De prin lume adunate

#timp liber #las vegas #unde iesim #pub #bar #cafenea #craiova

Las Vegas Bar: locul in care craiovenii petrec ca in Sin City

Pe principiul „locuri in care n-ai ajunge in mod normal, dar ai vrea sa le vizitezi, daca ai sti de ele”, m-am gandit sa va povestesc cate ceva de barul Las Vegas, nu cel din Orasul Pacatului, ci cel mai apropiat de noi, cel din Craiova.
Astfel ca, daca plecati la drum si aveti trecere si prin Craiova, fie ca v-a trimis seful cu treaba acolo sau v-ati hotarat sa faceti un tur al oraselor importante din tara si ati trecut in itinerariu si judetul Dolj, opriti-va si beti o cafea la barul oltean ce indeamna la distractie si pacat.
Asezat destul de central (daca cotesti la stanga dai de Universitate) pe bulevardul Carol I, Las Vegas te cheama sa savurezi o cafea buna in timpul zilei si un cocktail mai fancy pe inserat, cand simturile ti se dezlantuie si adrenalina bate la usa. Nu de alta, dar inainte de a pasi in zecile de discoteci de pe acolo, credeti-ma mi s-au spus ca sunt multe, trebuie sa te gandesti serios si la un mic antrenament.
Impartindu-se in patru incaperi mari, dispuse pe doua etaje , Las Vegas da impresia de cafenea intima si stilata din cartierele chic ale Parisului. Daca n-ar fi masinile alea cu slot-uri si poker dispuse la nivelul superior, ai crede ca baietii astia nu le au cu geografia si incurca Orasul Pacatului cu cel al Luminilor.
CocktailCu scaune imbracate in material satinat, mese creionate in culori bordo si reprezentari ale picturilor lui Salvador Dali pe pereti, Las Vegas-ul ni se prezinta in lumina difuza a lampadarelor precum un lounge de lux si bon-ton.
Daca mai iei in considerare si personajele care viziteaza acest bar, fete de bani gata imbracate dupa ultima moda de la Paris coroborata cu stilul topist romanesc si baieti marca Gucci, cu ochelari pe frunte si pulover pus neglijent pe umeri, stilul elitist, ai zice ca ai picat in Dorobantii Bucurestilor, si nu pe meleagurile craiovene. Tocmai de aceea, daca ti-e dor de capitala si vrei sa simti aerul citadin specific Bucurestilor, aici este locul ideal.
De servit, ti se poate servi doar bautura. Las Vegas-ul nefurnizand si mancare, decat snaks-uri si alune. Oferta la bauturi este diversificata si la preturi decente. O cola este 5 lei, o bere intre 5 si 8 lei, un pahar de 250 ml de Sangria, 8 lei, un pahar de Martini, 9 lei si o sticla de vin, 17 lei.
Muzica este una de tot soiul si pentru tot romanul. Ca sa iti faci o idee generala, gandeste-te la piesele difuzate in heavy rotation pe posturile radio mari de pe la noi. Muzica este ok si nu deranjeaza, volumul fiind de acord cu tine cand iei in considerare faptul ca trebuie sa te si auzi cu vecinul de masa fara sa extenuezi corzile vocale.
Cum insa nu exista perfectiune si orice lucru vine la pachet cu mici defectiuni tehnice din fabrica, Las Vegas-ul nu se lasa mai prejos si ni le prezinta si el pe-ale lui. Care sunt acestea? In primul rand, proasta aerisire. La fumatori risti sa mori intoxicat, daca stai mai mult de doua ore si fumezi mai mult de trei tigari in tot acest timp.BereToaletele ridica si ele probleme. La cat de mare si spatios este Las Vegas-ul, puteau sa mai sacrifice cativa metri patrati din locatie pentru a construi niste toalete de bun simt si nu niste cutii de chibrituri care iti testeaza abilitatile de contorsionist specializat in echilibristica . Bine macar ca sunt aprovizionate cu tot ce trebuie si nu risti sa-ti stergi sapunul de pe maini pe haine.
Aerisirea si toaleta scad astfel din nota pe care i-as fi acordat-o Las Vegas-ului craiovean care s-a transformat din 9 in 7. In tot cazul, cand voi mai ajunge in Craiova promit sa-l revad. Cine stie, poate intre timp se maresc toaletele.

Adresa bar Las Vegas:
Bulevardul Carol I Bl.M5-M6, Craiova, judetul Dolj
Telefon: 0251-466.503

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea