De prin lume adunate

Noaptea institutelor culturale la Institutul Polonez

Institutul Polonez va sarbatori noaptea institutelor culturale impreuna cu Centrului Cultural al Republicii Ungare, la sediul acestuia din str. Batistei nr. 39.

Va asteptam cu evenimente diverse, surprize, concursuri, intr-o noapte alba parcursa cu
WARSAW – BUDAPEST: NIGHT EXPRESS
Va invitam in vagoane!

Trenul nostru va opri in urmatoarele statii:


ora 18.00 – Concert de pian sustinut de Valeria Vetrici, premiata la a patra editie a Festivalului Muzicii Maghiare, pentru cea mai buna interpretare a Suitei op. 14 de Bartók Bela (CCU)

ora 19.00 – Vernisajul expozitiei „Motive romanesti in afisul polonez” (IP)
Nume sonore ale Scolii Poloneze a Afisului, reunite intr-o expozitie menita sa prezinte creatii dedicate filmelor romanesti care au rulat pe marile ecrane din Polonia, pelicule celebre regizate de Liviu Ciulei , Dan Pita, Mircea Veroiu , Sergiu Nicolaescu s.a.

ora 19.30 – ESC – escapare – evadare: productie de miscare (M Studio din Sfantu Gheorghe) (CCU)
Productia intitulata ESC este un spectacol fara cuvinte/ text, montat pe elemente teatrale si cinematografice. Principala sa tema o reprezinta prizonieratul, experienta claustrofobica a inchiderii, care astfel devine si leitmotivul diverselor situatii.

ora 20.30 – Zakariás Attila: Vernisajul expozitiei Arhitectura taraneasca din Secuime (CCU)
„Un tanar arhitect n-ar trebui sa se atinga de creion inainte de a fi cunoscut temeinic traditiile constructive ale poporului sau.” (Kós Karoly, arhitect specialist in arhitectura traditionala taraneasca din Transilvania)

ora 21.00 – Antologia Animatiei Poloneze, partea I (IP)
”Perle” ale animatiei poloneze de la inceputuri (anii ’50) pana in prezent, o carte de vizita remarcabila a culturii poloneze.

ora 22.00 – Muzica renascentista de la curtea regelui Ungariei, Mathias Rex, interpretata de Lyceum Consort (CCU)

ora 23.00 – Spectacol-lectura / teatru contemporan polonez: Piesa “Copilul” de Maria Spiss, in lectura actorilor Florina Gleznea si Florin Lazarescu, regia: Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc (IP)
Un cuplu de tineri de succes, moderni, bogati, deosebit de activi profesional, care insa nu mai reusesc deloc sa comunice, sa relationeze autentic in viata intima. Lumea lor se naruie treptat, sunt incapabili sa actioneze, sa destrame inertia.

ora 23.45
– Anuntarea castigatorilor concursurilor-ancheta lansate de Centrul Cultural al Republicii Ungare si Institutul Polonez

ora 24.00 – Miez de noapte cu bigos
(IP)
Va invitam la savurarea unui fel de mancare traditional polonez - bigos, foooaaaarte complicat de preparat si foooaaaarte placut la degustat!

ora 1.00 – Dans modern interactiv cu Zsigmond Emoke si Cseresznyek Dávid (CCU)
Danseaza si ne invata sa dansam o tanara pereche care a castigat mai multe Premii I la Campionatul de Dans Sportiv pentru Tineret din Ungaria.

ora 2.00 – Concert A.G. Weinberger (CCU)
In Romania nu se poate vorbi despre blues fara a nu-l aminti pe muzicianul de exceptie, cu reputatie internationala, care este A.G. Weinberger. Eforturile sale de a promova cu zel misionar si de a introduce acest gen pe piata, dar si atitudinea cat si gandirea despre viata, despre ceea ce se numeste Blues, ii confera statutul de "punct de pornire" al acestei miscari muzicale in Romania.

ora 4.00 – Antologia Animatiei Poloneze, partea a II-a (IP)
”Perle” ale animatiei poloneze de la inceputuri (anii ’50) pana in prezent, o carte de vizita remarcabila a culturii poloneze.

ora 4.00 – Casa dansului popular cu Ansamblul Bercsenyi (CCU)

De la inceputul „noptii” pana la ora 23.45, vizitatorii sunt invitati sa participe la concursurile lansate de Centrul Cultural al Republicii Ungare si Institutul Polonez, sub forma unei anchete cu intrebari „culturale”. Inainte de miezul noptii se vor juriza raspunsurile, iar castigatorii isi vor primi binemeritatele premii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea