De prin lume adunate

#noaptea institutelor culturale #filme #muzica #expozitii #targ #institut

Noaptea institutelor culturale la sfarsitul acestei saptamani in Bucuresti

Vineri, 25 iunie 2010, va avea loc in Bucuresti cea de-a patra editie a Noptii Institutelor Culturale. noaptea institutelor culturale cuprinde evenimente propuse de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez , Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", Institutul Polonez, Delegatia Wallonie-Bruxelles si Centrul Cultural si de Informare al Ambasadei Ucrainei.

Coordonatorul editiei din acest an este Institutul Polonez. Sunt programate 70 de evenimente, care se vor derula timp de peste 16 ore in 11 puncte din Bucuresti.

In cadrul acestui eveniment vor avea loc proiectii de filme, expozitii de fotografie sau instalatie video, lansari de carte, concerte de muzica traditionala, clasica si de club, pantomima si teatru, recitaluri de poezie, jocuri, concursuri si surprize gastronomice.

British Council ofera vizitatorilor lectii de cricket, concursuri de expresii englezesti, lectii de vals englezesc si proiectii ale scurtmetrajelor de animatie britanice premiate in 2010. Centrul Cultural al Republicii Ungare expune jucarii create de artisti romani, recitaluri din Chopin, degustare de produse traditionale poloneze si unguresti si dansuri populare traditionale din Ungaria.

La Centrul Ceh vizitatorii se pot viziona filme, animatii si expozitii de fotografie. institutul cervantes proiecteaza filme spaniole, Institutul Francez pregateste o gradina de vara, un atelier de gatit si un targ de design.

Pentru deplasarea intre cele 11 centre in care au loc evenimente, organizatorii vor pune la dispozitia participantilor o cursa speciala RATB si 100 de biciclete. Cursa speciala RATB va circula pe traseul reprezentat pe harta, in intervalul 23.00 – 04.00. Calatoria este gratuita. Asociatia Green Revolution va oferi 100 de biciclete, care vor putea fi inchiriate gratuit din Parcul Tineretului. Programul complet il gasiti aici.

Sursa foto : icr.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea