De prin lume adunate

#ingeri si demoni #dan borwn #ecranizare #film #rao

Ingeri si demoni - in librarii si pe marile ecrane

Filmul " Ingeri si demoni ", realizat dupa romanul omonim al lui Dan Brown, va avea premiera pe ecranele din Romania pe 15 mai 2009. Din luna martie, cartea "Ingeri si demoni" – editia filmului – poate fi gasita in toate librariile din tara. Esti invitat sa descoperi un roman iesit din comun despre o straveche societate secreta, o arma letala si o tinta neobisnuita: Cetatea Vaticanului.

Despre carte

Robert Langdon , specialist celebru pentru lucrarile sale de simbolistica, este chemat de urgenta in Elvetia pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vetra, pe al carui piept a fost infierat un simbol ciudat. Ceea ce descopera este uluitor, o straveche organizatie – Illuminati – a declansat o diabolica vendetta impotriva Bisericii Catolice.

Pornit intr-o cursa contra cronometru pentru a depista si a dezamorsa o bomba care ameninta Vaticanul, Langdon isi va da seama ca nu are decat doi aliati: exceptionala sa cunoastere a simbolurilor si o cercetatoare tanara si misterioasa, Vittoria Vetra. Cautarile ii vor purta pe cei doi oameni de stiinta prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii si prin catedrale parasite, pana la cel mai periculos loc de pe fata pamantului: ascunzatoarea de mult uitata a ordinului Illuminati.

Despre autor

Dan Brown a schimbat conceptia asupra a tot ceea ce inseamna bestseller, devenind un fenomen mondial, a reusit sa sparga tipare si sa transforme tulburatoarele enigme ale omenirii in literatura de mare succes, inregistrand si in tara noastra un record uimitor. Dan Brown este absolvent al colegiului Amherst si al Phillips Exeter Academy.

Fiu al unui matematician stralucit si al unei profesoare de muzica, Dan Brown a crescut confruntandu-se cu paradoxul contactului dintre filosofie si stiinta. Sotia lui, Blythe, este istoric de arta si pictor, sprijinindu-l in activitatea de documentare.

Cartile lui au fost traduse in peste 40 de limbi, iar romanul Codul lui daVinci a fost vandut in peste 80 de milioane de exemplare.

O noua aparitie Dan Brown: simbolul pierdut

Simbolul pierdut de Dan Brown va fi lansata in Statele Unite pe 15 septembrie. Cititorii romani vor putea gasi cartea in librarii din ianuarie-februarie 2010.

"Simbolul pierdut este un thriller stralucitor si captivant. Dan Brown combina extraordinar povestirea, istoria, simbolurile si intrigile, iar talentul sau se releva magnific in aceasta noua carte. Este una dintre cele mai asteptate aparitii editoriale din istoria recenta, iar asteptarea a meritat pe deplin!”, a declarat Sonny Mehta, reprezentantul editurii Knopf Doubleday, care va publica noul volum in Statele Unite si Canada.

Subiectul cartii va fi tinut secret pana in momentul lansarii, insa se stie deja despre aceasta carte ca actiunea se petrece pe parcursul a douasprezece ore. Protagonistul, Robert Langdon – acelasi din Codul lui da Vinci – va atrage cititorii intr-un nou peisaj plin de mistere care asteapta sa fie descoperite.

„Simbolul pierdut va fi plin de surprize”, au tinut sa precizeze editorii americani, adaugand ca in aceasta carte nimic nu va fi ceea ce pare.

Simbolul pierdut va fi tiparita intr-un prim tiraj de 5 milioane de exemplare, cel mai mare tiraj initial din istoria editurii Random House (grupul din care face parte Knopf Doubleday).

Dan Brown a spus despre acest nou roman ca "a fost o calatorie stranie si minunata in acelasi timp”.

Cea mai mare provocare a autorului a fost condensarea a cinci ani de cercetari minutioase intr-o poveste care se petrece pe parcursul a douasporezece ore. „Viata lui Robert Langdon se desfasoara intr-un ritm mult mai rapid decat al meu”, a mai spus Dan Brown.

Despre filmul "Ingeri si demoni"

Ecranizarea se bucura de regia lui Ron Howard. In rolurile principale ii veti vedea pe Tom Hanks si Ayelet Zurer . Distribuit de InterComFilm, Ingeri si demoni va avea premiera in cinematografele din Romania pe 15 mai 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea