De prin lume adunate

#hobby #dans #cursuri de dans #scoala de dans #espansivo

Invata dansuri latino la Espansivo

Iti place sa te distrezi, sa dansezi in cluburi pana in zori si sa fii senzatia serii? Esti un spirit liber, fierbinte si tot timpul in alerta? Daca da, noi iti recomandam sa iti consumi energia pe ringul de dans in ritmuri latino. Impreuna cu scoala de dans Espansivo poti invata dansurile latino care vor face din tine vedeta petrecerilor. Pe langa multa miscare, distractie, vei capata si un tonus si o silueta de invidiat si vei capata mai multa incredere in tine.

 

Care sunt dansurile latino?

 

Din categoria dansurilor latino pe care le poti invata la scoala de dans Espansivo fac parte Salsa, Cha-cha, Rumba , Samba, Jive, Merengue si Bachata. Dansurile latine se refera la categoria de dansuri cu origini din America Latina si Insulele Caraibe. Rumba, samba, paso doble, cha-cha-cha, jive fac parte din categoria Ballroom dancing, o descriere formala a salilor de dans.

 

Cha - cha

 

Cha cha a fost inventat de violonistul cubanez Enrique Jorrin odata cu lansarea melodiei "La Enganadora" in 1954. Dansul este o evolutie a mambo-ului si este un "triplu-mambo" obtinut prin introducerea unui pas suplimentar pe al patrulea timp. Cha cha s-a raspandit rapid in America de Nord si Europa pana in anii 1960 cand a fost detronat de Pachanga si Boogaloo. Se spune ca numele imita sunetul scos de sandalele cubanezelor ce il dansau. Multi muzicieni au introdus cha cha pe albumele lor, iar cantareti sau cantarete foarte cunoscute au compus melodii de cha cha dansabile.

Sursa foto: dansam.ro

Samba

 

Dansul de samba are origini africane si a fost dansat in secolul XVI de sclavii adusi pentru a munci pe plantatiile din nordul Braziliei. Acest dans isi face aparitia in timpul carnavalului de la Rio pentru care fiecare se antreneaza in scolile de samba ale Rio-ului un an intreg. In Brazilia exista peste 50 de stiluri diferite de samba. A fost introdusa in Europa in 1925 si cativa ani mai tarziu a devenit dans de competitie.

Sursa foto: dansam.ro

Rumba

 

Rumba este un dans in care se spune o poveste de dragoste plina de pasiune si tensiune. Dansatoarea isi seduce partenerul prin miscari provocatoare de sold, iar acesta isi manifesta atractia pentru ea prin miscari barbatesti. Rumba isi are originile in ritmurile aduse de sclavii africani pentru a munci pe plantatiile cubaneze. A fost cunoscut in Marea Britanie cand un grup de cubanezi a vizitat Londra in anii 1920.Ritmul era mult mai rapid fata de cel de astazi. De abia in 1950 a fost considerat dans competitional gratie cuplului de instructori de dans Monsieur Pierre si Doris Lavell.

Sursa foto: dansam.ro

Jive

 

Acest dans provine din binecunoscutul Rock Roll, dans specific american, care s-a raspandit in Europa in timpul celui de-al doilea razboi mondial sub forma de Jitteburg. Acest dans este un amestec de Rock, Boogie - Woogie, American Swing si Jitteburg, de unde reiese caracterul expresiv si rapid al Jive-ului. El poate fi dansat atat pe ringul de dans la o competitie de dans sportiv, cat si in discoteca sau in cluburi. Cel mai evident element distinctive al acestui dans este viteza

Sursa foto: dansam.ro

Salsa

 

Muzica de dans contemporana a afro-cubanezilor care cuprinde elemente de jazz si rock, raspandita la New York de catre imigrantii din Puerto Rico, a devenit cunoscuta la sfarsitul anilor 60. Conceptul a provocat dezbateri in randul muzicienilor si in randul altor "experti", unii dintre acestia afirmand ca salsa nu este un stil sau un gen specific, ci mai degraba un concept care denumeste o gama variata de genuri afro-latine. Muzica salsa are un ritm variat predominant caraibian, popular in multe tari latine. Nu se stie cine a folosit acest nume pentru un gen de muzica si dans, nici de ce, dar toata lumea este de acord ca metaforic termenul este potrivit, pentru ca muzica este "savuroasa".

Sursa foto: dansam.ro

Merengue

 

Acest dans se practica mai mult in Venezuela, Puerto Rico si Republica Dominicana. Greutatea corpului se lasa prima data pe piciorul drept si apoi pe stangul. Greutatea cade pe piciorul intins nu pe cel flexat. Pasii se fac in patru timpi, stangul pe 1 si 3, dreptul pe 2 si 4. La dansul in pereche, genunchii partenerilor se intalnesc ca intr-o oglinda.

Sursa foto: dansam.ro

Bachata

 

Este un dans tipic din Republica Dominicana, un amestec de bolero si merenghe. Versurile melodiilor sunt de suflet; multe vorbesc despre suferinta in dragoste .Cu toate astea e un dans foarte ritmat, unde se misca trupul ambilor parteneri intr-un sincron rapid. Pasii sunt asemanatori cu cei de la merenghe, cu o deplasare laterala in 4 timpi. La primul pas se flexeaza si se lasa greutatea pe piciorul stang, apoi pe piciorul drept. Se flexeaza din nou piciorul dar de data asta se duce soldul in spate. La urmatoarea miscare se duce soldul in fata si se schimba greutatea simultan.

Sursa foto: dansam.ro

Fa-ti un abonament la Espansivo

 

Daca descrierile acestor dansuri te-au convins, poti da o fuga pana la scoala de dans Espansivo pentru cateva cursuri de dansuri latino. Si nu uita, dansul arde calorii, imbunatateste sanatatea, iti pastreaza flexibilitatea, te scapa de stres, iti dezvolta vigoarea si forta, la cursuri vei cunoaste multe persoane si vei afla multe despre dans si te vei simti bine la petreceri si vei fi in centrul atentiei.

 

Cat costa un abonamet la Espansivo

 

Scoala de dans Espansivo vine in fiecare sezon cu promotii si oferte de neratat. Astfel, pentru un abonament simplu, cu doua sedinte pe saptamana vei scoate din buzunar 119 lei, pentru un abonament cu 4 sedinte 179 de lei, pentru un abonament Any Time 229 lei. La Espanviso poti opta si pentru abonamentele lunare: un abonament pe 2 luni este de 197 de lei, iar unul pentru 3 luni 296 lei.

Sursa foto: dansam.ro

Unde se afla Scoala de Dans Espansivo

 

Scoala de dans Espansivo se afla pe strada Semicercului, la numarul 56, in sector 1 din Bucuresti. Inscrieri se pot face la numarul de telefon 0721.326.726.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea