De prin lume adunate

#festival #opereta

“Printesa circului” la TNO

Vineri, 21 noiembrie, Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa” propune o zi a recitalurilor.  Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul Enescu sunt gazdele unor performante desavarsite asigurate de Cvartetul “Bella ” si de George Emil Crasnaru si Alexandru Petrovici.

La Teatrul National de Opereta principalul eveniment al serii este opereta “Printesa circului” de E. Kalman, in regia lui Bogdan Strutinskiy, spectacol precedat de o lansare de carte: “Opereta, Musicalul, Zarzuela”  de Cristina Sarbu, Buga, Octavia Galescu.

Zi dedicata recitalurilor

La ora 17.00, la Palatul Sutu recitalul cvartetului “Bella Musica ”. In program vor fi creatii de J.S. Bach, A.Corelli, A.Vivaldi, T.Albinoni, J.Haydn, W.A.Mozart, P.I.Ceaikovski, G.Enescu, A. Alessandrescu si B.Bartok. Cvartetul „Bella Musica” este rezultatul unei perspective moderne pe care un grup de tinere instrumentiste cadrul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” o propune asupra conceptelor de productie muzicala si ansamblu cameral.

Cvartetul se recomanda drept un organism muzical ce dezvolta o viziune artistica flexibila, cuprinzatoare, pe fundamentul careia se pot initia si sustine atat muzical cat si organizatoric evenimente culturale de cele mai diverse facturi. Repertoriul pe care acest ansamblu l-a abordat, acopera intreaga paleta stilistica. Intrarea este libera.

De la ora 18,30    va avea loc recitalul George Emil Crasnaru si Alexandru Petrovici, la muzeul Enescu. In program vor fi arii si lieduri de A. Eliade, D.G. Kiriak, P. Bentoiu, R. Paladi, G.D. Pergolesi, W.A. Mozart, G. Rossini, Ch. Gounod si George Enescu. Biletul de intrare costa 12 lei.

In foaierul va avea loc la ora 18.30 lansarea cartii “Opereta, Musicalul, Zarzuela”  de Cristina Sarbu, Ana Buga si Octavia Galescu.

Printesa circului

 De la ora 19,00, la Sala TNO , “Printesa circului” de E. Kalman in regia lui Bogdan Strutinskiy de la Teatrul Academic de Opereta Kiev, Ucraina. Misteriosul si nobilul Mr. X poarta tot timpul o masca atunci cand joaca la circ. Nimeni nu ii cunoaste numele real. O tanara si bogata vaduva, care il refuza in mod repetat pe un nobil baron, incearca in zadar sa il cunoasca pe Mr. X.

Baronul este o personalitate un om caruia ii plac lucrurile scumpe, caii de rasa si femeile frumoase. Pentru a-l deconspira pe Mr. X, baronul aranjeaza o intalnire cu tineri, prezentandu-l pe Mr. X drept un conte respectabil. Desi Theodora afla adevarata origine a tanarului asa-zis conte, accepta sa devina Printesa circului si sotia misteriosului Mr. X.

Ceea ce face ca Mister X sa fie o opereta moderna este solutia data de light design – piesa clasica este saturata de efecte pirotehnice si de lumini, ce servesc drept punct de plecare pentru unele scene. Corul are un rol important, fiind surprins in ipostaze atipice. Ca si in teatrul nipon, acesta se misca energic, in timp ce fata solistilor corului este acoperita de masti. Biletele pentru acest spectacol au preturi cuprinse intre 40 si 17 lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea