De prin lume adunate

#mistere #pamat #omenire

Mistere neelucidate ale lumii

Exista civilizatii disparute, monstri, OZN-uri si extrateresti , spirite, dispartii misterioase sau sfarsitul pamantului? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile si misterele care inca nu si-au gasit raspunsul nici pana in ziua de azi.

Chiar daca dispunem de metode si mijloace stiintifice avansate, nimeni nu poate prevede viitorul si nici nu poate spune cu exactitate ce s-a intamplat in trecut.

Atlantis: paradisul pierdut

Cu mult inainte de civilizatia sumeriana a existat o civilizatie avansata in Oceanul Atlantic. Era un paradis in care civilizatia se afla la apogeul dezvoltarii. Un vulcan a erupt insa si paradisul a disparut. Povestea insulei Atlantis a fost relatata pentru prima data de Platon acum 2000 de ani. Existenta insulei este insa mult mai veche, de peste 9000 de ani de la data relatarii ei de catre Platon. Daca a avut dreptate, Atlantis a disparut acum 11-12 mii de ani.

Iata ce spunea Platon despre Atlantis: “Cand zeii greci au impartit Pamantul intre ei, Poseidon, zeul marilor a primit insula Atlantis unde s-a stabilit impreuna cu copiii sai. Primul fiu al lui Poseidon a fost Atlas. Acesta a fost si primul rege al insulei. Dupa numele lui a fost denumita si insula, Atlantis, dar si oceanul care o inconjura, Atlantic”.

Giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino este panza de in care are imprimata imaginea unui barbat care a murit prin crucificare. Majoritatea catolicilor considera ca aceasta panza este giulgiul de inmormantare al lui Isus. In prezent, giulgiul se gaseste la Catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Torino, Italia. In ciuda investigatiilor cercetatorilor, nimeni nu a reusit inca sa explice cum a fost imprimata acea imagine pe giulgiu. Testele cu carbon radioactiv au fost premise de catre Biserica in 1988. De atunci s-au facut numeroase teste pentru a stabili datarea giulgiului.

Majoritatea acestor teste au indicat ca data de provenienta a giulgiului intre 1260 – 1390. Desi aceasta datare a fost in mod repetat contestata, Biserica Catolica a acceptat rezultatul datarii cu radiocarbon efectuate in 1988.Totusi, in prezent nu se poate afirma cu certitudine care este data exacta de apartenenta a giulgiului.

Monstrul din Loch Ness

Loch Ness este cel mai mare lac din Marea Britanie. De sute de ani, oamenii au povestit ca au vazut in apele raului o creatura de proportii gigantice. Chiar daca existau date despre existenta acestei creaturi, interesul oamenilor a crescut in 1933 cand George Spicer si sotia sa au vazut unul dintre cele mai extraordinarea animale care a trecut prin fata masinii lor si a intrat in apa. Animalul avea proportii uriase si un gat lung, asemanator celui de elefant.

De atunci si pana in prezent, monstrul din adancuri a fost fotografiat de mii de ori si chiar filmat. Din pacate imaginile nu au fost niciodata atat de clare incat sa indentifice ce fel de animal este. Unii cercetatori sunt de parere ca acest animal este un descendent al dinozaurilor.

Jack Spintecatorul

Londra a fost terorizata in 1888 de o serie de crime care aveu loc in partea sa de est. Numele de “Jack Spintecatorul” a fost preluat de la o scrisoarea sosita la redactia unui ziar . Expeditorul spunea ca el este criminalul. Victimele erau in general prostituate. Acestea erau gasite mutilate si strangulate. In unele cazuri, corpurile erau gasite la doar cateva minute de la ucidere.

Politia a avut numerosi suspecti, insa niciodata dovezi suficiente pentru a condamna pe cineva. Existau insa speculatii care il indicau pe Printul Albert Victor drept criminalul cautat. Chiar si in zilele noastre, numeroasele investigatii si analize nu au dus la dezlegarea misterului acestui criminal.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este o portiune de apa din nordul Oceanului Atlantic unde numeroase ambarcatiuni si avioane au disparut in mod misterios. Cei mai multi cred ca misterul dateaza din timpul lui Columb.

Multe teorii au fost lansate pentru a explica misterul disparitiei vaselor si avioanelor. Extraterestrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, cai catre o a patra dimensiune, campuri magnetice ciudate si gaz metan provenit de pe fundul oceanului, dar si conditii meteorologice precum furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari sau curenti, nenoroc, pirati, incarcaturi explozive, navigatori incompetenti si alte cauze umane si naturale sunt doar cateva dintre explicatiile date de investigatori.

Cu toate ca au existat numeroase investigatii si documentare despre aceasta zona, inca nu exista o explicatie la fenomenele misterioase din aceasta zona.

Fantomele

Existenta fantomelor este un aproape paranormal pentru noi toti. Chiar si cu dezvoltarea tehnologiei, adevarul despre fantome ramane un mister si in zilele noastre. Oamenii au fost dintotdeauna curiosi si au dorit sa afle cat mai multe. Harry Price si-a petrecut 40 de ani din viata incercand sa descopere misterul fantomelor. Insa degeaba. Numerosi fotografi si-au dat toata silinta sa capteze spirite si alte forme paranormale. Inca o data fara prea mult succes.

Oamenii care pretind ca au vazut fantome sunt catalogati drept sarlatani sau nebuni. Stiinta a negat total existenta spiritelor si a fantomelor. Si totusi, dupa unii cercetatori, fenomenul exista si este la fel de real precum reflectia nostra din oglinda.

Extraterestri si OZN-uri

De-a lungul timpului, omul a fost curios sa isi explice fenomenele care au loc pe cer. Ozn-urile si existenta extraterestrilor este inca un mare mister. Unii cercetatori americani au negat cu desavarsire fenomenul, altii insa sunt de acord cu existenta altor entitati nepamantene.

Anul 2012

Ce face acest an sa fie atat de special? Civilizatia Maya din America Centrala avea un calendar care prezicea ca sfarsitului vietii umane va fi pe data de 21 decembrie 2012. Mayasii au mai prezis si o eclipsa, acum sute de ani. Nu numai calendarul mayas, dar si cel indian dau ca data a sfarsitului ciclului uman acelasi an 2012.

Pe langa eclipsele ocazionale si cometele deja bine cunoscute, intregul sistem solar va trece prin centrul galaxiei noastre. Acest lucru este posibil o data la 26.000 de ani. Exista astfel riscul ca polii planetei noastra sa se inverseze. Pare imposibil, dar cercetarii spun ca acest lucru s-a mai intamplat. In urma cu 800 de milioane de ani, Polul Nord se afla in mijlocul Pacificului, iar Alaska se afla la ecuator. Miscarea nu s-a petrecut brusc, ci de-a lungul unei lungi perioade de timp.

Astronomii moderni confirma calculele mayasilor. Pamantul se va afla intr-un aliniament cu Soarele si cu centrul Caii Lactee. Fenomenul inversarii polilor va cauza catastrofe naturale in lant. Acestea vor zgudui lumea intreaga: cutremure, tsunami, incendii si pierderi importante de vieti omenesti. Aceasta este totodata si ultima catastrofa pe care omenirea va trebui sa o infrunte. Albert Einstein a fost printre primii cercetatori care au sustinut aceasta teorie inca din 1955.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea