De prin lume adunate

#evenimente #concert #ateneu #spectacol

In pasi de dans cu un flaut si o chitara la Ateneul Roman

Sambata, 17 aprilie, incepand cu orele 19:00, la Sala Mica a Ateneului Roman, un flaut si o chitara va vor incanta cu muzica de dans din epoca Barocului pana in zilele noastre.

ion bogdan stefanescu si Costin Soare vor schita o istorie muzicala in pasi de dans ce cuprinde menuete si o giga din secolul al XVIII-lea, valsuri si mazurci cu nostalgia si delicatetea lor tipic romantice, dansuri romanesti pline de exuberanta si tangouri uneori triste, alteori ardente. In program: Bach, Loeillet, Scarlatti, Castelnuovo-Tedesco, Chopin , Bartok si Diego Pujol.

Ion Bogdan Stefanescu si Costin Soare au cantat pentru prima data impreuna in 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu.

Programul de recital al celor doi, de la muzica baroca pana la muzica contemporana , a putut fi audiat de-a lungul timpului in salile de concerte ale Ateneului Roman, Filarmonicii din Timisoara, Academiei Regale de Muzica din Stockholm, la Centrul de Cultura 'Rosetti-Tescanu - George Enescu' de la Tescani si la Palatul Sutu , in cadrul stagiunii Fundatiei ACCUMM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea