De prin lume adunate

#timp liber #cuptorul cu lemne #unde iesim #terasa #restaurant #pizzerie #bucuresti #pizza

La Cuptorul cu lemne: un local mediocru cu o pizza aproape buna

ong>Dupa o zi obositoare la serviciu e nevoie de o pizza buna. Sau cel putin asta zic eu. Si unde as putea merge eu sa mananc acest sortiment italienesc suculent si minunat avand in vedere ca am depasit demult etapa Pizza Hut care chiar nu ma impresioneaza prin continut? Un research mental pus imediat in functiune a gasit raspunsul. Beculetul s-a aprins si gandurile mele au zburat libere taman pana la bolta ce face trecerea spre Cuptorul cu lemne.
Desi mi s-a spus de nenumarate ori ca acest restaurant de pe Protopopescu este raiul pe pamant in materie de pizza, mi-am zis sa nu imi dau totusi cu parerea pana nu incerc. In consecinta, trupa de soc s-a reunit si picioarele noastre dresate bine de motto-ul „Cool Hunting” ce ne ghideaza vietile sociale, au luat cu asalt strada domnului Protopopescu.
Am fost intampinati la intrare in restaurant de niste chelneri care, desi se putea citi in privirea lor ca nu sunt adeptii conceptului de amabilitate si serviabilitate, si-au dat macar silinta sa ne induca in eroare si chiar sa ne faca sa-i consideram niste „oameni de zahar”. Locatia, una spatioasa si nu extrem de populata la ora aceea, ne-a permis sa alegem intre interior sau terasa. Nu de alta, dar de multe ori pare-se ca pe aici nu prea poti sa abuzezi de acest drept.
Cuptorul cu lemneDupa ce ne-am asezat la masa, imediat a venit un tanar domn sa ne ia comanda. Nici macar nu reusisem sa procesez bine ce imi prezenta respectivul meniu si „hop top Mitica, domnu’ se si prezenta la apel”. Evident ca a fost rugat respectuos sa revina dupa 5 minute...Si fix dupa 5 minute a si revenit. Lucru care m-a facut sa ma gandesc asa: ori dansul e pe lista celor care trebuie dati afara pe timp de criza si prefera mai degraba sa-si dea obstescul sfarsit pe mesele muncii decat sa fie prins pe picior gresit ori oamenii astia au investit sanatos in personal.
In fine, lasand la o parte paradigmele comportamentale la locul de munca, am incercat sa ma grabesc cu alegerile culinare, ca sa-l scutesc astfel pe nefericitul de fata sa dea proba la alergatura pe la masa noastra. Am dat comanda rapid si ne-am continuat linistite sporovoiala de antren. Binenteles ca toate am comandat pizza, care mai de care mai bogate in ingrediente de la Capricciosa, Quatro Formaggi la Somon si Calzone.
Preturile au fost chiar decente, incadrandu-se intre 12 lei si 17 lei, iar pizza nu este singurul fel de mancare pe care il poti comanda la Cuptor. Oferta este stufoasa si variaza de la mancare gatita cum ar fi ciorbe (6 – 8 lei) sau tochituri (13 lei) pana la gratare asezonate cu garnituri din legume, cartofi sau orez (12 – 17 lei) si salate (10 – 16 lei). Nici sectiunea de dulciuri nu e tocmai saraca, avand in vedere ca ai de ales intre clatite (6 lei), papanasi (10 lei), tiramisu ( 8 lei), strudele (8 lei), salata de fructe (7 lei) si mar copt (7 lei). Bauturile se gasesc la preturi cuprinse intre 5 si 7 lei o bere, 5 lei o cola si peste 10 lei sticla de vin.
Cuptorul cu lemneDecorul de la Cuptor este suficient de placut incat sa reuseasca sa-mi stearga din cap imaginea de carciumioara pe care mi-o facusem despre faimoasa pizzerie, acum 8 ani cand a pornit in aceasta bransa. Toaletele insa m-au dezamagit. Pe langa faptul ca sunt foarte inghesuite (slava cerului ca cei 1.52 m de care dispun eu sunt acceptati si intr-un cotet), nu sunt aprovizionate corespunzator. Credeti-ma, servetelele sunt la mare pret sau cel putin astfel se prezentau cand am fost eu.
Totusi, cuptorul cu lemne nu mi-a inselat asteptarile. Pizza este chiar buna, dar nu cea mai buna cum adesea am auzit ca a fost etichetata. Servirea este prompta, iar preturile acceptabile. Nota 8 din partea mea.

Adresa: Bulevardul Pache Protopopescu 63
Zona: Foisorul de Foc
Telefon: (+40)21 252 24 14
Mobil: (+40) 728 323 985
Website: www.cuptorulculemne.com
Tip: Pizzerie, Restaurant
Program: Luni-Duminica: 10:00-24:00

Oferte pentru tine

  •   2009-09-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Rebeca Penes

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii