De prin lume adunate

#locuri intalnire #bucuresti #romana #universitate #unirea

Locuri de intalnire in Bucuresti

La Coloane, in fata la McDonald's, pe treptele de la Teatrul National sau la casa de bilete sunt doar cateva dintre cele mai populare locuri de intalnire din capitala. Chiar daca aceste locuri sunt foarte aglomerate, acestea nu isi pierd din notorietate. Astfel, la orice ora din zi sau din noapte, in aceste locuri vei gasi pe cineva care asteapta citind sau ascultand muzica la casti. 

 

Ne vedem la Fantana sau pe Trepte?

 

Una dintre cele mai populare zone de intalnire din capitala este zona de la Universitate. Este central, aproape de majoritatea atractiilor capitalaie, de cluburi, baruri sau sali de teatru. La Universitate ajungi din orice alta zona a Bucurestiului, fie cu metroul, fie cu autobuzul sau troleibuzul. si cum zona este destul de mare, aici sunt si cateva locuri populare de intalnire. Unul dintre ele este la fantana de langa Facultatea de Arhitectura. Zona este placuta, se gasesc si cateva bancute unde poti citi cat timp astepti. In sezonul cald este racoare si umbra. Este un punct de reper cunoscut de foarte multa lume si nu poate fi ratat.

Un alt loc foarte popular de intalnire din zona Universitatii sunt treptele de la Teatrul National. Cei mai multi se intalnesc chiar la gura metroului. Zona este foarte aglomerata la orice ora, in mare majoritate de catre tineri car merg sau vin de la facultate. Este un punct de reper si pentru cei care merg la spectacole la Teatrul National sau la o bere cu prietenii pe terasa de la Motoare.

In ultima vreme, un punct de intalnire din ce in ce mai animat este si iesirea de la metrou de la Palatul Sutu. Muzeul Bucurestiului organizeaza frecvent diverse evenimente care anima atmosfera in zona. De altfel, de cateva luni, pe gardurile muzeului sunt afisate imagini cu Bucurestiul vechi . Este astfel un prilej de a admira cladirile din epoca interbelica si de a face comparatie cu shimbarile arhitecturale din zilele noastre.

 

La Romana? La Coloane sau la McDonald's?

 

O alta zona central de intalnire este Piata Romana. Aceasta zona este un adevarat furnicar, un loc aglomerat la orice ora din zi si din noapte. Si aici exista doua locuri de intalnire reper: la Coloane sau la McDonald's sau KFC. Coloanele de la Romana sunt cele mai vechi si cunoscute locuri de intalnire din capitala, un loc extrem de aglomerat, care numai pentru intalniri nu este potrivit. Cu toate acestea locul este asaltat adesea de tineri si nu numai care gasesc confortabil acest loc de intalnire.

Gura de metrou din fata fast food-ului KFC este un alt loc de intalnir preferat de tineri. Se ajunge usor, iar daca vii cu metroul locul poate fi gasit cu usurinta chiar si de cei care sunt nou veniti in capitala. Cativa pasi mai incolo, in apropiere de McDonald's, exista un alt loc de intalnire popular.

 

Ne vedem la Unirea, in fata la McDonald's

 

Oricat ai vrea sa eviti acest loc, este imposibil. Hoarde intregi de oameni isi dau intalnire in fata restaurantului McDonald's de langa Unirea. Zona este extrem de aglomerta la orice ora si este posibil sa te pierzi prin multime. Sigla luminoasa si galbena a restaurantului atrage ca un magnet si este un punct de reper popular in randul celor care se intalnesc sa dea o raita prin magazinul Unirea.

Un loc de intalnire ceva mai putin aglomerat este in fata Hanului Manuc, de cealalta parte a Pietei Unirii. Tot aici se gaseste si o statie de autobuze si este practic usor de reperat.

 

Cine ajunge primul ia biletele

 

Cand pleci la mare sau la munte, intalinirea cu prietenii in Gara de Nord are loc inevitabil in fata caselor de bilete. Pentru ca oricum trebuie sa iti cumperi bilete si este si un punct de reper care nu poate sa iti scape. La casa de bilete este in general liniste, nu este foarte mare aglomeratie si sunt astfel sanse bune sa nu te pierzi de grup.

Tot in Gara de Nord, un alt loc de intalnire este si in fata ghiseului de informatii. Situat chiar in mijlocul garii, locul nu poate sa iti scape. Este de asemena un bun reper si pentru cei veniti din provincie, care te vor astepta cuminti la locul indicat.

Care sunt punctele voastre de intalnire?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea