De prin lume adunate

#comunism #delia budeanu #autobiografie #carte

Live cu Delia Budeanu

Este la moda ca fiecare om…vedeta, sa scrie o carte, autobiografie , daca e cazul, in care sa povestesca cu intelepciune fapte de viata..scurta sau mai lunga.

Recent, la Editura Vremea a aparut autobiografia cunoscutei crainice tv, Delia Budeanu .

La 38 de ani de la debutul in TVR, Delia Budeanu surprinde publicul cu o carte autobiografica, in care a adunat amintirile deceniilor cenzurate din timpul regimului comunist.

Marturie despre trecut

Mai mult decat o carte autobiografica, cartea Deliei Budeanu este o marturie despre trecut, despre o epoca chinuita si trista.

Cartea readuce in prezent lucruri teribile din “anii otraviti” de dinaintea schimbarii, a sperantei si apoi a “mecanismelor urii” puse in miscare dupa revolutie, intr-un proces dureros de exorcizare, efort de care i-a fost teama, dar pe care a simtit ca trebuie sa-l faca inainte de a-si relua, dupa zece ani de absenta, munca in televiziune.

“De ce scriu aceasta carte? Incerc sa-mi explic ce s-a intamplat cu mine, cu noi toti. Ne faceam ca ii luam in serios, ca ei sa ne lase sa ne traim vietile. De fapt, in timp ce noi ne faceam ca traim, ei ni le furau.”

“Live” cu Delia Budeanu este o mostra importanta de istorie vie si traita a epocii comuniste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea