De prin lume adunate

#unde iesim #terasa #bar #il giardino #parc ior

Il Giardino – tereasa unde te uita vremea si ospatarul

Dupa o scurta plimbare prin ( Alexandru Ioan Cuza ) si dorinta de a ne racori nitel la un pahar de vorba, descoperim in apropierea bisericii Pogorarea Sfantului Duh terasa .
Stiam ca toate terasele din IOR au fost desfiintate de catre Primaria Sectorului 3 , dar am ramas placut surprins sa descopar o supravietuitoare. Ce m-a atras prima data la ea a fost (din locul in care priveam) proiectorul care mi-a "soptit" ca acela este locul ideal pentru serile de derby-uri, dar si scaunele aparent confortabile.
Da, aparent confortabile. Subtirele, dar chipurile masive, imbracate in plastic negru ce imita rachita, adanci si cu pernute subtirele pe ele, scaunele devin in cateva minute adevarate aparate de tortura pentru spate si incepi sa te sucesti si sa te invartesti in speranta de a gasi o pozitie mai buna. In "ajutorul" scaunelor vine si podeaua, care tremura (din cauza distantei dintre podea si planseu) ori de cate ori trece cineva pe langa tine.
Pe peretele din stanga barului zace atarnat undeva sus un televizor, ce-i drept nu prea mare, dar acceptabil daca, din pacate, stai cu spatele la proiector . Candelabrele negre si simple ca model dau si ele o mana de ajutor ambiantei, care din pacate este stricata de minutele lungi de asteptare a comenzii.
Imaginea face toti banii
Servirea nu este nici pe departe punctul forte al terasei Il Giardino . Pe langa faptul ca dai cu greu de un ospatar care sa-ti preia comanda, la fel de greu este sa o si primesti. Si asta doar in cazul in care esti suficient de norocos incat sa primesti ceea ce ai cerut, ospatarilor fiindu-le greu sa tina minte comanda, chiar daca o au notata in carnetel.
La capitolul preturi, terasa Il Giardino este destul de modesta. Berea draft, care din fericire nu are gustul unei beri subtiate si care este servita intr-o halba tinuta la rece, este 3.5 lei, in timp ce berea la sticla costa intre 4.5 si 6 lei. Sucurile incep de la 4 lei, iar cafelele de la 6 lei si ajung la 14 lei daca doresti o cafea cu rom si frisca. Indragita limonada costa 8 lei, iar fresh-ul de portocale 12 lei.
Daca dupa atata bautura ti se face foame sau pur si simplu simti nevoia sa rontai ceva atunci ai face bine sa vii pregatit cu ceva de acasa, pentru ca Il Giardino nu are altceva in meniu decat inghetata (9 lei).
Pentru ca la capitolul imagine terasa o duce binisor, toaleta nu avea cum sa fie lasata uitarii. Usor de accesat, indiferent unde te-ai afla, spatios si curat, “locul de improspatare” este unul dintre punctele pozitive ale terasei.
Daca nu te simti deranjat de un scaun inselator, o podea cutremuratoare, o servire care se lasa asteptata si adesea gresita, atunci Il Giardino este pentru tine. Pentru ceilalti, care vor sa fie serviti la timp cu ceea ce au comandat si care vor sa stea comozi pe scaune, Il Giardino este ceva de admirat doar din afara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea