De prin lume adunate

#aerosoli salini #terapie #sare #salina #unde iesim

O plimbare la salina artificiala din Bucuresti

O vizita la salina este indicata in special pentru cei care sufera de anumite afectiuni respiratorii, dar si pentru cei fara probleme, care vor sa se asigure ca vor trece sanatosi peste toate obstacolele anului. In capitala exista cateva saline artificiale, amenajate in apartamente sau case, cu sare naturala, adusa din salinele de la Slanic Prahova sau Targu Ocna .

Salina, salinoterapia sau haloterapia este procedeul prin care persoanele inhaleaza aerosolii salini, cu ajutorul carora sunt tratate diverse afectiuni, in principal afectiunile respiratorii. Aerosolii salini sunt inhalati in mod natural de catre curent pe ambele cai: nazal si pe gura. Prin absortia de catre aceste organe, aerosolii salini dezinfecteaza, fluidizeaza mucoasele, elimina toxinele, reface elasticitatea membranelor celulelor si reduce PH.

Prin inhalarea acestor aerosoli, caile respiratorii sunt curatate de focarele de infectie, prezente atat la adulti cat mai ales la copii, focare ce declanseaza si intretin numeroase boli respiratorii care pot duce la scaderea imunitatii.
Salinoterapia este recomandata si persoanelor sanatoase. O sedinta in salina, timp de 30 de minute remineralizeaza organismul si are rol in prevenirea mai multor afectiuni.

 

Salina este recomandata si celor raciti, astmaticilor, in perioadele de schimbare a anotimpurilor, in curele de remineralizare a organismului, in curele de intretinere, in curele de relaxare, in curele refacere sau in curele de preventie. Durata unei sedinte este intre 30 si 60 de minute, in functie de afectiune, iar durata unui tratament depinde de boala de care suferi, de la o durata de 12 zile pana la o luna.

 

Salina Center

 

Salina Center este prima salina artificiala din capitala. Amenajata intr-un apartament din centrul Bucurestiului, cu sare naturala, salina artificiala ofera servicii de spirografie, ionizare, inhalatii, gimnastica curativa si homeopatie pentru cei care sufera de anumite afectiuni respiratorii. Tratamentul de salina este recomandat persoanelor care sufera de astm bronsic, infectii respiratorii, bronsita, rinita, sinuzita, amigdalita, emfizem pulmonar, nevroza, oboseala cronica si diverse alergii.

La Salina Center o sedinta include 30 de minute de ionizare intensiva, o ora de salina si tratament homeopat. Pretul pentru o astfel de sedinta este de 30 de lei pentru adulti si copiii de 6 ani si 20 de lei pentru copiii pana la 6 ani si pentru pensionari. Salina Center se afla pe strada Arcului, la numarul 26, in zona Bisericii Armeneasca. Salina este deschisa de luni pana vineri intre orele 10.00-19.30, iar sambata intre 10.00-14.00. Mai multe informatii obtii la numarul de telefon 0767.986.330.

 

Salina Roman

 

Salina Roman este realizata din sare naturala. Microclimatul Salinei Roman reproduce fizic, chimic si biologic salina de adancime, terapia avand acelasi rezultat. In Salina Roman intreaga incaperea este placata in blocuri de sare, bulgarii de sare folositi sunt neprelucrati si extrasi din salina Slanic - Prahova, astfel cristalele de sare sunt active, necontaminate de toxine sau poluare. Aerul este bogat in aerosoli salini , ioni negativi si minerale, se autopurifica, are calitati dezinfectante, antioxidante si detoxifiante, umidificarea aerului se face printr-o fantana arteziana care contribuie la obtinerea unei atmosfere ideale pentru salinoterapie.

La Salina Roman, durata unei sedinte este de 50 de minut si este recomandat un tratament de minim 15 sedinte. Tariful pentru o sedinta de salinoterapie este de 18 lei pentru adulti, 13 lei pentru pensionari, elevi si studenti si 9 lei pentru copiii sub 10 ani. Salina Roman se afla pe strada Dr. Pasteur, la numatul 45A, si este deschisa de luni pana vineri, intre orele 9.00 - 21.00, iar sambata si duminica intre orele 9.00 - 16.00. Mai multe detalii primesti la numarul de telefon 0771.76.04.02.

 

Salina Natalia

 

Salina Natalia este o alta salina artificiala din capitala, care functioneaza cu un generator de aerosoli salini care produce microparticule de sare. O sedinta de salinoterapie este compusa din 30 minute de ionizare si 60 minute de aerosoli salini. La Salina Natalia tariful pentru o sedinta este de 20 de lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari, studenti si elevi si 10 lei pentru copiii pana la 7 ani.

Salina se afla pe strada Intrarea Buturugeni, la numarul 11, si este deschisa de luni pana vineri, intre orele 09.00-19.00, iar sambata intre 11.00-13.00. Mai multe detalii obtii la numarul de telefon 021.411.60.30.

Toate salinele din capitala sunt dotate cu ziare, reviste, jocuri si internet wireless. Pentru cei mici sunt amenajate spatii de joaca cu jucarii, creioane colorate si planse de colorat . Muzica ambientala intregeste atmosfera de relaxare. In salina se intra cu halate albe, oferite gratuit de personal, si protectie pentru incaltaminte. Chiar daca nu esti racit, vei simti efectul vaporilor de sare si vei incepe sa tusesti sau iti va curge nasul. Este indicat sa ai la tine servetele uscate, dar si umede, pentru a te sterge pe fata la finalul sedintei de sarea care se va depune pe tine.

Sursa foto : salineleroman.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea