De prin lume adunate

#unde iesim #timp liber #bucuresti #restaurant #club #bar #terasa #la 80

La 80 - oaza de verdeata de langa Gradina Icoanei

Spre rusinea mea am descoperit relativ tarziu ” ”. Auzisem de ceva ani buni de acest bar-restaurant, insa pana acum cateva zile nu am apucat sa-i calc pragul.
 
“ La 80 ” este amplasat intr-o locatie de nota 10, in curtea unei cladiri, pe strada Jean Luis Calderon, nr. 80 ( de aici i se trage si numele), langa Gradina Icoanei . In timpul verii, toata lumea trage la terasa din “La 80” si mai putin la barul din interior, care serveste doar pe post de loc de tranzit catre toaleta.
 
Curtea este amplasata intre 2 , acoperite cu iedera. Ei bine, iedera asta iti da senzatia ca ai facut o calatorie in timp si ai ajuns in Bucurestiul din perioada in care betoanele si termopanele nu pusesera stapanire pe Micul Paris .
 
Tonomatul cu muzici bune
 
La 80
Curtea draguta, curata, pavata cu dale. Punctul de atractie este un amplasat chiar in mijlocul curtii, un tonomat cu un look de anii ’50, dar care foloseste tehnologie din era noastra(discurile de vinil sunt inlocuite cu CD-uri).
 
Nu am apelat la el pentru a opta pentru vreo melodie preferata din simplul motiv ca muzica era ok. Fara bataieli de sau hit-uri de Kiss FM si fara volum tare. Pur si simplu muzica discreta numai buna de ascultat (ColdplayMichael JacksonA-haWhitesnake).
 
Daca nu gasesti locuri in curte, mai ai o sansa undeva la etaj, tot afara. La mesele de la etaj unde ajungi pe o scara din fier forjat, ale carei trepte sunt usor de urcat, insa greu de coborat. Asa ca, indiferent daca ai luat sau nu ceva la bord, trebuie sa fii atent la scara buclucasa, pentru ca nu se stie cand te trezesti luand-o la vale pe bombeu.
 
Salata “La 80” – comandata, gustata, placuta
 
La 80
Poti sa mergi din start cu stomacul gol la “La 80”. Meniul este plin de bucate imbietoare. Ce mi-a facut cu ochiul si am si gustat este salata “La 80”, o specialitate a casei care vine intr-o prezentare deosebita: in coaja de grepfuit, umpluta cu maioneza si bucatele de pui. Salata merita incercata atat pentru aspect, cat si pentru combinatia dintre gustul amar al grepfruit-ului, gustul usor gretos al maionezei si puiul care ii da consistenta. 
 
O bere la 0,5 costa in medie 7 lei, la fel ca si apa minerala. Vremea caniculara cere musai ceva rece cu gheata, asa ca ti-as sugera sa incerci unul sau doua din cocktail-urile non-alcoolice din meniu, care au preturile ce pornesc de la 11 lei.
 
In ceea ce priveste servirea, am nimerit peste o domnisoara care parea cam sictirita si servea de parca nu si-ar fi dorit un bacsis mai bun.
 
Dupa masa s-ar putea sa fie nevoie sa dati pe la toaleta. Nu va crispati prea tare, aceasta este utilizabila, insa te-as sfatui sa nu zabovesti vrea mult acolo. Pe langa faptul ca nu avea hartie igienica , fara de care poti sa te si impusti, toaleta are un miros dubios, de conducte vechi, ca de la 1900 toamna. 
 
Puncte tari:
 
-tonomatul din curte;
-muzica;
-salata “La 80”
- amplasarea centrala
 
Puncte slabe:
 
-toaleta cu iz retro;
-scara cea greu de coborat;
 
Adresa “La 80”: Str. Jean Louis Calderon, nr.80, telefon: 212 48 86
Program: 11.00-ultimul client 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea