De prin lume adunate

#filme #noapte alba #film romanesc #noaptea alba a filmului romanesc

Noaptea alba a filmului romanesc

Pe data de 16 septembrie va avea loc ce-a de-a doua editie a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc . Pentru aceasta editie, organizatorii au decis ca pe langa Bucuresti, si alte orase sa gazduiasca cea mai lunga noapte dedicata productiilor autohtone. Astfel, acest eveniment se desfasoara la Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Conceput ca urmare a necesitatii de promovare constanta a filmului romanesc si inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, " Noaptea Alba a Bucurestiului ", " Noaptea Alba a Muzeelor sau " Noaptea Alba a Galeriilor ", evenimentul isi propune sa ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte in compania unor filme romanesti de toate genurile, realizate de cineasti din toate generatiile, acoperind astfel o paleta cat mai larga de gusturi.

In Bucuresti, Noaptea Alba va fi organizata in 9 locatii, precum Cinema Patria, Studio, Eforie, Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Din program nu lipsesc productii recent lansate pe marile ecrane precum Aurora sau Ursul, cele mai aclamate debuturi regizorale ale anului 2010: Morgen, Eu cand vreau sa fluier, fluier, sau Felicia inainte de toate , sau titlurile care au cucerit audienta, precum California dreamin' (nesfarsit) si Concertul.

De asemenea, spectatorii se vor putea delecta si cu o selectie a celor mai originale documentare si scurt-metraje romanesti ale anului 2011, dar si cu filme clasice, care au influentat generatii de cineasti.

Intrarea la filme este libera, in limita locurilor disponibile.

Una dintre locatiile de desfasurare a Noptii Albe, Club Fabrica, a pregatit o surpriza pentru toti cinefilii care vor face fata cu brio la maratonul de filme romanesti. Dupa programul de proiectii, Club Fabrica va da startul unui after party de senzatie pana in zori de zi iar cei care vor intretine atmosfera sunt Gramatik, JFB, Unlocka, Dan Basu si Charlie Dundeen.

Accesul la party-ul de la Club Fabrica se face pe baza unui bilet in valoare de 20 lei.

In Cluj-Napoca, cinefilii sunt asteptati la Cinema Florin Piersic si Cinema Victoria, spectatorii din Timisoara se pot bucura de proiectii la Cinema Studio, iar la Iasi, Cinema Republica devine locul in care va avea loc maratonul filmelor romanesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea