De prin lume adunate

#teatru #passe partout #dan puric #dans #pantomima #muzica #vis #rencontres #made in romania

Intalniri cu arta lui Dan Puric in luna decembrie

La inceputul lunii decembrie, revin spectacolele marca Dan Puric la sala Rapsodia din Lipscani. Nu ratati aceste intalniri cu teatrul, muzica si dansul.

Sambata, 5 decembrie de la orele 19:30, nu ratati one man show-ul Vis cu Dan Puric.

"In acest spectacol fara fir rosu conducator sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele am calatorit in lume iar cu altele, pur si simplu, m-am rugat. Vi le ofer pe toate dumneavoastra publicului spectator", declara Dan Puric.

In viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvantator, mai mult decat un simplu accent indicator si intaritor al sensului salvat, al realitatii "spiritualizate" in intelect. Limbajul gestic descopera mai nemijlocit decat cel discursiv taina "Cuvantului facut trup".

Gestul este un altfel de cuvant care manifesta epifania persoanei, intentia neacoperita, nesustrasa spontaneitatii, nesupusa reductiei, nesistematizata, netranspusa in registrul "dialectic" al gandirii discursive. Curgerea logica deslusitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, inmugurire a sensurilor din limbajul gestic.

Miercuri, 9 decembrie, ora 19.30 un spectacol reprezentativ al companiei Made in Romania .

Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz, este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, pantomima, dans, lumini si muzica, spirit si emotie.

Programul spectacolelor companiei se incheie sambata, 12 decembrie, orele 19:30 cu RencontreS , poezia momentelor importante din viata, cu Violeta Totir si Dragos Huluba .

Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului RencontreS . Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le joaca, le mimeaza si le danseaza cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. RencontreS este o intalnire cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.

Relatii si rezervari de bilete se pot face la numarul de telefon 021.315.89.80, zilnic intre orele 11-18.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea