De prin lume adunate

#bucuresti #baneasa #destinatii #padure #gratar #unde iesim

Padurile din jurul Bucurestiului

In weekendurile caniculare de vara uita de orasul incins si petrece cateva momente de relaxare in padurile din jurul Bucurestiului. Capitala este inconjurata de o salba de paduri si lacuri, unde poti merge la gratar cu prietenii, poti practica numeroase sporturi sau unde te poti relaxa.
 

Padurea Comana
 

Comana este o rezervatie unica in Europa si include zeci de specii de plante si animale protejate de legile internationale. Parcul natural de la Comana este considerat a doua delta a Romaniei si ocupa locul doi ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii. Atractia padurii o reprezinta teii si speciile protejate: lacramioarele, ghimpele si bujorul de padure.

Cei care vor sa se simta ca in Delta Dunarii pot face plimbari cu barca prin stufarisul de pe lac. O plimbare de o ora costa 50 de lei. Deplasarile pe Neajlov si Balta Comana trebuie facute cu barci fara motor, pentru ca multe dintre ecosistemele din zonele umede sunt foarte sensibile. Plimbarile pe lac se fac numai cu ghidul parcului, care stie canalele.

La marginea padurii se afla Manastirea Comana, ridicata in timpul domnitorului Radu Serban si refacuta de Serban Cantacuzino. Se spune ca aceasta manastire a fost construita pe ruinele celei ctitorite de Vlad Tepes, acum peste 500 de ani. O legenda spune ca langa fantana cu nuc, aflata in parc, ar fi fost ucis Vlad Tepes, dupa ce a fost eliberat de Matei Corvin. De asemenea, in Comana se afla casa memoriala a lui Gellu Naum.

In parc sunt amenajate locuri speciale pentru foc si pentru aruncarea deseurilor, imprejmuite de caramizi. Popasurile in Comana sunt permise numai la Cabana Fantana cu Nuci si in Poiana Fantana cu Nuc. Exista si optiunea de cazare la particulari, iar pentru a innopta in parc trebuie facuta rezervare cu mai mult timp inainte. Accesul este foarte facil, cam o ora de mers cu masina, la 30 de kilometri de capitala.
 

Padurea Baneasa
 

Situata la 10 kilometri de Bucuresti, padurea Baneasa este unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de imprejurimile capitalei. In afara de numeroasele restaurante si terase de aici, unul dintre punctele de atractie este si Gradina Zoologica, care adaposteste numeroase specii de animale si pasari. Pentru cei mici o ocazie unica sunt plimbarile pe ponei.
 

Padurea Cernica
 

Padurea Cernica este situata la 14 kilometri de Bucuresti. Lacul se intinde pe o suprafata de peste 300 de hectare si are amenajat pe malul drept un strand cu cabine, un debarcader, un restaurant, terenuri sportive si un cabinet medical. Padurea Cernica este una dintre putinele zone verzi ramase in jurul Bucurestilor.
 

Padurea Caldarusani
 

Padurea Caldarusani este situata la 45 de kilometri de Bucuresti, in comuna Gradistea, din judetul Ilfov. In aceasta zona vei intalni specii rare de pasari si reptile, toate protejate de lege. Una dintre cele mai frumoase si mai rare soparle din tara, soparlita de frunzar, se gaseste in aceste paduri.

Amatorii de pescuit vor gasi in apele lacului mai multe specii de peste, de la salau, somn, biban, stiuca, crap sau platica. Daca esti norocos, in padure poti intalni fazani, iepuri, cerbi lopatari si caprioare. In partea de vest a padurii este amenajata si o fazanerie.
 

Padurea Snagov
 

Padurea Snagov se afla la 40 de km de Bucuresti si este un punct de atractie pentru locuitorii capitalei. Padurea, rest al vechilor codri ai Vlasiei ce acopereau odinioara intreaga Campie Romana, este amenajata ca un imens parc in care se gasesc plaje, restaurante. Padurea Snagov este declarata rezervatie naturala. Vegetatia sa lemnoasa este reprezentata de stejar, carpen si tei. Pe lacul din padure se pot practica diverse spoturi nautice, se pot face plimbari de agrement si se poate pescui.
 

Padurea Raioasa
 

Padurea Raioasa se afla situata la 6 kilometri de Mogosoaia si este o rezervatie forestiera si floristica. Denumirea sa vine de la aspectul copacilor care au pe scoarta foarte multi licheni si muschi .
 

Padurea Pustnicu
 

In padurea Pustnicu vei gasi un complex turistic cu restaurant si terasa pe malul lacului precum si un debarcader de unde se poate merge intr-o plimbare cu barca pe malul lacului. Este de altfel unul din putinele lacuri din vecinatatea capitalei amenajate pentru agrement.
 

Padurea Bragadiru
 

In padurea Bragadiru sunt amenajete locuri speciale pentru gratar, terenuri de fotbal si de tenis si locuri de joaca pentru copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea