De prin lume adunate

#eclipsa soare 20 martie #eclipsa de soare #eclipss # eclipsa vizibila in romania #eclipsa soare #eclipsa partiala

Orase din Romania in care se vede cel mai bine eclipsa de soare din 20 martie

In data de 20 martie va avea loc unul dintre cele mai deosebite fenomene astronomice: alinierea lunii, a soarelui si a Pamantului vor forma o eclipsa de soare de toata frumusetea. Un astfel de fenomen va mai fi vizibil din Romania abia in 2027, asa ca nu ar trebui ratat pentru nimic in lume.

In vreme ce observatoarele astronomice din Bucuresti, Galati, Baia Mare si alte orase organizeaza vizite cu aceasta ocazie, specialistii spun ca Nordul tarii este zona care ofera cea mai buna vizibilitate.

Eclipsa va incepe in jurul orei 10:45 si se va termina la ora 13:00, iar apogeul il va atinge in preajma orei 12:00. Daca vrei sa transformi acest eveniment intr-un prilej de a pleca in excursie, iata cateva locuri din Romania in care gradul de acoperire al eclipsei depaseste 50%:

Satu Mare

Resedinta judetului cu acelasi nume le ofera vizitatorilor o vizibilitate a eclipsei de aproape 55%. Distanta dintre Capitala si acest municipiu este de 692 km, distanta care poate fi parcursa cu masina in aproximativ 8 ore, respectand limitele de viteza impuse. Cazarea te va costa intre 80 si 200 de lei pe noapte pentru o camera dubla, asa ca ar fi mai avantajos sa nu pleci singur/a la drum.

Oradea

Gradul de apropiere al eclipsei in Oradea, judetul Bihor, este de 54,4%. Aici vei putea ajunge cu autoturismul personal in aproximativ 7 ore, pentru ca distanta este putin mai mica decat cea pana la Satu Mare, daca pleci din Bucuresti. Dupa ce ai parcurs cei 595 km, vei avea nevoie de o camera in care sa te odihnesti. Aici, preturile de cazare sunt ceva mai scazute si variaza intre 50 si 180 de lei pentru o camera dubla.

Cluj-Napoca

Vestitul centru universitar si totodata al doilea cel mai mare oras din Romania le ofera posibilitatea vizitatorilor sai sa urmareasca eclipsa la un grad de apropiere de peste 51%. Distanta de 447 km din capitala pana in municipiul judetului Cluj este de doar 447 km si poate fi parcursa, cu viteza legala, in 5 ore si jumatate. Pretul unei nopti la pensiunile sau hotelurile locale variaza intre 80 si 250 de lei pentru o camera dubla, insa daca iti prelungesti vacanta vei putea sa vizitezi si obiectivele turistice din zona, asa cum sunt Cetatuia din Cluj-Napoca sau Gradina Botanica.

Sursa foto: ukomag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea