De prin lume adunate

#literatura #europa #noaptea literaturii europene #literatura europeana #29 mai

Noaptea Literaturii Europene revine la Bucuresti pe 29 mai

Proiectul cultural Noaptea Literaturii Europene revine la Bucuresti in prima zi a Salonului International de Carte Bookfest 2013, care are loc pe 29 mai.

Iubitorii de literatura sunt invitati de catre cei 13 parteneri - institutii culturale si ambasade - sa asculte textele unor autori europeni clasici si contemporani, citite de catre actori, autori, jurnalisti sau personalitati publice.


13 spatii pentru lecturi

Lecturile vor avea o durata de pana la 20 de minute si se vor desfasura in paralel, la fiecare jumatate de ora, in intervalul 19.30-22.30, in 13 locuri special selectate: Dianei 4, The Living Room Cafe, ZOOM Out Lounge, AristoCats Bistro, Alchemia Art Gallery & Lounge, Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, Bursa de Valori Bucuresti, Lente & Cafea, Saga Film, benzinaria MOL Corneliu Coposu, La Scena, GreenTea si Blind Restaurant.


Personalitatile participante la Noaptea Literaturii Europene

Printre personalitatile care vor citi din operele unor autori de anvergura, precum Jonathan Coe, Peter Esterhazy, Pawel Huelle, Daniel Glattauer, Thierry Debroux, Jerome Ferrari, Florina Ilis, Goncalo M. Tavares, Elif Shafak, Hrabal, Hasek, Kafka, Joyce, Buzzati sau Munoz Molina se numara actorii Ioana Abur, Florin Busuioc, Ilinca Goia, Gabriela Ionita, Nicoleta Lefter, Axel Moustache, Marian Ralea, Mihai Smarandache, Mihaela Teleoaca, Adrian Titieni, raperul Norzeatic, jurnalistul Catalin Stefanescu si scriitorul Mircea Dinescu, potrivit icr.ro.


Biciclete gratuie pentru Noaptea Literaturii Europene

Iubitorii de literatura vor avea la dispozitie, pentru a se deplasa de la un spatiu de lectura la altul, 100 de biciclete din proiectul bike-sharing I'Velo, oferite de Asociatia Green Revolution (A.G.R). Bicicletele vor putea fi imprumutate gratuit de la sediul A.G.R situat pe strada Olteni nr. 3, sector 3, in intervalul orar 19.00-23.00. Pentru o mai buna organizare, este recomandat ca doritorii sa trimita solicitarea in avans, la adresa claudiu.marin@icr.ro.

Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti le ofera participantilor, pe langa sansa de a asculta lecturi din cele mai bune traduceri de literatura in limba romana, si posibilitatea de a castiga premii, constand in carti.

Sursa foto: modernism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea