De prin lume adunate

#snagov #mogosoaia #cernica #gratar #locatii gratar

Locuri de mers la gratar langa Bucuresti

Daca te-ai saturat sa stai acasa in weekend dar nici nu poti pleca pentru o perioada mai lunga, profita de atractiile din jurul Bucurestiului si mergi la un gratar cu cei dragi. In regiunile din apropierea capitalei sunt mai multe paduri si lacuri unde se poate merge la iarba verde , pentru cateva ore de relaxare si distractie. Pe langa gratar, muzica si voie buna, aceste locuri iti ofera si alte posibilitati. Poti vizita o manastire, poti incerca un restaurant rustic cu piscina sau poti practica un sport de apa pe lac.



Padurile Bragadiru, Buftea, Calugareni, Raioasa precum si lacurile din jurul Bucurestiului reprezinta cateva locuri potrivite pentru o iesire la gratar.


Padurea Branesti


Padurea Branesti reprezinta o atractie deosebita pentru petrecerea unui weekend la iarba verde. In regiune se afla Manastirea Pasarea si tot de aici se poate ajunge rapid la manastirea Cernica . Comuna Branesti se afla pe vechiul drum spre litoral, la aproximativ 11 km de Bucuresti. Padurea de foioase ofera vizitatorilor posibilitatea de a face un gratar in aer liber . Manastirea Pasarea este in apropiere si poate fi vizitata gratuit.


Mogosoaia


Mogosoaia reprezinta un decor ales pentru multe ocazii, de la fotografiile de nunta la petrecerea catorva ore la iarba verde. Aflata la 15 km de Bucuresti, in judetul Ilfov, padurea si lacul constituie un decor ideal pentru palatul brancovenesc cu acelasi nume. Parcul palatului este impodobit cu statui si ofera un spatiu amenajat pentru gratare, langa lac.


cernica


Cei care vor sa se relaxeze intr-o zona linistita pot alege lacul Cernica pentru un gratar la iarba verde. Lacul Cernica este unul dintre cele mai mari de langa Bucuresti si dispune de servicii si facilitati precum debarcader, terenuri de tenis, strand etc. Cernica este adesea un loc aglomerat in zona unde se fac gratare, astfel incat este bine sa se aleaga cu grija ziua si locul exact.


Padurea Pustnicu


Padurea Pustnicu se afla pe DN3, spre localitatea Branesti. Cei care merg aici la iarba verde dispun de un complex turistic dotat cu locuri pentru picnic si gratar. Se pot face plimbari in jurul lacului, precum si plimbari prin padure. Exista parcare, contracost. Cei care nu sunt interesati de gratare sau picnicuri pot sa savureze preparate traditionale la restaurantul cu terasa de pe malul lacului.


Caldarusani


Caldarusani se afla la 45 kmd e capitala, in comuna Gradistea. Regiunea este renumita pentru speciile sale rare de pasari protejate prin lege. Pe malul lacului se afla Manastirea Caldarusani, uan dintre cele mai renumite asezaminte monahale din jurul Bucurestiului. Pe langa vizitarea manastirii, se poate merge la un gratar langa padure, pe malul lacului.


Snagov


Snagovul este principala destinatie pentru o iesire la iarba verde, in ceea ce priveste optiunile din jurul Bucurestiului. Aflat la 35 km de capitala, complexul turistic ofera posibilitatea de a practica sporturi nautice si de a face plimbari de agrement. Zona turistica a Snagovului este considerata una dintre cele mai importante din apropierea capitalei. Se fac circuite cu vaporasul turistic pe apa si cu titicarul pe uscat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea