De prin lume adunate

#lounge #pub #cocktail #bar #unde iesim #newton #timp liber

Newton Bar: cocktail-uri delicioase intr-o dupa-amiaza calduroasa

In multele mele peregrinari prin pub-uri, cluburi si alte asemenea locatii destinate relaxarii si distractiei, am avut parte si de unul pe care sa-l notez cu 9 cel putin. Dar sa vedem despre ce este vorba.

Aseara, dupa o zi obositoare la munca, m-am decis ca este momentul sa mai aerisim un pic creierii si sa amestecam cum se cuvine neuronii ramasi cu un amestec delicios de simturi dat de un cocktail premium.

Ca atare, mi-am strans prietenii si ne-am indreptat pasii spre Newton Bar. Auzisem eu ca au acolo niste mix-uri de bauturi care mai de care mai alese. Si avand impregnanta in creier imaginea unui meniu kilometric de retete, vazut cu ceva timp in urma cand am mai vizitat locatia, m-am gandit ca este momentul sa revin.

Primul impact vizual cu casuta ce se intindea pe celebra strada Jean Louis Calderon a fost unul paradoxal. Pe de-o parte mi-a placut decorul modern cu mese si canapele pufoase si confortabile si pe de alta parte mi-a dat o senzatie ciudata de claustrofobie (ciudat, data trecuta mi se paruse mai mare) care insa n-a durat.  

Nu dupa mult timp, spatiul parca se mai relaxase. Si nu, nu se dilatase totul in capul meu, ca urmare a consumului de alcool, fiind cu masina m-am rezumat la siropuri si alte chestii dulci stoarse din diverse fructe. Dar haideti sa va descriu putin locul, pentru a va face o idee.

Lumina semiobscura si canapele pufoase infaluite intr-o atmosfera lounge


NewtonNewton-ul se intinde pe 2 nivele: la parter este aranjat totul in stilul unei cafenele ce seara, la lumina semiobscura a lampilor, capata aspect de bar select, iar jos, la subsol, atmosfera lounge, canapelele mari si confortabile si barul indastulator te invita sa dai petreceri si sa treci Newton-ul in agenda, la locatii pentru serbat zile de nastere si alte onomastice.
 
Dupa ce ne-am facut comozi pe scaunele capitonate si canapeaua ce imprejmuia masa, am asteptat cuminti sa vina cineva sa ne aduca meniul. Urmatoarele 10 minute au fost dedicate unui soi de migrena cauzata de nehotararea ce impanzea stufosul meniu plin cu bauturi alcoolice si non-alcoolice, ingrendiente dintre cele mai sofisticate si pretentios intitulate insotite de toate soiurile de fructe de la papaya la avocado.

 

500 de retete de cocktail-uri - o desfatare celebrata de papilele gustative

Newton1Toata agitatia si durerea de cap provocata de alegerea unui singur produs a meritat insa. Cocktail-ul ales a fost pe masura asteptarilor mele. Insa iti dau o veste proasta...o sa te faca sa vrei mai mult. Cu greu te poti opri la un singur cocktail cand ai in fata 500 de retete toate bune de incercat. Te poti gandi doar asa, avand in vedere ca preturile bauturilor sunt cuprinse intre 10 si 20 lei: fa repede un calcul si vezi cat cedezi din portofel, pentru a face repede un top 5 cocktail-uri la care nu poti renunta sub nicio forma.

In ceea ce priveste servirea nu prea am ce sa reprosez. Domnisoara care ne-a luat comanda s-a miscat cu talent si m-a uimit capacitatea ei de memorare, avand in vedere ca a retinut cele 8 cocktail-uri comandate fara sa noteze sau sa ne puna sa repetam. Bauturile au venit foarte repede si au fost pe buna dreptate o desfatare pentru papilele noastre gustative, concluzie la care s-a ajuns in unanimitate.

Pink Kisses-ul pe care l-am cerut eu, de exemplu, o combinatie intre vanilla, grenadine, capsuni si alte ingredientele iti creea o starea dulce pigmentata cu mult roz, in timp ce Green Devil compus din mere acrisoare verzi si multa multa gheata te tonifica si te revigoreaza pentru urmatoarea sesiune de simturi gustative date de alte si alte cocktail-uril.

Muzica ambientala si aer conditionat la volum mic

Newton2Atmosfera din bar era una specifica acestor genuri de localuri. Muzica ambientala avea volumul potrivit, lumina difuza data de lampile ce atarnau la fiecare masa iti transmiteau o stare confortabila si intima in timp ce canapelele pufoase te indemnau sa te cuibaresti mai bine.

Singura bila neagra la Newton este aerul conditionat care nu facea fata la masa din colt la care ne-am asezat noi, lucru deloc apreciat de nefumatorii nostri care se pierdau in fumurile tigarilor ce se miscau frenetic prin aer.

Chiar s-asa insa, pot spune ferm si hotarat ca mi-a placut Newton-ul. Este probabil una dintre cele mai bune locatii in care te poti relaxa dupa o zi extenuanta cu un cocktail delicios care te binedispune si pe care sa nu-l regreti dupa ce-l comanzi. Pofta buna!

Adresa Newton Bar: Str. Jean Louis Calderon, nr. 56, Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea