De prin lume adunate

#noaptea institutelor culturale #bucuresti #institute culturale

Noaptea Institutelor Culturale in Capitala

Seara de vineri va fi una plina de surprize pentru iubitorii de cultura si nu numai, care sunt asteptati sa sarbatoreasca Noaptea Institutelor Culturale. Ajuns la cea de-a saptea editie, evenimentul presupune o serie de filme, expozitii, concerte, prezentari de moda, jocuri si concursuri ce vor fi prezentate publicului larg in cadrul mai multor centre si institute culturale. Portile institutiilor vor fi deschise toata noaptea. Iata ce poti vizita vineri noaptea.


British Council, Calea Dorobantilor nr. 14

Intre orele 17.00 si 02.30, la British Council vor avea loc o serie de evenimente menite sa te apropie si mai mult de cultura britanica. Astfel, aici poti sa beneficiezi de cele mai bune titluri in limba engleza cu ajutorul unui abonament la biblioteca @Britsh, redus cu 75%. In plus, vei avea parte de un spectacol de moda, o petrecere karaoke si diverse jocuri si concursuri tematice.


Centrul Ceh, strada Ion Ghica nr. 11

Anul acesta Centrul Ceh gazduieste si Delegatia Wallonie-Bruxelles, ceea ce inseamna ca distractia va fi asigurata de ambele tari, Cehia si Belgia. Vor exista proiectii de videoclipuri cehe si belgiene, filme de desene animate, celebra bere ceheasca va curge valuri si nu vor lipsi nici vafele belgiene. In plus, curtea interioara va gazdui o expozitie de statui vii.


Centrul Cultural Turc "Yunus Emre", strada Vasile Lascar nr. 96

Expozitiile si evenimentele vor incepe la ora 17.00 si se vor incheia dupa miezul noptii. Cu ocazia aceasta, vei avea ocazia sa iei lectii gratuite de limba turca ce vor fi sustinute de profesorii institutului, dar si sa descoperi cultura si bucataria turceasca. Programul mai include si ateliere de creatie artistica, dar si proiectia unui film.


Institutul Balassi, strada Gina Patrichi nr. 8

In mod normal, cladirea din strada Gina Patrichi nr.8 este sediul Institutului Maghiar, insa maine noapte va gazdui si Institutul Polonez. "Noaptea" va incepe la ora 16.00 cu o sesiune de fotbal de masa pentru cine este doritor si o degustare in cadrul targului cu produse unguresti si poloneze. Seara se va incheia cu o serie de proiectii, fiind prezentate peliculele castigatoare la Festivalului International de Scurt-metraje "ALTER-NATIVE 2012", ce a avut loc la Targu-Mures.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea