e bine de stiut ca pe pe 5 martie, Coma, trupa ta preferata canta in club Suburbia din Bucuresti. Nu mai sta pe ganduri si pregateste-te din timp pentru o terapie de rock adevarat.

FireFest, la a 2-a strigare

Daca ar fi dupa tine, ai petrece noapte si zi. Prietenii deja nu mai pot face fata programului tau nocturn suprasolicitat si se gandesc, ca cine stie, tocmai acum cu inceputul primavarii, stai acasa si te refaci dupa petrecerile din ultimele luni. Slabe sanse...stii ca se inseala si noi te ajutam sa le dovesti asta. Ce zici de o petrecere data in club Fire, unde trupe precum Vita de Vie sau Pistol cu Capse bat basul si cu toba mare?

N-ai auzit inca? Vineri, pe 6 martie este cea de-a doua editie a FireFest-ului. Adunarea se face la ora 21.00. Biletele le poti achizitiona de la intrare. Si cum, suntem in luna dedicata femeilor, reprezentantele sexului frumos au intrarea libera.

 

 

ATB a produs isterie in masa printre romani, in 2007, cand a calcat pentru prima data pe plaiurile mioritice. Acum s-a intors si incearca sa fie aproape de fanii din toata tara. Pana acum, pe bucuresteni i-a calmat, in repetate randuri, dar cu tine, cel din afara Bucurestiului, cum ramane?

Vestile sunt bune. ATB, pe numele sau real, Andre Tanneberger, vine tocmai pana la Cluj sa-ti aduca in dar de martisor, un concert. Totul se intampla pe 6 martie, in club Obbession, unde cu siguranta te vei afla si tu. Biletul? Il iei de la intrare, contra sumei de 40 lei, ca mai apoi sa petreci dupa „9 P.M (Till I Come)” dupa cum o zice chiar el, pana dimineata.

Clubareala, zbantuiala...ce sa mai, esti sufletul petrecerilor. Ce-ar fi sa te rasfeti pe ritmuri de drum n bass mixate coolish de Dj Benny Page. Cand? Acum, pe 6 martie in club Fabrica din Bucuresti. Distractia e 100 % garantata.

Parazitii striga "Jos Cenzura!" la Vaslui

Tot pe 6 martie te asteapta mare bal mare. Parazitii ajung in Moldova, mai precis in clubul Menthor din Vaslui. Te asteapta o seara plina de plina de peripetii muzicale de cartier. Vei afla cum arata “Omu’ din liftu’ tau”, vei bate palma cu baietii “din coltul blocului” si vei striga din rasputeri “Jos Cenzura!”.

Tu si iubita ta sunteti amatori de rock alternativ? Atunci este cazul sa ajungeti in Laptaria Enache din Bucuresti. Formatia Omul cu Sobolani iti canta despre cum arata “Vara pe olita”, iti face cunostinta cu “Copilul rebel” si, daca esti cuminte, iti va inchina si “Oda (In Piata Romana)”.

 

DJ Deekline invarte platanele din Suburbia

Daca ai chef de sounduri electronice, poti sa mergi linistit in club Suburbia. Acolo va mixa DJ Deekline, cel care este supranumit “the king of booty breaks”. Deekline nu va veni si singur, ci va fi ajutat de 3 DJ-i: Seb, Gojira si Meeloox. Daca ajungi pana in ora 00:00 prinzi super oferta la pretul biletului (20 RON). Daca aterizezi dupa miezul noptii, va trebui sa mai scoti din buzunar inca 10 RON.

In aceeasi seara, la Timisoara aterizeaza The Shadowbirds, prima trupa de psychobilly din tara vecina si prietena numita Ungaria. Cu ce se mananca psychobilly-ul poti afla daca vei calca pragul clubului Setup.

Poti sa-i vezi pe The Shadowbirds si la Cluj Napoca, pe 7 martie. Concertul incepe de la ora 22.30 si va fi deschis de trupa bistriteana Vive la Noiz. Pretul biletului? O nimica toata: 7 lei.

Mix-urile lui ATB se aud in Kristal Club

Esti suparat ca ai ratat show-ul ATB de la Cluj? Iti dau o veste buna. Ajunge si la Bucuresti, 7 martie, in Kristal Club. De warm-up se va ocupa Josh Gallahan. Si pentru ca tot suntem in plina criza economica, organizatorii se gandesc si la buzunarele spectatorilor. Astfel, daca iti cumperi bilet din timp platesti doar 40 RON. Daca ajungi pe ultima suta de metri la concert, va mai trebui sa faci un efort financiar si, in loc de 40 RON, sa scoti din buzunar 60 RON.

Rob Swift, hip-hop american pe plaiurile mioritice

Vrei sa vezi hip-hop new yorkez de calitate? Nu este cazul sa bati drumul tocmai pana in tara Unchiului Sam. New York-ul vine chiar la tine. DJ Rob Swift va fi la platane pe 7 martie la Arenele Romane din Bucuresti. Show-ul va incepe ceva mai tarziu, in jurul orei 23.45, dupa cum arata pagina sa de MySpace.


O zi mai tarziu Rob Swift ajunge si la Timisoara. Cu sau fara pantaloni largi, esti asteptat in Club Heaven. Incalzirea o vor face doua trupe autohtone: Zale si Leiza Boy.

 

filme la Cinema

 

Death Defying Acts

Death Defying Acts este o drama romantica in care regizoarea Gillian Armstrong impleteste si elemente de thriller pentru a spune o poveste despre celebrulu magician Houdini.

Cand renumitul artist al evadarilor, Harry Houdini, soseste in Edinburgh si ofera o recompensa de 10 000 de dolari oricui ii poate contacta mama pe lumea cealalta, o frumoasa femeie cu puteri paranormale si fiica ei care o asista accepta provocarea.

Houdini este vrajit de sarmul misterioasei femei, insa aceasta a pus la cale o inselatorie ce tinde sa devina o treaba mult mai periculoasa.

 

 

Easy Virtue

Easy Virtue este comedie romantica pe afisul careia veti gasi multe nume celebre precum Jessica Biel, Colin FirthKristin Scott Thomas sau .

Divortata si fermecatoare, Larita (Jessica Biel) este o americanca pasionata de raliuri. Dupa ce se casatoreste cu tanarul englez John Wittaker (Ben Barnes) la Monte Carlo, Larita trebuie acum sa calatoreasca in Anglia pentru a-si cunoaste noii socri, care evident ca vor sfarsi prin a o detesta.

Asa se face ca mama lui John, doamna Whittaker (Kristin Scott Thomas) impreuna cu celelalte fiice ale sale, Hilda si Marion, fac tot ce le sta in putinta pentru a-i sabota pe proaspetii insuratei si pentru a o izgoni pe noua achizitie a familiei.

Domnul Whittaker (Colin Firth), capul familiei, este singurul in care Larita poate avea incredere, intre cei doi creandu-se o legatura bazata pe pasiunea lor comuna pentru motociclete si insultele aduse etichetelor sociale.

Watchmen

Watchmen este unul dintre cele mai asteptate filme ale lui 2009, pentru ca aduce pe ecrane o poveste despre supereroi cu puteri extraordinare.

Intr-o societate umana alternativa, in anul 1985 zilele de glorie ale supereroilor costumati sunt de mult apuse. Acestia sunt acum in afara legii, singurii care-si mai pot exercita puterile fiind cei aflati in slujba guvernului Statelor Unite.

Cand unul dintre ei este ucis brutal, ceilalti pornesc o investigatie pentru a-l descoperi pe asasin. Eroii reuniti scot la iveala o conspiratie diabolica, care vizeaza anihilarea tuturor supereroilor, in scopul de a influenta balanta puterilor dintr-o lume nu foarte diferita de a noastra.

 

He’s Just Not That Into You

He’s Just Not That Into You este o comedie romantica despre dragoste, cupluri si mai ales fete disperate dupa intalniri si speriate sa nu ramana singure! Drew Barrymore, Ben Affleck, Jennifer Aniston si Scarlett Johansson se regasesc in distributia filmului. Daca iti plac comediile si romantismul in aceeasi fraza, nu ai cum sa nu iti placa acest film!

Gigi este tanara, frumusica si desteapta, dar are o mare problema: nu-i deloc in stare sa "traduca" semnalele barbatilor cu care se intalneste. In aceasta aventuroasa calatorie in cautarea dragostei, ea primeste sfaturi (contradictorii) de la un barman, dar si de la colegele de serviciu, care nu stau nici ele pe roze in ceea ce priveste relatiile: prietenul uneia ar vrea s-o insele, iar prietenul celeilalte nu vrea sa se insoare.

While She Was Out

Kim Basinger revine pe marele ecran cu un rol in thriller-ul While She was Out. Ceea ce parea sa fie o iesire obisnuita la mall se va transforma rapid intr-un cosmar greu de inchipuit.

O casnica pleaca la mall pentru a cumpara cadouri de Craciun. Pe drum, ea este martora fara voia ei la o crima si astfel devine rapid tinta unui grup de infractori deosebit de periculosi.

Dupa ce se refugiaza in padure va incepe un joc sangeros de-a soarecele si pisica. Lipsita de orice aparare si haituita fara incetare ea va trebui sa isi urmeze propriul instinct de supravietuire pentru a scapa cu viata din aceasta aventura terifianta.

 

The Curious Case of Benjamin Button

The Curious Case of Benjamin Button este un film inspirat dintr-o povestire a lui F. Scott Fitzgerald, care, la randul ei, a fost inspirata dintr-o remarca a lui Mark Twain: "ce pacat ca cea mai buna parte a vietii vine la inceput, iar cea mai rea la sfarsit..."

Filmul ne prezinta povestea lui Benjamin Button (Brad Pitt), un barbat care se naste sub forma unui om batran, intinerind pe masura ce inainteaza in varsta, pentru a sfarsi ca un bebelus. Pelicula a fost onorata cu 13 nominalizari la premiile Oscar 2009, inclusiv pentru cel mai bun film si actor in rol principal.

The Wrestler

Filmul spune povestea luptatorului de wrestling profesionist Randy “The Ram” Robinson (Mickey Rourke) celebru prin anii '80, care este fortat sa se retraga cand un atac de cord ii dovedeste ca va muri in ring daca nu renunta la sport. Barbatul se angajeaza intr-un magazin de delicatase, se apropie de o stripteuza trecuta de prima tinerete si incearca sa reface relaita cu fiica sa instrainata. Totusi, ocazia unui meci impotriva vechiului sau rival il face pe Ram sa-si incerce pentru o ultima oara puterile in ring.

Pelicula a primit doua nominalizari la premiile Oscar 2009 si este castigatoarea a doua premii Globul de Aur pentru cel mai bun actor - drama (Mickey Rourke) si cea mai buna melodie originala.

 

 

Punisher: War Zone

In aceasta continuare a filmului The Punisher, rolul lui Frank Castle este interpretat de de Ray Stevenson. Punisher: War Zone este un film de actiune al carui personaj principal a declansat un adevarat razboi impotriva crimei organizate din New York si a reusit de unul singur sa elimine sute de asasini violenti.

Nemilosul si vigilentul anti-erou se confrunta acum cu cel mai periculos adversar - gangsterul dornic de putere Billy Russoti, pe care l-a desfigurat in mod oribil in timpul unei confruntari anterioare si care si-a facut un scop in viata din a se razbuna pe The Punisher, actionand sub o noua identitate - Jigsaw.

 

 

 

The Reader

The Reader este o poveste de dragoste inspirata din bestseller-ul scriitorului german Bernhard Schlink. Actiunea se petrece in Germania, unde un barbat, jurist cu veleitati de scriitor, rememoreaza povestea de dragoste pe care el, un copil de 15 ani, a trait-o cu o femeie mult mai in varsta imediat dupa al doilea razboi mondial.

Subiectul cartii este halucinant: femeia adorata este o fosta gardiana in lagarul de la Auschwitz si mai este si analfabeta.

Nominalizat de cinci ori la premiile Oscar 2009 si castigator al premiului Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar (Kate Winslet).

 

 

 

Hotel for Dogs

Hotel for Dogs este o comedie simpatica ce ne arata cat de departe poti ajunge cu putina dragoste si putina imaginatie. Andi (Emma Roberts), 16 ani, si fratele ei mai mic, Bruce, se muta intr-un Casa de copii cu reguli stricte in ceea ce priveste animalele de companie. Ei sunt pusi in situatia de a cauta o noua casa pentru catelul lor Friday.

Copii dau din intamplare peste un hotel abandonat, unde singurii locatari sunt alti doi catei ce se refugiaza aici de hingheri. Bruce este un inventator genial, ce creaza numeroase dispozitive menite sa asigure securitatea cateilor si sa le ofere distractia necesara cat timp ei sunt la scoala.

 

 

 

Teatru

Don Quijote

Pentru o seara la teatru o alegere reusita este spectacolul lui Dan Puric, “Don Quijote”. Celebrul personaj al romanului lui Cervantes vine sa se mai lupte o data cu morile de vant intr-un spectacol marca Dan Puric. Un Don Quijote plecat din carte, care trece pe langa noi, ca singura sansa de mantuire a sufletului, intr-o civilizatie agonica.

De la step la arte martial si la dansuri populare romanesti, Don Quijote va traversa cu lejeritate barierele de cultura si mentalitate. In rolurile principale ii veti admira pe Dan Puric (Don Quijote), Constantin Dinulescu (Sancho Panza) si Ileana Olteanu (Dulcineea).

Spectacolul este programat in prima zi de primavara, cu incepere de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National. Ca sa mai prinzi insa un loc trebuie sa iti faci rezervare din timp, la numarul de telefon 021.314.71.71,iar biletele se pun in vanzare cu un avans de doua saptamani, in fiecare zi de sambata. Pentru acest spectacol, biletele au urmatoarele preturi: 30 lei, 25 lei, 16 lei si 6 lei, in functie de pozitionarea in sala.

 

 

Jocul Ielelor

Jocul Ielelor, o adaptare dupa Camil Petrescu, este o poveste despre dragoste si ura, adevar si minciuna, manipulare si tradare. Acest spectacol este foarte actual si ne aduce in prim plan nevoia individului de moralitate, intr-un mediu viciat.

Cei care vor da viata personajelor principale ale lui Camil Petrescu sunt Marius Stanescu, Mircea Rusu si Vlad Ivanov. Spectacolul este programat pe 1 martie, la ora 19.00 in Sala Atelier a Teatrului National. Pretul unui bilet este de 30 si 16 lei, in functie de pozitia in sala.

Cinci femei de tranzitie

Cinci actrite ale Teatrului National ne fac sa intelegem mai bine tipologia feminina a zilelor pe care le traim, a perioadei de tranzitie. Aimee Iacobescu, Magdalena Cernat, Rodica Popescu Bitanescu, Vivian Alivizache si Tania Popa, cu haz si sensibilitate, ofera publicului dialoguri simple si adevarate, conflicte omenesti si destainuri tulburatoare, ca intre prietene, la o sueta.

Fiecare femeie are stari si sentimente, pe care le dezvaluie treptat, factorul declansator fiind un paharel de palinca. Licoarea indeamna la la marturisiri, mai triste sau mai vesele. Regia acestui spectacol este semnata de Rodica Popescu – Bitanescu.

Piesa este programata la Sala Amfiteatru a Teatrului National pe 1 martie la ora 11.00. Pretul biletelor este de 30, 25 si 16 lei.

Lear

Spectacolul Lear de la Teatrul Bulandra are o distributie exclusiv feminina si include nume precum Mariana Mihut, Dorina Chiriac, Valeria Seciu, Dana Dogaru, Lia Bugnar si Cristina Casian. Tragedia lui Shakespeare este abordata intr-o viziune aparte de Andrei Serban. El o alege pe Mariana Mihut drept regele Lear, un personaj ce devine victima aparentelor si a propriei sale vanitati. Piesa are doua distributii distincte, insa in totalitate formate din actrite, singura care ramane constanta este Mariana Mihut.

Spectacolul este programat pentru 1 martie, de la ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra. Biletele costa 26,50 de lei integral si 13,25 lei redus. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021. 310.35.20.

Orfeu si Euridice

Spectacolul "Orfeu si Euridice", in regia lui Alexandru Darie, este o reprezentatie in stil baroc a operei semnata de C.W. Gluck si reuneste personaje din mitologiile diferitelor popoare. Piesa este interesanta din mai multe puncte de vedere: in primul rand este cantata in intregime si indeplineste in mare parte estetica unui spectacol de opera. In al doilea rand, rolurile principale sunt jucate de interpreti profesionisti de opera iar muzica este asigurata de Orchestra Metropolitana de Camera din Bucuresti.

In spectacol mai joaca actori precum Dana Dogaru, Camelia Maxim, Manuela Ciucur, Iuliana Ciugulea, Antoaneta Cojocaru si Claudiu Stanescu, care insa nu spun replici. Ei se exprima exclusiv prin gesturi.


Spectacolul este programat pentru ziua de 8 martie, la sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra si incepe la ora 21.00.

Unchiul Vanea

Drama lui Cehov are ca protagonist un grup de oameni constrinsi sa traiasca pe o insula, rupta de restul planetei, aceasta nu din pricina apei care o inconjoara, ci a izolarii interioare. Personajele par a nu gindi deloc, ele se refugiaza in religie, in munca si in bautura.

Din distributie fac parte Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Horatiu Malaele si Irina Petrescu, iar regia poarta semnatura lui Yuriy Kordonskiy.

Spectacolul se joaca pe 8 martie la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, cu incepere de la ora 19.00.

Ioana si focul

La Teatrul de Comedie te vei intalni fata in fata cu Ioana d'Arc. Despre acest personaj istoric atat de marcant este vorba in piesa lui Matei Visniec si in regia Catalinei Buzoianu, “Ioana si focul”.

Acesta a si fost scopul meu abordand acest subiect: sa scriu o piesa despre cum se scrie istoria, cu ce ingrediente, cu ce note de umor negru si de ironie fina, cu ce elemente de grotesc si de macabru, cu ce hohote de ras divin si cu ce urlete de suferinta pamanteasca" declara Matei Visniec despre piesa sa.

In rolurile principale ii vei vedea pe Dorina Chiriac, Marius Manole si Dragos Huluba. Piesa este programata pe 1 martie la Sala Mare a Teatrului de Comedie, de la ora 19.00. Pretul biletelor este de 21, 20 de lei, iar rezervar ise pot face la numarul de telefon 021 315 91 37.

Jocul de-a adevarul

Dorina Chiriac, Marius Manole, Lia Bugnar si Alexandru Nedelcu intra in acest joc a carei miza este diferenta dintre adevar si minciuna. Tema este inepuizabila si atinge conditia umana in profunzimea ei. "Adevarul e ceva in care poti sa innebunesti. Pentru ca te face liber. Libertatea sperie. Presupune sa fii responsabil, sa asumi, sa te dezbraci de tine. Si sa devii automat antipatic. Pentru ca e mai simplu sa traiesti singur in adevar. Minciuna leaga oamenii", declara Dorina Chiriac.

Cele care doresc sa ii dezlege pe oameni sunt Lia Bugnar si Dorina Chiriac, iar Vlaicu Golcea le ofera suportul muzical. Pe 8 martie, de Ziua Femeii, la Teatrul Metropolis poti vedea aceasta piesa, care incepe la ora 19.00. Pretul biletelor este de 15,90 de lei, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.210.51.08.

Acul Cumetrei Gurton

Cumatra Gurton si-a pierdut acul pe care il cauta peste tot, zadarnic. Derbedeul satului ii sopteste ca l-ar fi furat o vecina, doamna Chat. In acelasi timp, acesteia ii spune ca vecina Gurton o acuza in gura mare, pe motiv ca i-ar fi furat un cocos. De aici un quiproquo prelungit, manuit cu verva si ingeniozitate. Cele doua vecine se insulta, se paruiesc, rascolesc tot satul. Cauza initiala a conflictului este repede uitata, se reaprind vechi certuri si ranchiuni ascunse, iar incidentul starneste spiritele in intregul sat.

La Teatrul Masca, pe 1 martie, doamnele vor primi un martisor din partea actorilor. Asadar, de la ora 20.00, afla unde s-a pierdut acul. Pretul biletelor este de 16 lei, iar doamnele au reducere 50%.


Apolodor

Pe 4 martie de la ora 19.30, Ada Milea ni-l prezinta pe al ei Apolodor la Muzeul Taranului Roman. "Povestea asta a fost scrisa extraordinar de Gellu Naum. Eu am cam ciopartit-o, ca s-o fac sa cante, dar e aceeasi: unui pinguin din corul circului, brusc, i s-a facut dor de "fratii lui din Labrador", i-a cautat pe tot Globul si cand i-a gasit la Polul Sud i s-a facut, brusc, dor de fostii lui colegi din cor "si a plecat Apolodor". Ma gandisem la o "harta muzicala" a calatoriilor lui Apolodor", spune Ada Milea despre spectacolul-concert. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021 310 80 48.

 

Opera

 

Lucia di Lammermoor

Opera Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti are la baza subiectul unui roman al lui Walter Scott, “The Bride of Lammermoor”. In libretul operei, Lucia, o tanara nobila trebuie sa aleaga intre dragostea pentru iubitul ei si datoria fata de familie. Este un subiect asemanator celui din celebra tragedie “Romeo si Julieta” de William Shakespeare.

Protagonistii acestui spectacol de opera sunt Stefan Ignat, Ana Camelia Stefanescu Marius Manea, Vlad Mirita, Mihnea Lamatic, Antonela Barnat si Lucian Corchis, iar dirijor este Rasvan Cernat.

Lucia di Lammermoor poate fi vazuta pe 5 martie de la ora 18.30. pretul biletelor este de 54, 43 si 10 in functie de pozitia in sala.

Carmen

Carmen de Geoges de Bizet este cea mai cunoscuta si apreciata opera a copozitorului. Ea face parte din repertoriul tuturor teatrelor lirice din lume si ocupa unul dintre primele locuri in preferintele melomanilor.

La Opera Romana, pe 8 martie, de la ora 18.30 este programat acest spectacol. Din distrubutie fac parte Daniel Magdal, Stefan Ignat, Liviu Indricau, Lucian Corchis, Horia Sandu, Florin Simionica, Oana Andra, Roxana Briban, Simona Neagu si Sidonia Nica, iar dirijor este Vlad Conta. Preturile biletelor sunt de 53, 43, 21 si 10 lei in functie de pozitionarea in sala.

 

Expozitii

 

Estetica Nudului

Tema corpului nud lipseste din arta romaneasca pana la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ea devine una din preocuparile majore ale picturii si sculpturii din secolul al XX-lea. "Nudul" realizat de Constantin Brancusi si pozitionat in centrul acestei expozitii constituie principala cheie de lectura a directiilor stilistice deschise de acesta in arta romaneasca din secolul al XX-lea.

Expozitia cuprinde 38 de desene si gravuri ale celor mai importanti artisti plastici romani din prima jumatate a secolului al XX-lea. Vizitarea expozitiei se face pe baza de inscriere la numarul de telefon 021.314.81.19, iar pretul biletului de intrare este de 5 lei.

 

Exercitii de feminitate

Muzeul Taranului Roman propune o meditatie asupra creativitatii feminine – alchimie de mirare, emotie, talent si forta de expresie - careia ii vor sta marturie lucrarile expuse: picturi si acuarele cu peisaje din Italia, dar si de la noi, naturi statice, portrete, nuduri, precum si desene reprezentand animale.

Intr-un dialog sentimental cu lucrarile italiene ale pictoritei Ana Tzigara Berza, expozitia prezinta si fotografii actuale din Italia ale Rodicai Flesariu Marinescu.

Expozitia poate fi vizitata pana pe 8 martie, de marti pana duminica, intre 10:00 si 18:00. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea