De prin lume adunate

#hobby #lectura #citit #librarie #cafenea #ceainarie #biblioteca #parc #carte

Locuri de citit in Bucuresti

In ultima perioada, citititul si librariile se afla din nou in top si cei mai multi dintre noi gasim un scurt ragaz in programul nostru incarcat pentru a deschide si paginile unei carti. Un concept de succes in afara, care se instaleaza treptat si la noi este cititul in librarii, in cafenele si in ceainarii. In aceste spatii sunt amenajate locuri speciale pentru cei care vor sa se delecteze cu o lectura usoara, intre doua intalniri importante sau seara, dupa programul de la serviciu.

Si in Bucuresti exista astfel de locuri, in care poti rasfoi cartile de pe raft fara ca cineva sa te intrebe ceva. In unele librarii poti chiar sa te asezi frumos la o masa si sa sorbi un ceai fierbinte aromat.

 

Iata mai jos o lista cu astfel de locuri din capitala:

 

Libraria Carturesti

 

Carturesti este poate cea mai cool librarie din capitala, un loc unde poti gasi orice iti doreste inima in materie de carti, filme, muzica, papetarie, albume de arta, ghiduri turistice si multe alte minunatii culturale. La Carturesti poti insa rasfoi linistit cartile de pe raft, fie chiar la locul de expunere, fie poti merge la cafeneaua sau terasa care sunt amenajate in incinta librariei. Muzica in surdina, atmosfera calma si senina si oamenii linistiti din jur te vor ajuta sa patrunzi mai bine in taramul lecturii.

 

Libraria Humanitas

 

Un alt loc linistit unde te poti delecta cu o lectura interesanta, este libraria Humanitas, de pe Calea Victoriei, de langa Biserica Kretzulescu. Aceasta librarie este una destul de mare, cu un spatiu generos atat la parter cat si la etaj. La etaj poti citi in voie orice iti doresti, mai ales ca aceasta zona este mai putin frecventata decat parterul librariei. Nu in ultimul rand, oferta de carte este destul de mare si potrivita pentru gusturi cat mai variate, asa ca ai de unde alege o carte pentru lecturat pe loc, sau pentru achizitionat.

 

Sa citim in parc

 

Parcurile din capitala sunt insa de departe locurile preferate pentru citit. Aici poti merge fie singur, fie alaturi de un prieten sau persoana iubita. Daca vii pregatit de acasa si cu o paturica, te poti aseza pe iarba linistit, la soare. In Parcul Herastrau de exemplu, in gradina japoneza te poti aseza pe iarba fara grija ca va veni cineva sa te ridice. Daca vii cu persoana iubita, poti transforma ora de lectura intr-un mic picnic.

Si in parcul Cismigiu te poti delecta cu o lectura placuta, pe una dintre bancutele de la soare. Aspectul ingrijit al parcului, care aminteste de frumoasa epoca interbelica, te vor face sa petreci cateva momente placute in compania cartilor. In ultima vreme, si acest parc este din ce in ce mai populat, astfel, daca vrei sa nu fii deranjat din lectura, poti alege locurile mai restrase, departe de agitatie si zgomote.

Unele dintre cele mai frumoase parcuri, Gradina Icoanei si Parcul Ioanid , sunt de departe cele mai potrivite pentru lectura. Linistite, cu o atmosfera interbelica si pline de povesti de altadata, aceste parcuri reprezinta o oaza de calm si civilizatie, intr-un oras mult prea agitat si aglomerat.

 

Lectura la o ceasca de ceai

 

Alte locuri in care poti citi linistit sunt ceainariile. In ultimii ani Bucurestiul a primit o infuzie de astfel de localuri. Multe dintre aceste ceainarii se gandesc si la acest aspect si pun la dispozitia celor care le trec pragul numeroase carti sau reviste. Alaturi de un ceai fierbinte sau rece, in functie de anotimp, si o prajitura delicioasa, momentele petrecute in ceainarii sunt relaxante si unice.

Green Tea este o ceainarie frumoasa, unde te poti relaxa cu o lectura placuta. Fie ca alegi sa stai inauntru, intr-unul din saloanele sale tematice, fie afara, in curtea umboasa si racoroasa, aceasta ceaianrie este locul perfect pentru o dupa-amiaza lenesa. Si ceainaria Metoc este cat se poate de potrivita pentru lectura. Deschisa in centrul capitalei, intr-o curte plina de verdeata si smochini, ceainaria Metoc este una dintre atractiile orasului si un loc care trebuie bifat in agenda.

 

Lectura in stil traditional: la biblioteca

 

Chiar daca bibliotecile si-au pierdut din popularitate, ele raman un loc idela pentru lectura. Pe langa faptul ca ai parte de carti direct de la sursa, in biblioteci este liniste, nu te va deranja nimeni si poti sta cat vrei tu, fara niciun ban.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea