De prin lume adunate

#bucuresti #padure #snagov #comana #balteni #baneasa #plimbare #picnic #in jurul bucurestiului

La plimbare in jurul Bucurestiului

Liniste, aer curat, racoare, relaxare si miros de nuferi infloriti, acestea sunt doar cateva dintre ingredientele care te atrag sa petreci cateva zile in padurile de langa Bucuresti. Daca nu ai timp pentru o excursie sau un week-end la munte, padurile si locurile verzi din jurul Bucurestiului sunt o alternativa ieftina si comoda de a petrece cateva momente in aer liber.

Chiar daca sunt situate la cativa pasi de Bucuresti, aceste locuri iti vor oferi momente speciale si vei descoperi adevarate oaze de verdeata si liniste. Cine s-ar fi gandit ca la doar cativa pasi de capitala se afla cea de-a doua delta a Romaniei, un loc special, iubit de Gellu Naum.

Parcul Natural Comana

Pentru cei care stau in Bucuresti, cel mai apropiat loc unde poti merge sa te recreezi atunci cand ai numai cateva ore la dispozitie este Comana. Accesul este foarte facil, cam o ora de mers cu masina, la 30 de kilometri de capitala. Comana este o rezervatie unica in Europa si include zeci de specii de plante si animale protejate de legile internationale. Parcul natural de la Comana  este considerat a doua delta a Romaniei si ocupa locul doi ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii. Atractia padurii o reprezinta teii si speciile protejate: lacramioarele, ghimpele si bujorul de padure.

In parc sunt amenajate locuri speciale pentru foc si pentru aruncarea deseurilor, imprejmuite de caramizi. Popasurile in Comana sunt permise numai la Cabana Fantana cu Nuci si in Poiana Fantana cu Nuc. Exista si optiunea de cazare la particulari, iar pentru a innopta in parc trebuie facuta rezervare cu mai mult timp inainte.

Cei care vor sa se simta ca in Delta Dunarii pot face plimbari cu barca prin stufarisul de pe lac. O plimbare de o ora costa 50 de lei. Deplasarile pe Neajlov si Balta Comana trebuie facute cu barci fara motor, pentru ca multe dintre ecosistemele din zonele umede sunt foarte sensibile. Plimbarile pe lac se fac numai cu ghidul parcului, care stie canalele.

La marginea padurii se afla Manastirea Comana, ridicata in timpul domnitorului Radu Serban si refacuta de Serban Cantacuzino. Se spune ca aceasta manastire a fost construita pe ruinele celei ctitorite de Vlad Tepes, acum peste 500 de ani. O legenda spune ca langa fantana cu nuc, aflata in parc, ar fi fost ucis Vlad Tepes, dupa ce a fost eliberat de Matei Corvin. De asemenea, in Comana se afla casa memoriala a lui Gellu Naum.

Plimbare pe lacul Snagov

Snagov se afla la 35 de kilometri de Bucuresti, pe DN1. Pe lacul Snagov se pot practica sporturi nautice si plimbari de agrement. Aici s-au amenajat stranduri, baze nautice si debarcadere cu barci cu rame, cu motor si vaporase. 

Padurea Snagov a fost declarata rezervatie naturala, ea adapostind exemplare rare de fag caucazian, frasin pufos si lotusi indieni. In padure este amanajat un complex turistic cu hotel, plaja, restaurante, terenuri de sport si un camping cu locuri pentru corturi si casute.

Plimbare pe ponei la Baneasa

Situata la 10 kilometri de Bucuresti, padurea Baneasa este unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de imprejurimile capitalei.

In afara de numeroasele restaurante si terase de aici, unul dintre punctele de atractie este si Gradina Zoologica, care adaposteste numeroase specii de animale si pasari. Pentru cei mici o ocazie unica sunt plimbarile pe ponei.

 

 

Cu barca pe Pustnicu

In padurea Pustnicu vei gasi un complex turistic cu restaurant si terasa pe malul lacului precum si un debarcader de unde se poate merge intr-o plimbare cu barca pe malul lacului.

Este de altfel unul din putinele lacuri din vecinatatea capitalei amenajate pentru agrement.

 

La nuferi pe lacul Balteni

Padurea Cocioc, care inconjoara lacul Balteni, este un vestigiu natural al codrilor Vlasiei de altadata. Conform traditiei locului, aici ar fi fost omorat, in ultimele luni ale anului 1476, domnitorul Vlad Tepes.

La Balteni te poti relaxa in padurea de pe malul lacului. Este o zona deosebit de frumoasa, cu multa verdeata, liniste si un lac plin de nuferi. Locul este ideal si pentru o plimbare cu bicicleta. Satul Balteni se afla in in judetul Ilfov, in apropiere de Snagov.

 

Padurea si lacul Cernica

Padurea si lacul Cernica sunt situate la 14 kilometri de Bucuresti. Lacul se intinde pe o suprafata de peste 300 de hectare si are amenajat pe malul drept un strand cu cabine, un debarcader, un restaurant, terenuri sportive si un cabinet medical. Padurea Cernica este una dintre putinele zone verzi ramase in jurul Bucurestilor.

Vanatoare de soparlite la Caldarusani

Lacul si padurea Caldarusani sunt situate la 45 de kilometri de Bucuresti, in comuna Gradistea, din judetul Ilfov. In aceasta zona vei intalni specii rare de pasari si reptile, toate protejate de lege. Una dintre cele mai frumoase si mai rare soparle din tara, soparlita de frunzar, se gaseste in aceste paduri.

Amatorii de pescuit vor gasi in apele lacului mai multe specii de peste, de la salau, somn, biban, stiuca, crap sau platica. Daca esti norocos, in padure poti intalni fazani, iepuri, cerbi lopatari si caprioare. In partea de vest a padurii este amenajata si o fazanerie.

Alte locuri din jurul Bucurestiului

In padurea Bragadiru sunt amenajete locuri speciale pentru gratar, terenuri de fotbal si de tenis si locuri de joaca pentru copii. Padurea Raioasa se afla situata la 6 kilometri de Mogosoaia si este o rezervatie forestiera si floristica. Denumirea sa vine de la aspectul copacilor care au pe scoarta foarte multi licheni si muschi.

Lacul Pantelimon este un lac din Bucuresti amplasat pe raul Colentina. Pe malul sau drept sunt amenajate terenuri sportive si stranduri. Alte paduri din apropierea Bucurestiului unde poti petrece cateva ore departe de aglomeratie sunt si Buftea si Straulesti.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea