De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #inter macedonia #timp liber #piata iancului #bucuresti

Inter Macedonia – restaurantul all-in-one de la Piata Iancului

style="text-align: justify;"> Inter Macedonia este amplasat la vedere, asa ca daca te afli in intersectia de la Piata Iancului nu ai cum sa nu-l ratezi. In cladirea de la intersectarea Bd. Mihai Bravu cu Soseaua Iancului, Str. Avrig si Bd. Pache Protopopescu avem de-a face cu 3 unitati reunite sub aceeasi palarie: Inter Macedonia.

La parter avem supermarkerket si terasa, iar la etaj avem un restaurant in toata regula. Cum era pacat sa stam inauntru cand soarele ne zambea asa de frumos, am ales sa stam la terasa. Terasa este ferita de privirile trecatorilor, fiind inconjurata de multa verdeata si avand undeva in centru o fantana arteziana . In ton cu verdeata sunt si umbrelutele de la mese, care sunt la fel de verzi.
Desi chelnerii misunau pe-acolo, cu greu am gasit pe cineva care sa ne aduca un meniu. Am primit un meniu ferfenitit si cam murdar, de parca ar fi trecut prin mainile a cel putin un sfert din populatia Bucurestiului. Si e posibil chiar asa sa fie asa cand vezi preturile mici.
Un suc la 0,5 costa 5 lei, o apa minerala /plata la jumatate e 3 lei. Berile se invart intre 5 si 7 lei, iar vinul la sticla are preturi care incep de la 22 de lei. Mancare exista din belsug: friptura, garnituri, salate, pizza. Sa nu uitam nici de deserturi (clatite, strudele, placinta de casa, inghetata, salata de fructe), care are au o rubrica consistenta in meniu.
Vinul casei – o experienta acra
Cum nu ne era inca foame, am fost curiosi sa testam cum este vinul casei. Si la Inter Macedonia vinul casei e disponibil in mai multe variante: rosu, alb, carafa mare, carafa mica.
Am optat pentru o carafa mica si bine am facut. Vinul era al naibii de acru si oricum ai fi incercat sa-l transformi in sprit, gustul parca se incapatana sa persiste. Dupa jumatate de pahar, si acela dres cu apa minerala, am lasat vinul deoparte.
Brusc ni s-a facut foame si ne-am uitat dupa pizza. Despre pizzele de la Inter Macedonia nu prea ai cum sa afli mare lucru. Pe langa denumirea pizzei (pizza cu salam, pizza cu ton, pizza Macedonia etc) gramajul acestei (200 g) si pretul ei, meniul este sarac in informatii. Nu ar fi fost mai bine ca in dreptul fiecarui asemenea preparat sa fie trecute si ingredientele lui?
Pizza s-a lasat asteptata
Am optat pentru pizza Macedonia, care a sosit dupa 50 de minute, cand pierdusem aproape orice speranta.
Chelnerul si-a cerut scuze pentru aceasta intarziere, dar totusi 50 de minute? Nu stiu de ce, insa felul in care arata si ne vorbea chelnerul imi aducea cumva aminte de personalul care servea in restaurantele comuniste de la sfarsitul anilor ’80.
A! Nu v-am povestit cum este pizza la Inter Macedonia. Pizza Macedonia te face sa uiti ca ai asteptat atata amar de vreme dupa ea. Pare mult mai mare, are un blat nu foarte subtire, tapetat din abundenta cu branza si cascaval. Pe langa bucatelele de carnaciori si ciuperci, pe pizza noastra tronau si felii mari de rosii. Categoric merita sa incerci pizza asta!
Toaleta exista si la parter, insa si la etaj, in incinta restaurantului. Cel care ne servea ne-a zambit complice si ne-a sugerat insa ca e mai bine sa mergem la toaleta de sus. Si daca tot va povesteam de chelnerul nostru cu iz optzecist, aceeasi senzatie am avut-o cand am ajuns la toaleta. Era curat, ce-i drept cu economie la hartia igienica, insa miroasea ca W.C.-ul unui hotel plasat intr-o statiune balneoclimatelica uitata de lume.
Puncte tari:
-usor de gasit;
-preturi bune;
-pizza Macedonia;
Puncte slabe:
-promptitudinea chelnerilor;
-vinul casei;
-senzatia de restaurant obosit si comunist
Adresa restaurant Inter Macedonia: Str. Mihai Bravu nr 95-100, sector 2, Bucuresti, telefon: 021.252.20.10, e-mail: intermacedonia98@yahoo.com, program: luni-duminica: 9.00-23.00.
  •   2009-07-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Catalin Pavel

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii