De prin lume adunate

#animale salbatice #cernobil #lupi

Lupii de la Cernobil, o minune pentru cercetatori, cosmar pentru localnici

Dupa ce zona de la Cernobil a fost evacuata, natura a acaparat orasul si zonele din imprejurimi. Nemaifiind deranjate de oameni, animalele salabatice au pus stapanire pe locurile din imprejurimi. In cei 30 de ani, populatia animalelor salbatie a crescu considerabil, sustin cercetatorii.

 

In ciuda faptului ca radioactivitatea din zona este foarte mare, iar oamenii nu ar putea trai, animalele par sa nu fie afectate. Acestea s-au adaptat foarte bine noilor conditii. Populatia animalelor a crescut simtitor, fiind mult mai mare decat in urma cu 30 de ani, inaintea dezastrului natural, sustine publicatia Business Insider.

Cercetatorii au observat aici foarte multi bizoni, cerbi, caprioare, dar mai ales lupi. Se pare ca inmultirea animalelor din zona se datoareaza lipsei oamenilor. Prospera in special populatia de lupi care este de 7 ori mai numeroasa in aceasta zona decat in alte regiuni ale tarii. Inmultindu-se peste masura, lupii sunt un adevarat cosmar pentru localnicii din imprejurimi. Acestia ies din padure si ataca animalele din gospodarii.

Satenii care locuiesc in apropierea granitei dintre Belarus si Ucraina sunt nevoiti sa plateasca cate 80 de dolari pentru fiecare lup ucis de vanatori. Doar anul tercut au fost vanati aproximativ 1.700 de lupi langa Cernobil.

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca activitatea umana este mult mai daunatoare animalelor salbatice decat radiatiile.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea