De prin lume adunate

#carte #literatura #criza #gaze #finante

Carti in ton cu vremurile de criza

Criza gazelor , criza financiara, profetii , boomul social si evenimente recente prin care trece omenire  sunt doar cateva dintre subiectele pe care Editura Curtea Veche ni le prezinta in paginile cartilor sale.

Gazprom. Noua arma a Rusiei de Valeri Paniuskin si Mihail Zigar

Volumul "Gazprom. Noua arma a Rusiei" propune un subiect incendiar pentru actuala situatie dintre Rusia si tarile vecine, printre care si Romania. Intreaga istorie a companiei de la fondare pana in momentul de fata este prezentata in detaliu. Nume celebre,  precum cele ale lui Hrusciov, Brejnev ori Putin sunt nelipsite iar tabloul este completat cu amanunte din culisele puterii, pana de nu demult pastrate ascunse.

Consecintele politicii lui Putin asupra vietii cotidiene a rusilor ori asupra relatiilor Rusiei cu Ucraina, Belarus sau Germania vin sa sublinieze importanta Gazprom. Si ca o dovada in plus a puterii Gazprom-ului, reactia fostului prim ministru Egor Gaidar, rugat de autori sa acorde un interviu, s-a rezumat la 3 interogatii: "La ce va trebuie toate astea? Nu intelegeti ca veti fi omoriti? Nu intelegeti unde intrati?"

Cartea semnata de Valeri Paniuskin si Mihail Zigar a starnit un mare interes in Europa , fiind pana in prezent tradusa in limbile germana si franceza.

Idei cu impact garantat de Chip Heath si Dan Heath

Ce sunt "ideile care prind"? Sunt acele idei care nu doar au fost intelese si retinute dar care vor avea un impact de durata. Ele contribuie la schimbarea opiniilor sau a comportamentului celor care le recepteaza.

Am scris aceasta carte pentru a veni in ajutorul celor care vor ca ideile lor sa prinda. Prin a prinde ne referim la faptul ca ideile vor fi intelese, retinute si vor avea un impact de durata - schimband opiniile sau comportamentul celor care le recepteaza“, declarau Chip Heath si Dan Heath.

Cei doi au scris realmente o carte de impact,  una in care ni se descriu caracteristicile unei idei de impact prin exemple concrete din diferite sfere ale activitatii umane."

Lebada neagra de Nassim Nicholas Taleb

Cine si-a imaginat vreodata ca inventarea rotii este in fapt o lebada neagra? Considerat "profetul boom-ului si al doom-ului, adica al cresterii si pieirii in lumea noastra; cea financiara si politica indeosebi" Taleb incearca sa expliciteze tocmai aceasta idee: importanta evenimentelor putin probabile in anticiparea viitorului.

Aceste evenimente sunt numite generic lebede negre si de cele mai multe ori sunt de neimaginat pana in momentul cand ele ni se infatiseaza.

"In ultimii 12 ani, i-am spus oricarui era dispus sa ma asculte ca ne expunem unor riscuri enorme neacordand nicio atentie evenimentelor putin probabile. Dupa tot atatia ani inca primesc insulte pe aceasta tema!".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea