De prin lume adunate

#culoare pasaport #pasapoarte #pasaport

Pasapoartele au doar patru culori in intreaga lume! Care sunt acestea si ce semnificatie au

Stiai ca in intreaga lume, pasapoartele au doar patru culori? Acestea sunt rosu, albastru, negru si verde. Fiecare tara a adoptat o anumita culoare. Iata cum a fost luata aceasta decizie si de ce a fost influentata.

 

Rosul este cea mai comuna culoare a pasapoartelor. Aceasta a fost adoptata in special de tarile care au avut sau inca mai au o politica comunista. Printre acestea se numara Romania, Slovenia, China, Serbia, Russia, Lituania, Polonia si Georgia, dar si statele membre ale Uniunii Europene, cu exceptia Croatiei.

Pe langa acestea, tari precum Turcia, Macedonia si Albania au trecut la culoarea rosie a pasapoartelor, acestea fiind interesate sa intre in Uniunea Europeana.

Albastru simbolizeaza "Lumea Noua". Aceste pasapoarte sunt utilizate in Statele Americii de Sud, cu exceptia Venezuelei (care are pasapoarte de culoare rosie).

Si americanii au avut pasapoarte albastre, insa doar un singur an, in 1976.

Verde este culoarea considerata preferata a profetului Mohamed, prin urmare aceste pasapoarte sunt utilizate de tarile musulmane.

Negru este o culoare rara pentru pasapoarte. Aceasta este folosita, de regula, de tarile africane.

Sursa foto: foxcrawl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea