De prin lume adunate

#maraton #poezie #jaz #opereta #recital #muzica

Maratonul de Poezie si Jazz

Prima editie a Maratonului de Poezie si Jazz are loc in perioada 3 - 4 iulie 2009 , cu incepere de la ora 22.15 in foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".

Maratonul de Poezie si Muzica este primul eveniment multiart din Romania si isi propune sa prezinte publicului, timp de sapte ore neintrerupte, cateva dintre cele mai importante voci ale poeziei romane contemporane in dialog artistic cu nume de referinta ale jazz-ului autohton.

O noapte de muzica si poezie prin care sa fie promovate valori autentice si organice deseori umbrite de dictaturile prezentului: consumismul, tabloidizarea aspectelor intime ale vietii si obsesia audientelor cu orice pret. Maratonul este un proiect care promoveaza creativitatea si sensibilitatea.

24 de poeti din generatii si geografii literare diferite vor avea fiecare cate un recital de maximum 20 minute, recitaluri ce vor fi “copertate” prin dialog muzical cu rafinati interpreti si compozitori de jazz: Mircea Tiberian - pian, Maria Raducanu - voce, Liviu Butoi - saxofon, Pedro Negrescu - contrabas si Vlad Popescu - tobe.

Evenimentul se va constitui intr-un material documentar, de memorie culturala vie, pentru viitoare istorii ale literaturii romane prin productiile care vor fi realizate si difuzate, in direct sau inregistrate, de catre TVR Cultural si Radio Romania Cultural.

Poetii invitati la acest eveniment sunt Constantin Abaluta, Dan Mircea Cipariu, Denisa Comanescu, Traian T. Cosovei, Nichita Danilov , Augustin Fratila, Mihai Galatanu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Anca Mizumschi, Ion Muresan, Ioan Es Pop, Bogdan O. Popescu, Nicolae Prelipceanu, Andra Rotaru, Cornelia Maria Savu, Octavian Soviany, Liviu Ioan Stoiciu, Adrian Suciu, Eugen Suciu, Lucian Vasilescu, Paul Vinicius si Florina Zaharia.

In cadrul evenimentului va fi lansata si antologia "Maratonul de Poezie si Jazz".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea