De prin lume adunate

#bistro #terase #bucuresti #la copaci #restaurant #unde iesim #timp liber

La Copaci: la un pahar de bere cu vecinii de cartier

De vreo cativa ani frecventez ceea ce multi spun ca este o terasa-sezoniera, plasata undeva pe bulevardul Basarabia, langa Stadionul National.  Aceasta se numeste La Copaci si este ceea ce ai putea numi locul ideal pentru a iesi la o bere cu prietenii dupa serviciu.

Este o terasa de cartier, insa una mai mare, mai spatioasa si mai primitoare decat ce-ai putea gasi in Rahova sau Berceni. Mesele de lemn si bancutele ocupate de oameni dintre cei mai diversi iti dau senzatia ca din clipa in clipa te poti intalni cu vecinul Fanel de la scara 2.

Conditiile nu sunt dintre cele mai bune, tocmai de aceea tin sa te anunt ca nu este vorba de Hilton prin peisaj, ci doar o terasa de cartier acceptabila, daca esti un tip nonconformist, fara prea multe pretentii. Atmosfera boema si prietenoasa, si aerul „galagios” au rolul de a te bine dispune si te indeamna sa li te alaturi si tu. Preturile sunt ok, mancarea chiar buna, si chelnerii destul de prompti si educati. Se intampla cateodata, cand e aglomerat, lucru des intalnit chiar si in timpul saptamanii, sa astepti mai mult o comanda, timpul mort variand intre 5 si 15 minute.

In ceea ce priveste meniul, pot spune ca este unul destul de bogat si diversificat. Recunosc, ca de obicei ma limitez la o salata de pui si o bere, sau cateodata limonada. Insa, spiritul de aventura m-a indemnat sa testez si pizza de la „Copaci” si nu am regretat. Tot peste asteptarile mele au fost si gratarul de pui cu legume asortate si salata de muraturi.

La CopaciIata mai jos o lista de preturi:

•    In functie de sortiment, pizza costa intre 15,5 lei - Marguerita , adica cea mai simpla si 22 lei, cea cu fructe de mare;
•    Aripioarele picante  costa 10.5 lei;
•    Snitelul 13,5 lei;
•    Un gratar din piept de pui 15 lei;
•    Pastele au preturi intre 12 si 19 lei;
•    Un mic te costa 1,5 lei;
•    Cartofii prajiti sunt 4,5 lei;
•     Salatele, 13 lei.
•    In ceea ce priveste desertul, o portie de clatite costa 6 lei, iar pentru o inghetata asortata trebuie sa scoti din buzunar 10,5 lei.
•    In zona bauturilor avem asa: o Cola - 4 lei, o bere costa intre  5-10 lei (depinde de marca). Vinul te duce in schimb la 50 lei, iar bauturile tari se invart la preturi obisnuite pentru ele, si anume 8-13 lei pentru 50ml.   

La CopaciIn ceea ce priveste toaletele, dupa cum spuneam, conditii de Hilton nu sunt si asta pentru ca Hilton-ul nu s-a mutat inca in cartier. Insa, cabinele destinate nevoilor fiziologice nu sunt chiar imposibil de utilizat, apa rece si servete exista si nu te lasa la greu. Deci, tot raul spre bine.

Decorul, mai ales cel din interior iti aduce aminte putin de caminele culturale de la tara unde se organizau nunti, tocmai de aceea este indicat sa optezi pentru terasa. Nu e de dorit sa te duci iarna, propune-ti mai degraba sa o vizitezi intr-o zi de vara calduroasa in care poti sa te adapostesti de arsita soarelui la umbra copacilor racorosi, sezand pe o masa rustica din lemn si avand alaturi prietenii si multa voie buna.

Stiu, am fost indulgenta cu aceasta terasa...de ce? Nici eu nu stiu, probabil doar pentru ca pun mai mult pret pe atmosfera, decat pe detalii decorative. Tocmai de aceea, daca ar fi sa dau o nota acestei taresa, i-as acorda 9 pentru antren si 6 pentru design. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea