De prin lume adunate

#animest #festival de film #Festivalul International de Film de Animatie Anim'est

Incepe Festivalul International de Film de Animatie Anim'est

In perioada 7 - 16 octombrie, in Bucuresti are loc Festivalul International de film de animatie Anim'est. Cea de-a sasea editie a festivalului are loc la Cinema Patria, Sala ArCuB si Cinema Union .



Crulic - drumul spre dincolo, in deschiderea Anim'est


Filmul care va marca deschiderea oficiala a festivalului este Crulic - drumul spre dincolo, o animatie romaneasca in regia Ancai Damian. Deschiderea oficiala a celei de-a sasea editii Anim'est va avea loc de la ora 19:00, la Cinema Patria.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est este cel mai important festival de film de animatie din Romania. Sectiunea Mozaic a festivalului aduce cele mai importante filme de animatie ale momentului.

Printre animatiile pe care le poti viziona in aceasta editie se numara 9, Autopohadky, Une vie de chat, Goodbye, Mr. Christie, Midori-Ko, rango sau Sky Song.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est a pregatit si copiilor un program special de proiectii si evenimente. In weekend-urile din timpul festivalului, 8 - 9, respectiv 15 -16 octombrie, in cadrul sectiunii Minimest, cei mici vor avea parte atat de pelicule de scurt si lungmetraj, cat si de activitati interactive menite sa le starneasca interesul catre lumea animatiei, sa le dezvolte creativitatea si imaginatia.


Cele mai noi filme de animatie ale momentului


Festivalul este compus din sase sectiuni competitive: Lung metraj international, Scurt metraj international, Film romanesc, Film studentesc, Videoclip & Advertising si Balkanimation.

Sectiunea Mozaic este rezervata proiectiilor celor mai noi filme de animatie ale momentului, premiate la festivalurile de film importante din lume.

Atelierele si conferintele dedicate celor care doresc sa se initieze in diverse tehnici de animatie, petrecerile si concertele dedicate invitatilor si publicului Anim'est completeaza programul celor 10 zile de festival.


Cat costa biletul de acces


Accesul la cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est se face doar pe baza biletelor sau a abonamentelor festivalului.

Biletele sunt disponibile in magazinele Flanco si Libraria Engleza Anthony Frost din Bucuresti. In perioada 7 - 16 octombrie se pot achizitiona la casieriile cinematografelor Patria, Sala ArCuB si Cinema Union din Bucuresti.

Pretul unui abonament valabil pentru toate proiectiile este de 150 de lei, iar al unui bilet individual este de 10 lei.

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea