In perioada 22 aprilie - 23 mai, la muzeul de geologie din capital, are loc expozitia " Icoane din chihlimbar ". Evenimentul aduce in prim plan peste 50 de icoane realizate din chihlimbar de Baltica.

Frumusetea culorilor, de la galben pal pana la brun roscat si chiar verde, renumele de tamaduitor si absorbant al energiei negative, au situat chihlimbarul in randul "pietrelor" magice. Se spune ca un colier de chihlimbar daruit cuiva leaga pe veci pe cel care da de cel care primeste, sufletele celor doi ramanand unite chiar daca viata ii desparte.

Chihlimbarul sau ambra este o rasina fosilizata provenita din unele specii de pin, in structura sa gasindu-se adesea resturi de insecte si frunze sau bule de aer. Expozitia este deschisa in intervalul orar 10.00 - 18.00.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

  •   2010-04-23
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.