De prin lume adunate

#evenimente #iarmaroc #festival #concerte

Manifest techfunk cu Elite Force la Iarmaroc

Simon Shackleton egal Elite Force egal producator, remixer, DJ, proprietar de label, om foarte foarte ocupat. Atat de ocupat, incat daca insuma tot ce a facut pana acum si tot ce face in prezent, vom ajunge sa ne intrebam daca nu cumva e robot. Pe scurt: Conduce labelul U&A Recordings. De 10 ani are propriul show radio "The Strongarm Sessions". Mixeaza peste tot in lume. A produs multe piese si remixuri.

Dar s-o luam cu trecutul indepartat. La sfarsitul anilor ‘80, pe cand urma cursurile universitatii Exeter, Simon scria la revista studenteasca. Atunci l-a cunoscut pe Thome York (azi membru Radiohead), care era scria reviewuri si interviuri la aceeasi revista. Amandoi erau pasionati de muzica. Asa ca si-au facut o trupa numita Headless Chicken.

Simon mai facea parte dintr-o organizatie punk-anarhista numita Hometown Atrocities, care facea concerte cu trupa punk americana "Fugazi", iar Headless Chicken a avut ocazia sa deschida multe dintre aceste concerte, dar si sa publice o piesa pe un EP, publicat de aceeasi organizatie. Dupa ce au terminat facultatea, Thom s-a intors in Oxford ca sa continue cu proiectul Radiohead. Simon a intrat in alta trupa numita Lunatic Calm, cu care a avut mare succes in USA. S-a simtit bine in postura de frontman al Lunatic Calm si a avut ocazia sa cante in deschiderea celor de la Crystal Method.

In anii '90, mai precis in 1994, Simon a produs o piesa techno. De atunci a explorat totul de la downbeat la breakbeat, de la electro la techno, "nu vad de ce mi-as impune restrictii doar pentru a ma incadra in stereotipurile muzicale ale altora", spune artistul englez intr-un interviu pentru Beatportal.

Simon a inceput sa mixeze prin anii ‘90, la petrecerile de acid house din sud-vestul Angliei. Asta se intampla inainte sa se mute in Londra. Sub numele Elite Force a debutat in 1997 la propriul sau label numit Fused & Bruised. La acelasi label a scos o compilatie numita "Used & Abused" care i-a dat ideea unui nou label. Used & Abused s-a transformat in U&A Recordings, singurul label pe care artistul il are in prezent.

Simon este printre cei care au contribuit la dezvoltarea stilului techfunk - breaks plus house plus techno plus electro, bine amestecate. Are si un blog pe aceasta tema numit Techfunkmanifesto. Piesele sale au fost cantate de Zabiela, Sasha, Crystal Method, Laurent Garnier si Fatboy Slim. In 2008, artistul englez a publicat un dublu album de remixuri , ca o retrospectiva a ultimilor 12 ani.

E prieten bun cu Meat Katie. Lucreaza cu el din 2003, cand au scos release-ul "Toba". In prezent proiectul lor se numeste Dustbowl. Trebuie sa mai notam ca piesele lui Simon sunt favorite in a aparea pe coloane sonore pentru: filme, Matrix, Charlie's Angels, Arlington Road, The Bone Collector , Spiderman 2,  seriale de televiziune : CSI, Top gear, Football Focus, LA Doctors; jocuri pe computer: 5 jocuri FIFA, seria Wipeout si altele.

Nu-i asa ca avem dreptate sa-l banuim ca e robot? Cariera lui Simon merge ca o masinarie bine unsa, cu o energie ce pare a nu se epuiza. Hai la Iarmaroc sa vedem daca ai si tu destula energie pentru Elite Force.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea