De prin lume adunate

#librarie #carte #lectura #roman

Librarii inedite in Bucuresti

Vrei sa citesti o carte in limba engleza sau franceza si nu stii de unde sa cumperi? Ai chef sa te distrezi cu cateva benzi desenate? Ei bine, poti merge in librariile din Bucuresti care comercializeaza astfel de carti. Oferta lor este foarte bogata si cu siguranta nu vei pleca cu mana goala.
Libraria frantuzita

La sfarsitul lunii septembrie, Carturesti a deschis prima librarie de carte in limba franceza din Romania, la Institutul Francez. Spatiul librariei este un loc cochet si intim, o librarie – cafenea ce se doreste a fi punct de intalnire cu cartile si cultura francofona, un spatiu de relaxare si discutii cu prietenii.
Pe rafturi, Libraria Franceza Carturesti etaleaza carte in limba franceza din domenii variate, literatura clasica si contemporana, dictionare si cursuri de invatare a limbii franceze, carte pentru copii, benzi desenate, carti din domeniul stiintelor umaniste, dar si traduceri ale autorilor romani in franceza. Tot aici vei gasi si filme, accesorii pentru ceai, produse de papetarie si jucarii. De asemenea, cei interesati vor putea sa comande titluri care nu se gasesc in librarie.
Libraria este accesorizata si cu o cafenea in stil minimalist. Deliciile culinare, produsele de patiserie frantuzeasca, branzeturile, sandvisurile proaspete si selectia de vinuri, ii vor face pe vizitatori sa se simta ca intr-o braserie cocheta de pe malurile Senei.
Anthony Frost-English Bookshop
Libraria Anthony Frost, deschisa in decembrie 2007, este prima librarie din Romania care comercializeaza exclusiv carti in limba engleza. Aici vei gasi carti din domenii precum arta, arhitectura, literatura pentru copii, fantastic, fictiune, biografii, stiinta, sport sau calatorii. Un lucru inedit la aceast librarie este si faptul ca aici vei gasi benzi desenate.
Cartile comercializate la libraria engleza provin de edituri cunoscute precum Penguin, Faber & Faber, Random House sau MacMillan, iar lucrarile stiintifice sunt elaborate de universitati prestigioase precum Cambridge, Yale sau Harvard. Libraria are cateva zone destinate albumelor de fotografie, cartilor din lumea muzicii si a filmului.
Preturile variaza intre 40 de lei pentru un volum de literatura, 70 de lei pentru cartile destinate regizorilor si 150 de lei pentru albumele de arta. Libraria Anthony Frost se afla pe Calea Victoriei, la numarul 45, langa libraria Humanitas.
Vasiliada
La libraria Vasiliada vei gasi in mare parte carti religioase, dar si carti in limba franceza sau engleza si stiintifice. Ceea ce atrage la aceasta librarie este atmosfera linistita, cu muzica ambientala si ceaninaria de deasupra. Ceainaria este decorata frumos, simplu si are un meniu bogat, cu peste 100 de tipuri de ceai, dar si prajiturele.
Vasiliada este insa o asociatie de binefacere si a fost infiintata de Patriarhia Romana in 1999. Scopul acestei institutii este crearea unui sistem de asistenta cu medicamente si consultatii medicale gratuite a unui numar cat mai mare de persoane defavorizate social. Libraria Vasiliada se afla pe bulevardul I.C. Bratianu, la numarul 12, in zona Universitatii.
Libraria jumatatea plina
In luna iulie a acestui an s-a deschis prima librarie specializata in banda desenata, comics, manga, romane grafice si alte carti ilustrate la Cafe Lente, pe strada General Praporgescu, la numarul 31.
Libraria Jumatatea Plina propune o selectie de 150 de titluri de banda desenata alternativa. Cartile reprezinta cateva dintre cele mai cunoscute edituri independente din Franta, Canada, SUA, Belgia, Elvetia si Romania. Scena franceza este evocata de autori precum Marjane Satrapi, cu Persepolis, Laurent Maffre, Edmond Baudoin, Ludovic Debeurme, America de Nord de Chris Ware, Alan Moore & Dave Gibbons, Adrian Tomine, Seth, Japonia de Osamu Tezuka, Yoshihiro Tatsumi, Shigeru Mizuki, iar Romania de Iulian Fratila, Brynjar Bandlien si Matei Branea.
Considerata azi o forma de arta de sine statatoare, banda desenata s-a desprins in ultimii 20 de ani de o literatura ce se adreseaza exclusiv copiilor, imbogatind toate genurile literare si cultura grafica contemporana. Inca din 2005, asociatia Jumatatea Plina face cunoscut acest nou val al benzii desenate prin workshop-uri cu autori invitati, expozitii, librarii efemere, conferinte si prin prezentari de autori, carti, fanzine si edituri.
Cafe Lente este gazda permanenta pentru libraria de banda desenata a asociatiei. Preturile pentru cartile de benzi desenate incep de la 10 lei, pentru cele mici, 60 de lei pentru cartile mai mari, insa preturile pot ajunge si la 100 de lei.
Ceainaria-librarie C'Arthe
Libraria-ceainarie C'arthe s-a deschis de doar trei luni, insa vrea sa se impuna in randul iubitorilor de frumos si liniste. Pe langa oferta generoasa de ceaiuri, cei din ceainarie organizeaa si o serie de evenimente culturale, vernisaje, lecturi publice, ateliere de creatie literara pentru adulti si de arta pentru copii, concerte sau piese de teatru. Conceptul C'arthe aduce laolalta activitati din domenii artistice diferite, care insa se completeaza perfect: serile de lectura acompaniate de muzica, atelierele literare si de pictura.
In librarie vei gasi o selectie de carti in limba franceza care apartin literaturii contemporane. Vei mai gasi chiar si titluri romanesti traduse in limba franceza. Capra cu trei iezi, lucrari din Cioran sau Eliade, sunt doar cateva dintre titlurile pe care le vei gasi pe rafturi. La o cana de ceai poti rasfoi linistit una din cartile pe care le vei gasi imprastiate si prin cele doua saloane. Tot la C'arthe au loc si vernisaje de pictura sau gravura. Libraria ceainarie C'arthe se afla pe strada C.A. Rosetii, la numarul 38 si este deschisa zilnic de la ora 12 pana la 22.
Librarii online
Pentru iubitorii de carti in limba engleza, care nu au timp de cutreierat prin magazine, pot comanda online orice carte isi doresc. In mediul online din Romania exista si cateva librarii destinate in exclusivitate cartilor in limba lui Shakespeare. Books Express, Okian si Byblos sunt cateva dintre site-urile de unde poti comanda carti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea